subtelne działanie szatana
Napisano 2005-09-28, godz. 10:07
"W omawianej wizji apostoł Jan zobaczył,że "otwarto zwoje" i "umarli byli sądzeni z tego, co napisano w zwojach, według swych uczynków". Czy zwoje te mają zawierać opis dawnego postępowania tych ludzi? Nie, nie będą oni sądzeni za to, co czynili przed śmiercią. Skąd o tym wiemy? Biblia wyjaśnia: "Kto umarł, został uwolniony od swego grzechu" (Rzymian 6:7). Po zmartwychwstaniu będzie miał niejako czyste konto. Wspomniane zwoje muszą więc wyobrażać nowe przykazania Boże. Chcąc żyć wiecznie, wskrzeszeni z martwych oraz ocaleni z Armagedonu będą musieli przestrzegać Bozych przykazań-również tych, które Jehowa może podać w trakcie owego tysiąca lat. A zatem podstawą osądzania ludzi będzie ich postępowanie podczas Dnia Sądu."
Moje pytanie brzmi tak:
Czy nauka organizacji przedstawiona powyżej nie jest przypadkiem sprzeczna z całą Biblią???
Napisano 2005-09-28, godz. 11:22
swiatlo7, on 2005-09-28 12:07, said:
Czy nauka organizacji przedstawiona powyżej nie jest przypadkiem sprzeczna z całą Biblią???
Światło7.
Nie utożsamiam się z naukami „Niewolnika”, lecz w tym temacie zgadzam się.
Dlaczego?
Dlatego, że Chrystus już zgładził grzechy CAŁEGO świata.
Konto będzie czyste, (ci co pomarli już mają czyste) lecz charaktery podłe pozostały...
W tym celu litościwy Bóg przeznaczył całe 1000 lat.
Rzym. 14:11
Bo napisano: Jakom żyw, mówi Pan, Ugnie się przede mną wszelkie kolano I wszelki język wyznawać będzie Boga.
(BW)
Napisano 2005-09-28, godz. 12:10
Napisano 2005-09-29, godz. 10:24
Ihabot
Napisano 2005-09-29, godz. 11:05
ihabot, on 2005-09-29 12:24, said:
Oczywiscie uwazam ze nauka "drugiej szansy" jest nauka nie biblijna.
Ihabot!
W takim razie, wszelkie narody z przed 33 r n.e. nie mają żadnej szansy!

Od Adama, aż do Chrystusa nikt nie nawoływał ludzkości do pokuty (poza narodem Izraelskim).
Oni zmarli bezpowrotnie? Co z narodami, które przez XX wieków nie były chrześcijańskimi?
Co pisze Objawienie 20 rozdz.?
Ja, rozgraniczam Królestwo Chrystusowe – Milenium – od Królestwa Bożego - nie mającego końca.
Trzecie „Niebo” – uważam – będzie w Królestwie Bożym.
Nauką sprzeczną z Biblią – twierdzę – jest nawracanie teraz świata, ludzkości, aby oddać doskonałą już Chrystusowi.
Tę pracę „zarezerwował” sobie Chrystus wraz z Kościołem!
- Nie chcę być źle zrozumiany... – głoszenie ewangelii jak najbardziej jest na celu.
Lecz ona jest (i miała być) głoszona „na świadectwo” a nie na „zbawienie”!
Owszem, wielu to wykorzysta, aby „powstać od razu do życia”.
Trochę inaczej rozumię doskonałą miłość Bożą.
Pozdrawiam Cię Bracie.

Napisano 2005-09-29, godz. 17:49
Henryk, on 2005-09-29 13:05, said:
ihabot, on 2005-09-29 12:24, said:
Oczywiscie uwazam ze nauka "drugiej szansy" jest nauka nie biblijna.
Ihabot!
W takim razie, wszelkie narody z przed 33 r n.e. nie mają żadnej szansy!![]()
Od Adama, aż do Chrystusa nikt nie nawoływał ludzkości do pokuty (poza narodem Izraelskim).
Oni zmarli bezpowrotnie? Co z narodami, które przez XX wieków nie były chrześcijańskimi?
Co pisze Objawienie 20 rozdz.?
Ja, rozgraniczam Królestwo Chrystusowe – Milenium – od Królestwa Bożego - nie mającego końca.
Trzecie „Niebo” – uważam – będzie w Królestwie Bożym.
Nauką sprzeczną z Biblią – twierdzę – jest nawracanie teraz świata, ludzkości, aby oddać doskonałą już Chrystusowi.
Tę pracę „zarezerwował” sobie Chrystus wraz z Kościołem!
- Nie chcę być źle zrozumiany... – głoszenie ewangelii jak najbardziej jest na celu.
Lecz ona jest (i miała być) głoszona „na świadectwo” a nie na „zbawienie”!
Owszem, wielu to wykorzysta, aby „powstać od razu do życia”.
Trochę inaczej rozumię doskonałą miłość Bożą.
Pozdrawiam Cię Bracie.![]()
Jak ucza nas Dzieje Apostolskie w mowie Pawlowej Bog pozwalal dawnymi czasami chodzic poganom swoimi drogami lecz teraz wzywa do pokuty.Rozgraniczmy te dwa czasy i nie bierzmy sobie zbyt duzo na glowe aby przypadkiem nie mowic rzeczy ktore Bog nie wypowiedzial.Wracajac do historii byli ludzie tacy jak Abel , Henoch,Noe,Abracham, oczywiscie Melchizedek kaplan Boga Najwyzyzszego ktoremu Abracham zlozyl dziesiecine ,Lot bratanek Abrachama ktory nie przyjal stylu zycia Sodomian ale brzydzil sie nimi.Dlaczego wyzej opisani od zarania swiata mogli i umieli wykonywac przykazania , co oznacza ze wiedzieli o nich i byli pouczeni a inni byli nie posluszni.Widocznie ta wiedza byla dostepna tak jak i dzisiaj jest dostepna.Nie do mnie nalezy sad, ale do nas nalezy nie poblazanie nieprawosci.Tym bardziej ze w dzisiejszych czasach krew Chrystusa ma mocniejsza moc niz krew zwierzat ofiarnych.
Ihabot
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych