Forum Watchtower: Unikanie "odstępców" - Forum Watchtower

Skocz do zawartości

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Unikanie "odstępców"

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   saraj_ 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Członkowie
  • Postów 4

Napisano 2005-03-09, godz. 19:11

Kochane siostry i bracia kiedy czytam Wasze zwierzenia to dopiero po latach zaczynam rozumieć co czuły moje dzieci kiedy zostały wykluczone ,ale również przygotowuje się do tego co mnie już w niedługiej przyszłośći czeka . Choć zdaję sobie sprawę z tego jak będę potraktowana kiedy odejdę z organizacjii to wiem ,że i tak nie ominą mnie emocje z tym związane .Ponieważ tak jak Ma i wielu z Was widzę rozbieżności nauk Organizacjii z naukami Biblijnymi (i to dość rażące)więc moje sumienie nie pozwala mi w dalszym ciągu okłamywać siebie i innych (podczas głoszenia).Tylko ja mam ten konfort,że moja rodzina jest ze mną ponieważ nie są świadkami (oprócz mojego brata) więc będę miała wsparcie .

Pozdrawiam Was serdecznie.

Bożena :)

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Ma 

• Forumowicz (51-500)
  • PipPip
  • Postów 417

Napisano 2005-03-09, godz. 19:35

Dzięki wam wszystkim za wsparcie, juz mi troche lepiej, myśle że tym którzy teraz nie moga ze mna rozmawiać też nie jest łatwo, bo miałam tam wielu przyjaciół, miałam u braci szacunek i nawet cos w rodzaju podziwu, bo sama wychowywałam dzieci i swietnie sobie radziłam. Niektórzy uważali że zrobiłam jakąś tam karierę, może nawet zazdrościli trochę ale i podziwiali za upór i wytrwałość w dążeniu do celu. Może niektórzy z nich ukratkiem beda jednak ze mną rozmawiać, tak jak ja robiłam mimo zakazu i nie bałam sie co o tym pomyśla inni.
Ma

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   qwerty 

• Elita forum (> 1000)
  • PipPipPipPip
  • Postów 2138

Napisano 2009-08-04, godz. 11:59

A tak se wróciłam do smutnego tematu :)
nie potrafiłam uwierzyć.......

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   axionreri 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postów 3

Napisano 2011-08-03, godz. 00:04

Ї®б« ­Ёп Џ ў«  35. Ћ¤­ Є® ­Ё г祭ЁҐ Њ аЄЁ®­ , ­Ё бЇЁб®Є ®в®Ўа ­­ле Ё¬ Є­ЁЈ Секс знакомства на каждый день
вдохновенная женщина имеет такую внутреннюю убежденность, что может свет. 4. И тут возопили к Господу девять оленей, потом собрались они и стали Знакомства в архангельске 13. б®§¤ вм Ёе Ї® ®Ў«ЁЄг ­ҐагиЁ¬ле, ­Ґ Ї®в®¬г, зв® ®­ ўЁ¤Ґ« ­ҐагиЁ¬ле,

Знакомство с телефонным номером для встреч
Интимные знакомства бесплатно
Фетиш знакомства
Знакомство нарьян мар
Секс знакомство киров

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   głosiciel-dręczyciel 

• Forumowicz (51-500)
  • PipPip
  • Postów 102

Napisano 2011-08-03, godz. 19:43

Biedactwa wy moje... Oczywiście wylewacie tu całą masę smutnych historii własnych, ale tak z drugiej strony, to czy zastanawiacie się jaki burdel zapanowałby w organizacji, gdyby nikogo nie wykluczano, wszyscy odnosiliby się z pełnym zrozumieniem do każdego, kto robi co mu się żywnie podoba ? Co wówczas, gdy ktoś kradnie, awanturuje sie bez powodu czy dajmy na to współżyje z kozą, a potem nabożnie uczestniczy w niedzielnym zebraniu i buduje wszystkich swymi komentarzami ? Oczywiście, że nikt względem wykluczonego nie powinien stroić zniesmaczonych min i w ogóle jakoś specjalnie się dąsać, ale i wielkie spoufalania się też do niczego dobrego by tu nie doprowadziły. Zresztą już przed chrztem dobrze wiedzieliście, co za co grozi - to nie był przecież w waszym przypadku chrzest niemowląt, więc teraz nie zachowujcie się jak dzieci. Zmieniliście poglądy, tym samym zmieniliście światopogląd i partię do której sie przynależy. Takie jest życie....

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   oskar 

• Domownik forum (501-1000)
  • PipPipPip
  • Postów 738

Napisano 2011-08-04, godz. 09:33

Wyświetl postUżytkownik głosiciel-dręczyciel dnia 2011-08-03, godz. 19:43 napisał

Biedactwa wy moje... Oczywiście wylewacie tu całą masę smutnych historii własnych, ale tak z drugiej strony, to czy zastanawiacie się jaki burdel zapanowałby w organizacji, gdyby nikogo nie wykluczano, wszyscy odnosiliby się z pełnym zrozumieniem do każdego, kto robi co mu się żywnie podoba ? Co wówczas, gdy ktoś kradnie, awanturuje sie bez powodu czy dajmy na to współżyje z kozą, a potem nabożnie uczestniczy w niedzielnym zebraniu i buduje wszystkich swymi komentarzami ? Oczywiście, że nikt względem wykluczonego nie powinien stroić zniesmaczonych min i w ogóle jakoś specjalnie się dąsać, ale i wielkie spoufalania się też do niczego dobrego by tu nie doprowadziły. Zresztą już przed chrztem dobrze wiedzieliście, co za co grozi - to nie był przecież w waszym przypadku chrzest niemowląt, więc teraz nie zachowujcie się jak dzieci. Zmieniliście poglądy, tym samym zmieniliście światopogląd i partię do której sie przynależy. Takie jest życie....

Spójrz na siebie... :)

Głosisz i dręczysz odstępcze forum olewając zalecenia Niewolnika, a potem biegniesz
sobie beztrosko na zebranko..hehe :D

A najdowcipniejsze...że praktycznie puste forum, czyli dręczysz sam siebie :lol:

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   głosiciel-dręczyciel 

• Forumowicz (51-500)
  • PipPip
  • Postów 102

Napisano 2011-08-04, godz. 19:38

Tak, bo ja jestem w ogóle bardzo niesforny i paskudą byłem i jestem od zawsze. A to, że odstępcze forum jest pustawe - to w zasadzie dobra nowina, i chyba podzielę się nią z obecnymi na niedzielnym studium Strażnicy !

PS. Widzisz oskar, nie trzeba kopiować drugi raz tego co pisałem tuż nad twoją odpowiedzią, bo to tylko niepotrzebna nadmiarowość.

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   oskar 

• PipPipPip
  • Postów 738

Napisano 2011-08-05, godz. 11:03

Wyświetl postUżytkownik głosiciel-dręczyciel dnia 2011-08-04, godz. 19:38 napisał

Tak, bo ja jestem w ogóle bardzo niesforny i paskudą byłem i jestem od zawsze. A to, że odstępcze forum jest pustawe - to w zasadzie dobra nowina, i chyba podzielę się nią z obecnymi na niedzielnym studium Strażnicy !

PS. Widzisz oskar, nie trzeba kopiować drugi raz tego co pisałem tuż nad twoją odpowiedzią, bo to tylko niepotrzebna nadmiarowość.

Jasne...tośmy sobie pogadali.

Forum jak wszystko inne - jedno pada, drugie powstaje - natura nie lubi próżni.. :)

W każdym razie przydaje się, jako archiwum..

Powodzenia

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   głosiciel-dręczyciel 

• Forumowicz (51-500)
  • PipPip
  • Postów 102

Napisano 2011-08-05, godz. 20:21

W tym waszym nowym forum denerwujące jest to, że przy logowaniu nie ma dostępnych polskich liter. A jak głosiciel-dręczyciel będzie wyglądał bez ł i ę ? Dajcie znać tamtejszemu adminowi, żeby to poprawił, wtedy się trochę i tam na was powyżywam.

Użytkownik głosiciel-dręczyciel edytował ten post 2011-08-05, godz. 20:22

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   augustusgermanicus 

• PipPipPip
  • Postów 510

Napisano 2011-08-05, godz. 20:59

Wyświetl postUżytkownik oskar dnia 2011-08-04, godz. 09:33 napisał

Spójrz na siebie... :)

czyli dręczysz sam siebie :lol:

Oskarze Dreczyciel uprawia bowiem forme autoerotyzmu. Taki osobnik nie potrzebuje publicznosci ani sluchaczy wystarcza mu sprawna prawica :)
Umbre Summum

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   głosiciel-dręczyciel 

• Forumowicz (51-500)
  • PipPip
  • Postów 102

Napisano 2011-08-06, godz. 08:37

dobre ! :D

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   kochajacy_prawde 

• Forumowicz (51-500)
  • PipPip
  • Postów 155

Napisano 2011-08-15, godz. 11:18

Naprawdę smutna jest ta praktyka unikania "odstępców". Wiele z tego nie ma zupełnie żadnego uzasadnienia w Biblii.

Jednak najsmutniejsze jest to, że owo "unikanie" nie jest bynajmniej unikalne dla ŚJ. Zdarza się również w kręgach protestanckich. Nie wiem, jak często, ale wiem, że się zdarza, ponieważ mi się zdarzyło. Istnieje grupa "chrześcijan", którzy do perfekcji opanowali zdolność niezauważania mnie na ulicy...

Udostępnij ten temat:

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3