Karta g³osiciela
Napisano 2009-01-19, godz. 21:57
Jakie informacje zawiera karta g³osiciela? Czy s± wpisywane tam jakie¶ wiêksze grzechy? Czy je¶li g³osiciel zostanie wykluczony to do tej karty zostaj± wpisane jakie¶ notatki, ewentualnie szczegó³y postêpowania s±downiczego? Je¶li nie to gdzie?
Mile widziany skan.
Napisano 2009-01-20, godz. 08:28
Pytanie do znawców tematu - szczególnie by³ych starszych.
Jakie informacje zawiera karta g³osiciela? Czy s± wpisywane tam jakie¶ wiêksze grzechy? Czy je¶li g³osiciel zostanie wykluczony to do tej karty zostaj± wpisane jakie¶ notatki, ewentualnie szczegó³y postêpowania s±downiczego? Je¶li nie to gdzie?
Mile widziany skan.
nie ma wpisywanych grzechow ani podstawa wykluczenia . do tego sluzy inny druk.
moze jednak pojawic sie w uwagach notka o samym wykluczeniu i jego dacie... a potem np. o przylaczeniu i jego dacie.....
po za tym Nazwisko imie adres telefon, druga owca czy pomazaniec i rezultaty z gloszenia..... sa tez drobne roznice jesli chodzuio kraje np. w niemczech pierwsza karta glosiciela jest zawsze ze zgoda na przetwarzanie danych i podpis glosiciela.....
Napisano 2009-01-20, godz. 08:49
Zgodnie z polskim prawem te¿ powinna byæ...np. w niemczech pierwsza karta glosiciela jest zawsze ze zgoda na przetwarzanie danych i podpis glosiciela.....
Napisano 2009-01-20, godz. 08:58
Nazwisko imie adres telefon, druga owca czy pomazaniec
a mozesz ta mysl rozwinac?
U¿ytkownik rhundz edytowa³ ten post 2009-01-20, godz. 08:58
Napisano 2009-01-20, godz. 09:16
Napisano 2009-01-20, godz. 09:29
w jakim celu to?
Napisano 2009-01-20, godz. 09:38
Przyk³adowo w takim, ¿eby¶ wiedzia³ z kim masz do czynienia i siê odpowiednio przygotowa³ do ewentualnej konwersacji.drugie owce i pomazanca szczegolnie
w jakim celu to?
Napisano 2009-01-20, godz. 09:38
Ale w czym problem? Pierwszy raz spotykasz siê z tymi terminami, czy co?drugie owce i pomazanca szczegolnie
Inwentaryzacyjnym.w jakim celu to?
Napisano 2009-01-20, godz. 09:45
Wlasnie mnie jedna swiadkowa upewnila, ze pomazancy to 144k, adrugie owce to reszta. Zdziwilo mnie to po prostu.
Skad wiadomo z góry, kto jest pomazancem?
A jak gdzies to kiedys powiedzial, to przekierujcie mnie najwyzej na temat

Wg swiadkowej 'oni maja taka swiadomosc i wiedza, ze moga spozywac emblematy, i sa rozne sposoby. maja tez uznanie Jehowy'
U¿ytkownik rhundz edytowa³ ten post 2009-01-20, godz. 09:47
Napisano 2009-01-20, godz. 09:47
Napisano 2009-01-20, godz. 09:50
bycie pomazancem nie zalezy od wpisu na karcie.... wpis na karcie zalezy od bycia pomazancem... to jak z kamieniem wegielnym i weglem kamiennym.... diametralna roznica
No tak, masz racje, ale .... skad juz na ziemi wiedza, kto jest pomazancem.
I wciaz utrzymuje, ze tak jak mozna kogos nim 'uczynic', to mozna odczynic. A jesliby taki opuscil "Jedyna Organizacje", to jak, miejsce sie zwalnia dla nastepnego?
Napisano 2009-01-20, godz. 09:59
Napisano 2009-01-20, godz. 09:59
Napisano 2009-01-20, godz. 10:01
O tym kto jest pomazañcem a kto nie decyduje wewnêtrzne przekonanie danej osoby. Co najwy¿ej "nadzorcy" mog± takiego pomazañca przekonywaæ, ¿e siê pomyli³ w swych odczuciach, a jak to nie pomo¿e musz± uszanowaæ jego przekonanie.No tak, masz racje, ale .... skad juz na ziemi wiedza, kto jest pomazancem.
Napisano 2009-01-20, godz. 16:48
nie ma wpisywanych grzechow ani podstawa wykluczenia . do tego sluzy inny druk.
Co to za druk i gdzie jest przechowywane szczegó³owe sprawozdanie z komitetu s±downiczego danej osoby?
Napisano 2009-01-20, godz. 18:30
O tym kto jest pomazañcem a kto nie decyduje wewnêtrzne przekonanie danej osoby. Co najwy¿ej "nadzorcy" mog± takiego pomazañca przekonywaæ, ¿e siê pomyli³ w swych odczuciach, a jak to nie pomo¿e musz± uszanowaæ jego przekonanie.
Haha

Dzieki Czesiu, wiec to kolejna sprzecznosc wsrod SJ, bo swiadkowa mi walkowala temat i walkowala i najwiekszym argumentem bylo, ze ta osoba sama o tym wie i jest to jej przekonanie, poniewaz dzieje sie to dzieku Bogu Jehowie. Padlo stwierdzenie, ze sa 'rozne sposoby', ale na pytanie 'jakie to sposoby' odpowiedz brzmi: musze zapytac pomazanca

ide poszukac tych tematow, dzieki ludziska raz jeszcze

P.S. ja rowniez zobacze chetnie skan takiego dzie³a.
Napisano 2009-01-20, godz. 19:06
Gdyby istnia³ rejestr pomazañców, wtedy by³oby jasne, ¿e jak kto¶ z tej grupy nie od³±czy³ siê to nie mo¿e byæ nowego zastêpczego powo³ania.
Napisano 2009-01-20, godz. 19:30
oj musialbym poszukac w arhiwum jaki to numer jest.. do tego jest niebieska koperta i to ma byc zamkniete u sekretarza zboru tak dlugo az wykluczony umrze albo poprosi o przylaczenie potem odsyla sie karte do biura.... o ile wiem szczegolowych notatek nie wolno juz przechowwywac.. a niemczech nie wolno ich nawet robic na komitecie.. a co dopiero przechowywac..Co to za druk i gdzie jest przechowywane szczegó³owe sprawozdanie z komitetu s±downiczego danej osoby?
nie widze tu sprzecznosci... oswiec mnie gdzie ty ja widzisz....Haha
Dzieki Czesiu, wiec to kolejna sprzecznosc wsrod SJ, bo swiadkowa mi walkowala temat i walkowala i najwiekszym argumentem bylo, ze ta osoba sama o tym wie i jest to jej przekonanie, poniewaz dzieje sie to dzieku Bogu Jehowie. Padlo stwierdzenie, ze sa 'rozne sposoby', ale na pytanie 'jakie to sposoby' odpowiedz brzmi: musze zapytac pomazanca![]()
![]()
ide poszukac tych tematow, dzieki ludziska raz jeszcze
P.S. ja rowniez zobacze chetnie skan takiego dzie³a.
Napisano 2009-01-20, godz. 20:25

Jesli wg Czesia nie zalezy to od przekonania wewnetrznego, to argumenty ze tak jest sa sprzeczne z zalozeniami.
Do tego dochodzi jeszcze to, ze nie poznalem sposobow by dowiedziec sie kto nim jest.
W kazdym razie oba argumenty sie wykluczaja, tym samym sa sprzeczne

Chyba, ze moze wiesz w jaki sposob wiadomo, czy sie nim jest.
Napisano 2009-01-21, godz. 09:13
RhundzMoge
Jesli wg Czesia nie zalezy to od przekonania wewnetrznego, to argumenty ze tak jest sa sprzeczne z zalozeniami.
Do tego dochodzi jeszcze to, ze nie poznalem sposobow by dowiedziec sie kto nim jest.
W kazdym razie oba argumenty sie wykluczaja, tym samym sa sprzeczne
Chyba, ze moze wiesz w jaki sposob wiadomo, czy sie nim jest.
wybacz, ale wkrad³ siê b³±d interpunkcyjy co ciebie zmyli³o. Moja wypowied¼ powinna brzmieæ tak:
O tym kto jest pomazañcem a kto nie, decyduje wewnêtrzne przekonanie danej osoby. Co najwy¿ej "nadzorcy" mog± takiego pomazañca przekonywaæ, ¿e siê pomyli³ w swych odczuciach, a jak to nie pomo¿e musz± uszanowaæ jego przekonanie.
U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 1
0 u¿ytkowników, 1 go¶ci, 0 anonimowych