Szukam kontaktu
Napisano 2006-04-14, godz. 05:48
Jeśli chodzi o temat główny, to jestem jak najbardziej za zachowaniem wszelkich zasad anonimowości. Sam nie mam nic do ukrycia, o czym wiedzą osoby, które znają mnie osobiście. Potrafię jednak zrozumieć, że niektórym ludziom — zwłaszcza tym, którzy niedawno odeszli — moze być trudno obnosić się z tym publicznie.
--
Uwagi na marginesie dyskusji w oddzielnym wątku: link | Moderator
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-06-06, godz. 09:10
tylko jaka jest pewność , że ktoś się nie poda za kogoś kim nie jest.
Zagrożenie jest duże. Jeżeli chce się pomagać innym, trzeba mieć pole manewru.
Kiedy jest atak frontalny - wtedy się pokazuje karty.
Natomiast kiedy jest zwiad można prawidłowo przeprowadzić dywersje.
Stąd potrzeba anonimowości.
Lantisie jak wyeliminujesz te zagrożenia.
[email protected]/Prz9-5 "Chodźcie, nasyćcie się moim chlebem, pijcie wino, które zmieszałam".
Napisano 2006-10-19, godz. 18:27
sprawa sie rozkreca...
ale zeby bylo jeszcze szybciej -->> wezcie przyklad ze mnie i zglaszajcie sie do lantisa niech ta baza bedzie "konkretna" bo jak narazie to niewielu jest "odwaznych"....
wszelkie instrukcje sa tutaj: -->>> http://www.brooklyn.org.pl/mapa.php
jeszcze raz wszystkich zachecam
i pozdrawiam
asia
Napisano 2006-10-19, godz. 19:16
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-10-20, godz. 09:08
Napisano 2006-10-20, godz. 15:14
No, bardzo prosimy o taką opcję.Nie ma problemu - mogę dodać dział: "Z zagranicy".
Pozdrawiam z rajchu
Napisano 2006-10-20, godz. 16:14
Pozdrawiam
"Rejs"
Napisano 2009-08-27, godz. 18:51
Pomysł przedni. Nic, tylko działać.
Jeżeli w organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia,to możliwe jest jedno:Poddanie-bezkrytyczne poddanie autorytetowi "Wiernego Niewolnika",a to oznacza,że świat przerabiał to już wiele razy i pod różnymi płaszczami.
Gdyby nie Reformacja XVI wieku to nie wiadomo,w jakiej świadomości przyszłoby nam żyć dzisiaj. My wszyscy- z różnych opcji religijnych- korzystamy dzisiaj z dobrodziejstw myślenia ,niezależnego myślenia ówczesnych liderów religijnych,którzy mieli odwagę sprzeciwić się poddańczemu systemowi myślenia.
Z poważaniem-mediator.
Napisano 2009-08-29, godz. 16:22
Mam zamiar stworzyć bazę danych osób zajmujących się tematyką ŚJ - ułatwiłoby to ludziom mającym to specyficzne zainteresowanie kontakt ze sobą.
Wiadomo - jesteśmy porozrzucani po całej Polsce i dobrze byłoby wiedzieć czy w mieście obok nie ma osoby podzielającej nasze "hobby" [ja w swojej okolicy znalazłem 4] .
Chodzi głównie o ludzi dyskutujących z ŚJ, zainteresowanych ich wierzeniami, posiadających jakieś zbiory literatury WTSu itp.
Po zebraniu tych danych trzeba będzie umieścić je gdzieś na www w formie np. takiej mapki:
http://www.jabberpl.org/Serwery/Mapa
Jeśli podoba Ci się ten pomysł i szukasz kontaktu z innymi to napisz do mnie podając:
a) pseudonim i/lub imię i nazwisko
b') miasto lub najbliższe duże miasto od twego miejsca zamieszkania np.( k/Warszawy), ewentualnie samo województwo
c) kontakt: mail i/lub nr tel. i/lub gg itd.
d) wyznanie [katolik, protestant, jeśli jesteś ex-ŚJ to napisz]
wiek, płeć nie ma znaczenia!
mój mail: [email protected]
Co o tym myślicie?
Pzdr
Edit
Baza będzie, ale to kwestia przyszłości - jak znajde pomoc to zostanie stworzona specjalna strona na której będzie się można zarejestrować i dołączyć swoje dane do bazy.
Osoby znające HTML+PHP+MySql [lub jedno z tych] proszone są o kontakt ze mną.
Dalej jednak szukam ludzi zajmujących się tematem ŚJ - na Śląsku.
Jestem z nimi w dialogu cały czas.Przynajmniej z mojej strony jest on prowadzony.Propozycja twoja jest godna poważnej uwagi,lecz o jakie materiały konkretnie Ci chodzi,bo jest ich dość sporo,czy o jakieś tematy,refleksje?
Z poważaniem mediator.
Napisano 2009-08-29, godz. 16:49
Chodziło po prostu o zebranie w jednym miejscu informacji kontaktowych do byłych ŚJ oraz innych osób, które są zainteresowane wierzeniami/zwyczajami świadków Jehowy i są otwarte na wymianę zdań na ten temat. Taka baza już powstała, powyżej podano nawet odnośnik: http://brooklyn.org.pl/mapa.phpJestem z nimi w dialogu cały czas.Przynajmniej z mojej strony jest on prowadzony.Propozycja twoja jest godna poważnej uwagi,lecz o jakie materiały konkretnie Ci chodzi,bo jest ich dość sporo,czy o jakieś tematy,refleksje?
Napisano 2009-08-29, godz. 18:49
jak się tam dopisać??Chodziło po prostu o zebranie w jednym miejscu informacji kontaktowych do byłych ŚJ oraz innych osób, które są zainteresowane wierzeniami/zwyczajami świadków Jehowy i są otwarte na wymianę zdań na ten temat. Taka baza już powstała, powyżej podano nawet odnośnik: http://brooklyn.org.pl/mapa.php
Napisano 2009-08-29, godz. 19:34
jak się tam dopisać??
Na stronie jest napisane:
"Aby dopisać się do bazy należy wysłać do mnie (lantis_WYTNIJ_TO_(at)brooklyn.org.pl) swoje dane:" itd
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych