zabawki - dzieci
Napisano 2003-07-15, godz. 09:17
macie wieksza wiedze niz ja, czy wypada dac Jej coreczce w prezencie pluszowego misia? czy akceptowane bedzie raczej praktyczny prezent?
Aska
Napisano 2003-07-15, godz. 14:37
Napisano 2003-07-17, godz. 07:54
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2004-01-24, godz. 22:01
Napisano 2005-11-16, godz. 23:49
Może i nie, ale ja osobiście bym nie chciał aby moje dziecko bawiło sie na przykład karabinem.zabawki pod lupa ? :wink:

pzdr.

"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2008-04-30, godz. 22:56
O przeszkodach można przeczytać między innymi w artykule "Coś więcej niż zabawka" (Przebudźcie się! z czerwca 2008), do odsłuchania tutaj: mp3bueh... dziwia mnie takie pytania.. barbi.. moze dostac z pewnoscia i nie widze przeszkod..
Poniżej wybrane cytaty, które trochę więcej w tej kwestii wyjaśniają:
"Jak twierdzi pewna znawczyni tematu, takie lalki mogą psuć małe dziewczynki przesłaniem, że wygląd jest ważniejszy niż wnętrze."
"A po tym, co przeczytałyśmy w Biblii, jak myślisz, czy chrześcijanki powinny się ubierać tak, jak te lalki?"
Napisano 2008-05-02, godz. 22:10
Perfekcyjna manipulacja.
Ciekawe, o czym był artykuł w "The Washington Post" i z jakiego kontekstu wyrwano tym razem? Grunt, że "redaktorom" spodobało się to połączenie w jednym zdaniu.
Użytkownik kantata edytował ten post 2008-05-02, godz. 22:14
Napisano 2008-05-02, godz. 22:30
Napisano 2008-05-03, godz. 08:01
Przemysł rozrywkowy i zabawkarski, podobnie jak kiedyś przemysł tytoniowy, generalnie nie poczuwa się do jakiejkolwiek odpowiedzialności i nie należy się tu spodziewać żadnych zmian - cytat z "The Washington post".
Perfekcyjna manipulacja.
Ciekawe, o czym był artykuł w "The Washington Post" i z jakiego kontekstu wyrwano tym razem? Grunt, że "redaktorom" spodobało się to połączenie w jednym zdaniu.
Nie musieli wyrywać z kontekstu. Świadczyć o odpowiedzialności producentów za to co produkują dla dzieci jako zabawki może prawo, które coraz częściej narzuca co można a co nie można produkować dla dzieci jako zabawkę w określonym wieku. Poza tym przykładem może być ostatnia heca z (o ile dobrze pamiętam) bransoletka dla dzieci nasączona jakimś związkiem narkotycznym.
Przemysł w rozumieniu producenci zabawek. A ci powinni poczuwać jakąś odpowiedzialność.Poza tym, czy przemysł może poczuwać się do odpowiedzialności? Co to za nowotwory językowe?
Napisano 2008-05-03, godz. 20:41
Powinni. Ale są z Chin. I co? I nic.Przemysł w rozumieniu producenci zabawek. A ci powinni poczuwać jakąś odpowiedzialność.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych