http://apologetyka.c...howi/jw_moonies
Świetny artykuł. Szczerze przyznam, że aż ciarki przechodzą po plecach.
pzdr.

Napisano 2005-11-24, godz. 00:55
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2005-11-24, godz. 11:08
świetny! Napisany dla sj! ale bardzo sprytnie odnosi sie do innych sekt, każdy śj przeczyta go do końca ( bez grzechu ) i dopiero na końcu zorientuje się o co chodzi[i][b][color=green]Świetny artykuł. Szczerze przyznam, że aż ciarki przechodzą po plecach.
Napisano 2005-11-24, godz. 11:46
Napisano 2006-12-04, godz. 10:29
Jeszcze raz chcę wszystkim przypomnieć o tym artykule, który mi się niesamowicie spodobał.Artykuł Boba Huntera na temat psychomanipulacji. Specyfiką tego artykułu jest to że jest on ostrzeżeniem przed munistami kierowanym do... Świadków Jehowy.
http://apologetyka.c...howi/jw_moonies
Świetny artykuł. Szczerze przyznam, że aż ciarki przechodzą po plecach.
pzdr.
Napisano 2006-12-04, godz. 10:55
Napisano 2006-12-04, godz. 16:20
Napisano 2006-12-04, godz. 17:18
mam pytanie!!!co tak niepokojącego jest problemem "sekty" radiomaryjców?
czyżby ich dzieci umierały z powodu braku transfuzji krwi?
albo działa się im podobnie wielka krzywda?
Napisano 2006-12-04, godz. 18:35
jak widac ja tez umiem pisac zaczepnie....
wiec albo wszyscy zaczniemy tu sobie okazywac szacunek albo bedzie fruwac bloto!!??
Napisano 2006-12-05, godz. 10:03
Napisano 2006-12-05, godz. 10:21
Tak? Skąd w Tobie takie przekonanie? Udowodnij to jakoś. Skąd wiesz, że śJ są czystszą społecznością niż np. Adwentyści, Zielonoświątkowcy, Badacze Pisma Świętego, i wiele wiele innych? Robiłaś rekonesans tych społeczności?To obrzydliwe, gdy mówią że organizacja Jehowy manipuluje ludźmi, bo jest to najczystsza organizacja religijna na świecie.
Udowodnij to merytorycznie, Biblijnie, że się mylimy.W waszych wypowiedziach nie ma prawdy. Wasze słowa ociekają jadem i odnoszę wrażenie, że tu właśnie są wilki, które wyszły spośród owiec...
Napisano 2006-12-05, godz. 16:33
Napisano 2006-12-05, godz. 17:37
Czyżby ta bardzo wykształcona ,wolna ,szczęśliwa osoba nie mogła znieść krytyki.Pewnie nawet nie wiesz jak dużo jej zawdzięczasz i jak zmienia się obraz Twojej organizacji właśnie dzięki tej krytyce.Jestem ŚJ już bardzo długo, ale zaznałam wcześniej życia w świecie nie dającym żadnej nadziei... Ja bardzo dobrze wiem jak jest w organizacji Świadków Jehowy. Bulwersują mnie Wasze fałszywe twierdzenia, że nie można odejść od ŚJ, albo, że kogoś się do czegoś zmusza. To kompletne bzdury. Jestem osobą bardzo wykształconą, Uwierzcie mi nie jestem łatwowierna i nie przyjmuję bezkrytycznie wszystkiego, co usłyszę. Nie czuję się też zniewolona przez kogokolwiek. Ja, jak również każdy z Was, posiadamy wolną wolę i sami decydujemy, czy chcemy poświęcić swoje życie Bogu, czy też nie. Proszę nie mówcie, że to jest jakieś pranie mózgu. To wstrętne, że tak wypowiadają się osoby, które miały kontakt ze świadkami. To obrzydliwe, gdy mówią że organizacja Jehowy manipuluje ludźmi, bo jest to najczystsza organizacja religijna na świecie. Jej członkowie nie są oczywiście doskonali, ale starają się żyć zgodnie z wolą Bożą i robią to z własnej nieprzymuszonej woli i czują się naprawdę wolni i szczęśliwi.
W waszych wypowiedziach nie ma prawdy. Wasze słowa ociekają jadem i odnoszę wrażenie, że tu właśnie są wilki, które wyszły spośród owiec...
Napisano 2006-12-05, godz. 18:35
Jestem ŚJ już bardzo długo, ale zaznałam wcześniej życia w świecie nie dającym żadnej nadziei... Ja bardzo dobrze wiem jak jest w organizacji Świadków Jehowy. Bulwersują mnie Wasze fałszywe twierdzenia, że nie można odejść od ŚJ, albo, że kogoś się do czegoś zmusza. To kompletne bzdury. Jestem osobą bardzo wykształconą, Uwierzcie mi nie jestem łatwowierna i nie przyjmuję bezkrytycznie wszystkiego, co usłyszę. Nie czuję się też zniewolona przez kogokolwiek. Ja, jak również każdy z Was, posiadamy wolną wolę i sami decydujemy, czy chcemy poświęcić swoje życie Bogu, czy też nie. Proszę nie mówcie, że to jest jakieś pranie mózgu. To wstrętne, że tak wypowiadają się osoby, które miały kontakt ze świadkami. To obrzydliwe, gdy mówią że organizacja Jehowy manipuluje ludźmi, bo jest to najczystsza organizacja religijna na świecie. Jej członkowie nie są oczywiście doskonali, ale starają się żyć zgodnie z wolą Bożą i robią to z własnej nieprzymuszonej woli i czują się naprawdę wolni i szczęśliwi.
W waszych wypowiedziach nie ma prawdy. Wasze słowa ociekają jadem i odnoszę wrażenie, że tu właśnie są wilki, które wyszły spośród owiec...
Napisano 2006-12-05, godz. 20:59
Napisano 2006-12-06, godz. 07:19
widzisz Czesiu. tak się sklada, że w pewnej innej organizacji religijnej jej duchowi przywódcy dopuszczają się różnych czynów niejako na żywca i nikt im z tego tytułu nie robi wyrzutów. takim to dopiero można pozazdrościć
Napisano 2006-12-06, godz. 13:38
Napisano 2007-04-24, godz. 20:10
Ponawiam prośbę o umieszczenie tego wartościowego artykułu pod jakimś neutralnym adresemwracając do artykułu, to moim zdaniem trzeba by go umieścić pod mniej kontrowersyjnym adresem.
kiedy ŚJ czyta "/jehowi/" w adresie to odchodzi go ochota na zapoznanie się z artykułem.
a przecież autorowi nie o to chodziło...
Napisano 2007-04-25, godz. 20:07
widzisz Czesiu. tak się sklada, że w pewnej innej organizacji religijnej jej duchowi przywódcy dopuszczają się różnych czynów niejako na żywca i nikt im z tego tytułu nie robi wyrzutów. takim to dopiero można pozazdrościć
Napisano 2008-08-17, godz. 19:40
Artykuł ten jest także dostępny tutaj: http://watchtower.or...w_moonies.phtmlPonawiam prośbę o umieszczenie tego wartościowego artykułu pod jakimś neutralnym adresem
Napisano 2008-08-18, godz. 04:33
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych