Moi znajomi także w to nie wierzą. Skąd zatem sprzedaż książki licząca 40 mln egzemplarzy?
Muszę wierzyć w UFO, żeby oglądać Archiwum X? Żartujesz, prawda?
Napisano 2007-07-11, godz. 07:45
Moi znajomi także w to nie wierzą. Skąd zatem sprzedaż książki licząca 40 mln egzemplarzy?
Napisano 2007-07-11, godz. 08:57
Użytkownik stamaim edytował ten post 2007-07-11, godz. 08:58
Napisano 2007-07-11, godz. 12:35
Ja kupiłem tę książkę. I nawet kupiłem bilet na film w kinie. To chyba według Ciebie musi znaczyć, że wierzę w to, co tam napisano.
![]()
Swego czasu kupiłem też Biblię, a do wyznawców się nie zaliczam.
Napisano 2007-07-11, godz. 12:48
Czyżby zgadzała się z informacjami zawartymi na 392 stronie? Oto ten fragment: "Dawni wyznawcy judaizmu wierzyli, że Święte Świętych w Świątyni Salomona zamieszkuje nie tylko Bóg, ale również Jego żeńska połowa Szechina ... Tetragram - YHWH - święte imię Boga - oznacza Jehowę, który stanowi androgeniczne połączenie fizyczne męskiego Yah i przedhebrajskiej Ewy, Hawa."jakiś czas temu pożyczałem "Kod" żonie nadzorcy zboru. Jakiś negatywnych reakcji nie odnotowałem.
"Wszystkie opisy dzieł sztuki, obiektów architektonicznych, dokumentów oraz tajnych rytuałów zamieszczonych w tej powieści odpowiadają rzeczywistości" (KLdV, s. 9)Choć tak naprawdę szkoda że to tylko fikcja.
Użytkownik Adelfos edytował ten post 2007-07-11, godz. 13:03
Napisano 2007-07-11, godz. 12:54
Czyżby zgadzała się z informacjami zawartymi na 392 stronie? Oto ten fragment: "Dawni wyznawcy judaizmu wierzyli, że Święte Świętych w Świątyni Salomona zamieszkuje nie tylko Bóg, ale również Jego żeńska połowa Szechina ... Tetragram - YHWH - święte imię Boga - oznacza Jehowę, który stanowi androgeniczne połączenie fizyczne męskiego Yah i przedhebrajskiej Ewy, Hawa."
Napisano 2007-07-11, godz. 13:32
Ja nie wierzę, dlatego (już) nie oglądam.
Napisano 2007-07-11, godz. 15:11
Dla Ciebie i dla mnie to może i oczywiste, ale czy próbowałeś rozmawiać z kimś o Leonardzie DaVinci? Ile osób skojarzyło tę postać z historią sztuki, a ile z powieścią Dan'a Browna. Też palnąłem: powieścią... Dobrze by było, jeśli to chociaż z książką, a nie filmem było kojarzone!
Napisano 2007-07-11, godz. 15:18
No i co w związku z tym? Podyskutować nie możnaAha. Dziwny jesteś.
Wszytskie powyższe tytuły są w bibliotekach! Chyba, że jakaś kiepsko prowadzona filia się trafi...Na książkę szkoda mi było pieniędzy
A film - uważam osobiście za przereklamowany. W sumie to Harry Potter też na mnie wielkiego wrażenia nie zrobił ...
Użytkownik Adelfos edytował ten post 2007-07-11, godz. 15:20
Napisano 2007-07-11, godz. 16:24
Czy autor "Zbrodni i kary" zadeklarował, że przedstawia czytelnikowi prawdę historyczną?
Napisano 2007-07-11, godz. 18:48
Napisano 2007-07-11, godz. 19:34
W sumie to dziwne, że ŚJ nie zabrali głosu w sprawie książki sugerującej, że Jezus zapoczątkował dynastię ziemskich władców. W końcu Królestwo Jezusa "nie jest z tego świata", co ŚJ interpretują aż nazbyt dosłownie.
Napisano 2007-07-12, godz. 07:44
W sumie to dziwne, że ŚJ nie zabrali głosu w sprawie książki sugerującej, że Jezus zapoczątkował dynastię ziemskich władców.
Napisano 2007-07-12, godz. 07:49
Jak sie to mowi Pawel trafil w sedno, ksiazke przeczytalam i odebrala mi ona ochote na ogladanie filmu pomimo dobrej obsady aktorow ,wydala mi sie ona jednym zlepkiem bzdur w tanim guscie!!!!Tylko nie mów że chodzi Ci o ten środek pomiedzy pośladkami ;-)
Napisano 2007-07-12, godz. 11:46
jak mozesz mowic, ze to jest gniot jak nie czytales... troche to dla mnie sie nie trzyma...Nie zapomnij o kupieniu "biblii szatana"
![]()
Ja osobiście, nie czytałem kodu, ani nie zamierzam wydawać kasę na takie gnioty.
Napisano 2007-07-13, godz. 22:52
Tym razem faktycznie nie byłeś adresatem pytania...A powiedziała, że się zgadza?
Tym bardziej, że Jehowie też się "oberwało" przy okazji...W sumie to dziwne, że ŚJ nie zabrali głosu w sprawie książki sugerującej, że Jezus zapoczątkował dynastię ziemskich władców.
Użytkownik Adelfos edytował ten post 2007-07-13, godz. 22:46
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych