Sebastian Andryszczak ex-ŚJ który POZNAŁ PRAWDĘ...
Napisano 2006-02-16, godz. 15:34
Telewizja TVN wyemituje jutro program, w którym wystąpię ja, Sebastian Andryszczak
Najbardziej ciekawi mnie, czy nie wycięli kilkudziesięciu sekund mojego dialogu z Liberałem
Tytuł "jestem katolikiem, ale" pochodzi od redakcji. Ja tam nie mam żadnych "ale" do swojej religii.
Napisano 2006-02-16, godz. 16:17
pzdr.
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2006-02-16, godz. 16:35
Napisano 2006-02-16, godz. 16:54
Zapytałem go wprost o uprzedzenia wobec katolicyzmu, a on potwierdził, że jest uprzedzony.
Najwięcej ględziła jakaś kobieta na widowni, która była ŚJ, ale mimo że nie jest w łączności, dałaby sie pokroić za organizację. Zarzucała odstępcom złe nastawienie. Opowiadała coś o swoim synu który się powiesił "ponieważ" został katolikiem, mimo że był wychowywany na świadka Jehowy. Ogólnie, malowała czarny obraz odstępców.
Ile z tego zostanie pokazane, trudno powiedzieć
Napisano 2006-02-16, godz. 17:25
porażka
nawet nie chce tego oglądać
A member of AJWRB group
Napisano 2006-02-16, godz. 17:58
pzdr.
Napisano 2006-02-16, godz. 20:00
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-02-16, godz. 20:36
Napisano 2006-02-16, godz. 21:17
--
Informacja Forum Watchtower: konto wyłączone.
Napisano 2006-02-17, godz. 06:42
Ja niestety nie będę mógł ogladać. I to moze nawet lepiej, po co się denerwować....
Wpadnij do mnie na Facebooku!
Napisano 2006-02-17, godz. 08:10
No tak, to teraz będziesz "TV Star"http://rozmowywtoku.onet.pl/
Telewizja TVN wyemituje jutro program, w którym wystąpię ja, Sebastian Andryszczak
Najbardziej ciekawi mnie, czy nie wycięli kilkudziesięciu sekund mojego dialogu z Liberałem
Tytuł "jestem katolikiem, ale" pochodzi od redakcji. Ja tam nie mam żadnych "ale" do swojej religii.
To zaś powinniście czynić: Mówcie prawdę jeden drugiemu, wydawajcie sprawiedliwe wyroki w swoich bramach i zachowujcie pokój! Zach 8:16
Napisano 2006-02-17, godz. 12:22
Napisano 2006-02-17, godz. 13:35
Sebastian nie zapominaj, że nikt nie zna ani dnia ani godziny. A już tym bardziej nie należy wyznaczać dat.powiadomię was, gdy będę znał datę i godzinę
pzdr.
Napisano 2006-02-17, godz. 14:46
oczywiście tak jak informowano na brooklinie pojawie się na czacie o 19:oo na AJWRB i z przyjemnością przyjżę się komentarzom
swoją drogą się zastanawiam czy spadnę z krzesła ze śmiechu czy jednak utrzymam równowagę po tym co usłyszę
z poważaniem
maria rojowska
ps: sebastianie teraz jesteś niczym ricky martin
Napisano 2006-02-17, godz. 14:50
na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski?nie wiedzący czego chce tak naprawdę sebastian andryszczak
Chciałem znaleźć prawdę i (co prawda za drugim podejściem, ale) znalazłem.
Jestem szczęśliwym człowiekiem, który odnalazł swoje miejsce w życiu.
Zanim bezpodstawnie odwołasz się do dogmatów relatywistycznych, zapoznaj się z klasyczną definicją prawdy ("zgodność myśli z rzeczywistością"). Skoro istnieje rzeczywistość to istnieje również jeden, prawdziwy opis rzeczywistości, zwany prawdą. W dziedzinie religijnej, prawdą jest katolicyzm.
Napisano 2006-02-17, godz. 15:05
Napisano 2006-02-17, godz. 15:13
gorąca prośba: proszę, niech ktoś nagra ten program
ani u mnie ani u moich rodziców nie ma jak odbierać TVN-u.
Napisano 2006-02-17, godz. 16:12
W dziedzinie religijnej, prawdą jest katolicyzm.
To twoja subiektywna opinia, a co do tej niewiedzy czego tak naprawdę się chce to się nie dziw bo wcale bym nie była zszokowana gdybyś za trzy lata na buddyzm się przerzucił, a skoro tak bardzo ubóstwiasz katolicyzm to ja oczywiście nie mam nic przeciwko ale z głową kolego i z myśleniem, pamiętaj kk to już nie sj i można myśleć indywidualnie i myśleć nad tym w co się wierzy a nie bezkrytycznie przyjmowac co Ci na talerzu kładą!
maria rojowska
Napisano 2006-02-17, godz. 17:29
Napisano 2006-02-17, godz. 17:29
Albo coś przeoczyłem, ale nie widziałem ani Liberala, ani tej kobiety, która dała by się pokroić.na widowni był Liberał.
Zapytałem go wprost o uprzedzenia wobec katolicyzmu, a on potwierdził, że jest uprzedzony.
Najwięcej ględziła jakaś kobieta na widowni, która była ŚJ, ale mimo że nie jest w łączności, dałaby sie pokroić za organizację. Zarzucała odstępcom złe nastawienie. Opowiadała coś o swoim synu który się powiesił "ponieważ" został katolikiem, mimo że był wychowywany na świadka Jehowy. Ogólnie, malowała czarny obraz odstępców.
Ile z tego zostanie pokazane, trudno powiedzieć
Tak poza tym to myślałem, że będzie coś więcej o śJ.
Sebastian wypadłeś bardzo spokojnie. Miałeś tremę?
pzdr.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych