Moje małżeństwo legło w gruzach po części i do końca przez Swiadków J
Napisano 2008-08-23, godz. 23:26
Zastanawiałem się, dlaczego? Może, dlatego że prawda o siostrze lub bracie wyjdzie na jaw trzeba będzie pozbyć się brata lub siostry a wiemy, że świadkowie mają coraz większe problemy z naborem a i ludzie od nich odchodzą. Nikt z nich nie patrzy na mnie i nie chce ze mną rozmawiać i sprawdzić, co ja na to wszystko, podobnie jak z tamtymi osobami. A moja żona udając przykładnego świadka jest u nich lubianą osobą, szkoda, że tylko na zewnątrz jest taka dobra a w domu mam prawdziwy holokaust. Z mojego punktu widzenia oni często traktują ludzi innych tzn.: nie należących do ich wiary za ludzi złych, za ludzi należących do tego złego świata, patrzą na nich z góry z założenia. Wiem, że ludzie nie są idealni tak jak też ja, ale jestem człowiekiem tolerancyjnym a ja jestem nie tolerowany przez własną żonę i córkę. Pytam się tu, więc: gdzie tolerancja u Świadków? W tej Chwili mam kontakt już kilkoma osobami z całej Polski z tym samym problemem; dokładnie tym samym, z tak samo zachowującymi się ich współ maułrzonkami, którzy przystali do świadków. Reasumując szkoda mi bardzo mojego synka, którego bardzo kocham i który jest dla mnie całym moim życiem. Niestety po prawie 3 latach a szczególnie ostatniego roku postanowiłem sprawę oddać do sądu o rozwód i liczę się z tym, że przegram sprawę o dziecko, tym bardziej, że świadkowie nie puszczą tego i pewnie załatwią adwokata, niestety mnie na to nie stać. A wiem, że żona wbrew nawet nakazowi sądu o ile taki będzie, będzie robiła wszystko, aby go w to wciągnąć i ta społeczność jej w tym pomoże. Bardzo mnie to boli, i to, że straciłem może większość mojego życia, i miłość, którą kiedyś miałem.
Ale też muszę zadbać o swoje zdrowie, które w ostatnim czasie zostało bardzo nadszarpnięte przez stresy związane z moją żoną i córką, szczególnie moje serce, które niestety zaczęło szwankować. Proszę tym samym was tu wszystkich o konkretne komentarze a już w szczególności o ile znajdą się tu w okolicach Gliwic w Polsce osoby takie jak ja, z takim problemem, o kontakt na maila, który tu jest w moim profilu. Chcę pogadać na ten temat i może coś da się zaradzić...
Ps: nie opisałem tu wszystkiego, bo brakłoby strony.
Napisano 2008-08-24, godz. 05:25
"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins
Napisano 2008-08-24, godz. 07:04
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Napisano 2008-08-24, godz. 08:08
Witaj
Wspolczuje Tobie , bo rozumiem , ze Twoja sytuacja nie jest latwa ale popatrz troche na to wszystko z innej strony. Zapytaj siebie dlaczego Twoja zona bedac przeciez w miare w normalnej sytuacji rodzinnej ,dwoje wspanialych dzieci, maz itp, poszukala sobie Organizacji ktora tak bardzo jej do gustu przypadla, nie zgadzam sie z Twoim stwierdzeniem ,ze to SJ ja napadli itp, z mojego doswiadczenia wiem, ze to ludzie sami "znajduja" sobie takie organizacje, ktore zaspokajaja ich pewne potrzeby, walczac ze swoja zona i odbierajac jej mozliwosc przebywania z tego rodzaju ludzmi, przegrasz!
Mysle, ze bardziej skoncentruj sie na Twoich dzieciach, zerwij jakiekolwiek kontakty ze SJ, stworz bariere z tymi ludzmi i nie w dawaj sie w dyskusje bo na tym etapie nigdy nie dojdziecie do porozumienia!!! Stworz odskocznie psychiczna dla Twoich dzieci; sport, zajecia kuturalne po szkole, zeby nie izolowaly sie spolecznie od"swiata".
Wbrew pozorom to Ty jestes w lepszej sytuacji, bo myslisz trzezwo i do przezycia nie potrzebujesz tego typu organizacji.
Wiem to wszystko nie jest latwe!!! Porozmawiaj z psychologiem, bo tutaj jest problem a nie jakies tam wojny religijne! Takie jest moje zdanie!! Zadbaj o swoje zdrowie bo Twoje dzieci potrzebuje Ciebie wlasnie teraz najbardziej, to tyle, pozdrawiam.
Napisano 2008-08-24, godz. 12:07
No to może teraz byłoby dobrze, aby głos zabrała oskarżona (?) i opowiedziała swoją wersję tego Twojego problemu...dasz rady to załatwić?
Pozdrawiam.
BB
Napisano 2008-08-24, godz. 15:56
Eee... WTF?!?[...] maułrzeństwo [...] maułrzeństwie [...]
Świadkowie Yehowy [...]
[...] pużno [...] pużno [...]
zadawają [...]
współ maułrzonkami [...]

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?"
Napisano 2008-08-24, godz. 16:54
Eee... WTF?!?
Nie wiem kto jest lepiej wychowany??? Ten co robi bledy ortograficzne czy ten co je wytyka!!! Nie podkopujmy uczuc ludzi, ktorym i tak juz jest ciezko!!!

Napisano 2008-08-24, godz. 17:30
nie zgadzam sie z Twoim stwierdzeniem ,ze to SJ ja napadli itp, z mojego doswiadczenia wiem, ze to ludzie sami "znajduja" sobie takie organizacje, ktore zaspokajaja ich pewne potrzeby, walczac ze swoja zona i odbierajac jej mozliwosc przebywania z tego rodzaju ludzmi, przegrasz!
Zgadza się. Horses, pracuj nad zacieśnianiem więzi rodzinnych. Wojny religijne nic nie dają.
Napisano 2008-08-24, godz. 17:34
troche podbierz i pod wlos..... zobaczys co z tego wyjdzie. jesli nic to przynajmniej ktos bedzie widzial ze probowales a nie ze jestes ten jedynie zly.....
pozdrawiam
Napisano 2008-08-24, godz. 17:39
a czy Ciebie tatuś powaliło !!! ??? idąc tym tokiem rozumowania to niech się uda po radę do najbliższego rabina, pastora, biskupa i innej cholery !!!a ja sdam poprosilbym na Twoim miejscu o rozmowe dwoch miejscowych starszych a potem na tej rozmowie przedstawil co mnie boli.
Użytkownik sebol edytował ten post 2008-08-24, godz. 17:41
"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins
Napisano 2008-08-24, godz. 17:52
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2008-08-24, godz. 18:00
To trochę dziwna historia, bo zazwyczaj zachęca się żony niewierzących mężów, aby były bardziej podporządkowane swoim mężczyznom, aby zobaczyli, że po przystąpieniu do śJ stały się lepszymi żonami, aby w ten sposób pozyskać niewierzących dla Organizacji...
E tam, dzieci też zachęca się, żeby były podporządkowane rodzicom, ale jak jest konflikt to wiadomo, że organizacja wygra.
Liza dobrze napisała: mieć własną odskocznię, zająć się sobą i dziećmi, tematów religijnych unikać, wojen też

Napisano 2008-08-24, godz. 21:16
Forum jest naprawde supeer...dobrze że tu trafiłem, przynajmniej nie jestem sam w tym wszystkim.
Napisano 2008-08-24, godz. 21:45
Napisałeś:
Często w rozmowach z nimi były tego typu słowa: patrz to ten człowiek, który karci swoją żonę a jest to nasza siostra, albo inne słowa: jej mąż nie może się pogodzić z tym i założył sprawę o rozwód; ta kobieta jest naszą siostrą, ale odprawiała coś i teraz ma w domu demona, chce się tego pozbyć to tylko za pomocą przekazania jakiejś rzeczy z domu komuś, np.: cytat: czekoladę im dała. Było wiele innych słów, lecz nie wszystkie pamiętam, o wielu ludziach, Lecz nikt, powtarzam nikt ze świadków ani z ich starszyzny nie pomyśli, aby porozmawiać z tymi drugimi osobami, tymi złymi.
O co Ci chodzi? Czujesz, że zbór nastawia przeciwko Tobie żonę? Co to znaczy 'karci swoją żonę'?
Uważasz, że żona i córka traktują Cię w domu jak powietrze właśnie przez świadków Jehowy?
Użytkownik kantata edytował ten post 2008-08-24, godz. 21:42
Napisano 2008-08-25, godz. 09:41
O slodka naiwnosci...Nie wiem kto jest lepiej wychowany??? Ten co robi bledy ortograficzne czy ten co je wytyka!!! Nie podkopujmy uczuc ludzi, ktorym i tak juz jest ciezko!!!

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?"
Napisano 2008-08-25, godz. 20:59
O slodka naiwnosci... huh.gif
O słodka naiwności ...
Napisano 2008-08-26, godz. 09:39
Ps: Ja wiarę w Boga i Chrystusa mam ale nie interesuje mnie jaka kolwiek religia. Znam ludzi którzy nawet sa ateistami i takich co podobnie jak ja myślą, co jest najciekawsze? oni są najlepsi. I ci ludzie najwięcej zawsze pomogą, i nie ma z nimi jakiego kolwiek problemu.
Użytkownik horses edytował ten post 2008-08-26, godz. 09:50
Napisano 2008-09-04, godz. 10:25
Napisano 2008-09-04, godz. 11:18
Wpadnij do mnie na Facebooku!
Napisano 2008-09-04, godz. 19:36

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych