Nawiedziła mnie ostatnio myśl nieziemska zdawałoby się. Tak tu sobie wszyscy czytamy, piszemy, wymieniamy doświadczenia, że uzbierał się już pokażny zbiór informacji.
Jedną z podstawowych książek kanonu Świadków Jehowy jest książka, pod nic nie znaczącym tytułem "Prowadzenie Rozmów na Podstawie Pism". Jest ona podstawową publikacją, którą posługują się ŚJ przy głoszeniu "dobrej nowiny". Znajdą tam Oni odpowiedzi na wszystkie nurtujące ich pytania - np., dlaczego krzyż to pal, dlaczego Chrystus jest Michałem, kto należy do Grupy Trzymającej Władzę (to ostatnie to oczywiście żart... ale czy napewno?)
A teraz całkiem poważnie - co Drodzy Forumowicze sądzicie, o stworzeniu "książki", pod roboczym tytułem: "Prowadzenie Rozmów - ze Świadkami Jehowy - na Podstawie Pism".
Chodzi o to, aby do każdego rozdziału, jaki jest w PRNPP, dodać wytłumaczenie. Tzn. coś bardziej wiarygodnego, niż tezy WTS. Oczywiście chodzi wyłącznie o biblijne, historyczne dowody, tak, aby ŚJ mógł skonfrontować "prawdę" i prawdę. Aby mógł zobaczyć, jak wieloma tekstami Organizacja manipuluje i jak wiele fragmentów Biblii przekłamuje.
Do tego oczywiście potrzebna będzie pomoc wielu osób, gdyż samemu zajęłoby mi to bardzo wiele czasu - a jak wiemy Armagedon już się zbliża

Jeśli będą chętni, to podzieli się PRNPP na fragmenty, które każdy będzie opracowywał.
I bynajmniej nie chcę, aby tworzyć wszystkie wywody od nowa, wystarczy przecież sięgnąć do zasobów stron: www.watchtower.org.pl i i www.brooklyn.org.pl (dodatkowo chyba właściciele serwisów muszą wyrazić na to zgodę) i przekopiować konkretne fragmenty.
Takową publikację można umieścić w internecie jako ogólnodostępną.
No właśnie - co o tym myślicie? Bo może jest to zły pomysł? Choć wydaje mi się, że BARDZO CIEKAWE byłoby spotkanie ŚJ z jakąś zagubioną duszyczką, podczas którego ŚJ posiłkuje się PRNPP a "duszyczka" PRzŚJNPP

Czekam na opinię, a jeśli będą chętni - na maila: [email protected]