Skocz do zawartości

Zdjęcie

wczoraj...

• Please log in to reply
42 replies to this topic

#21 Maryhna

Maryhna

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1695 Postów

Napisano 2006-10-27, godz. 11:11

podoba mi sie ta logika u db :D

Użytkownik Maryhna edytował ten post 2006-10-27, godz. 11:11

Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

#22 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-10-27, godz. 11:34

W raju będzie jedynie słuszny bank centralny B) . Tylko co tam w nim gromadzić...? Kurczę, trzeba by przestawić nasze materialistyczne myślenie :rolleyes: . Dobrze, że nie dożyję tych czasów, bo zanudziłbym sie na śmierć. Tak zwany "materialzm" nie jest złą rozrywką ;) :P
"W świecie panuje skłonność do odrzucania przewodnictwa. (...) W organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia, a ponadto naprawdę możemy ufać tym, którzy nam przewodzą".
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"

#23 Sebastian Andryszczak

Sebastian Andryszczak

BYŁEM Świadkiem Jehowy

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 6348 Postów
  • Gadu-Gadu:748371

Napisano 2006-10-27, godz. 11:41

żadna znana mi strażnica nie popiera tych rewelacji, ale szeregowi głosiciele niekiedy wierzą w likwidację pieniądza po armagedonie i zastąpienie go wymianą barterową. Oczywiście wymiana barterowa nie może być skuteczna bez jakiegoś przelicznika cyfrowego. A cyferki, niezależnie od tego czy w komputerze czy w głowie czy na papierze, to jakaś forma pieniądza. Wg strażnicy zapewnione ma być 100% zatrudnienie.

Jaki będzie zatem ustrój monetarny w nowym porządku? Może Maciej albo HC się wypowie?

#24 [db]

[db]

oświecony

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2827 Postów

Napisano 2006-10-27, godz. 12:08

żadna znana mi strażnica nie popiera tych rewelacji, ale szeregowi głosiciele niekiedy wierzą w likwidację pieniądza po armagedonie i zastąpienie go wymianą barterową.

Czyli nastąpi nareszcie KOMUNIZM! Każdy będzie pracował wg możliwości i brał wg potrzeb? Czy Marks, Engels i Lenin byli ŚJ? ;)
[db]

#25 aurora

aurora

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 116 Postów

Napisano 2006-10-27, godz. 15:03

kretyn niestety ciagnie dalej...
dzisiaj podjechal i stwierdzil:"jeszcze chwila i nie bedzie niegodziwca!"
odjechal w tumanach kurzu swoja honda...[obok siedzial jego 10 letni synek...]
mysle ze nabral ochoty na gloszenie ...

#26 Maryhna

Maryhna

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1695 Postów

Napisano 2006-10-27, godz. 15:11

myślę, że mógłbyś nasłać na niego panów z kaftanem ... ehhh a ten synek uwaza ojca za autorytet... ehh
Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

#27 [db]

[db]

oświecony

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2827 Postów

Napisano 2006-10-27, godz. 15:55

Przecież to się kwalifikuje pod jakieś nękanie, nachodzenie czy co... Nagrywaj to a potem pójdź na policję.
[db]

#28 Sebastian Andryszczak

Sebastian Andryszczak

BYŁEM Świadkiem Jehowy

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 6348 Postów

Napisano 2006-10-27, godz. 15:56

Hurra! Nareszcie spełnione "proroctwo", wygłoszone przez SJ! :P

po wygłoszeniu proroctwa, ŚJ dotrzymał słowa:

odjechal w tumanach kurzu swoja
honda...

#29 Maryhna

Maryhna

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1695 Postów

Napisano 2006-10-27, godz. 15:58

hehehehehehehe :D

następnym razem mu krzyknij "prrry szalony!" ;)

#30 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2006-10-27, godz. 16:32

W raju będzie jedynie słuszny bank centralny B) . Tylko co tam w nim gromadzić...? Kurczę, trzeba by przestawić nasze materialistyczne myślenie :rolleyes: . Dobrze, że nie dożyję tych czasów, bo zanudziłbym sie na śmierć. Tak zwany "materialzm" nie jest złą rozrywką ;) :P

żadna znana mi strażnica nie popiera tych rewelacji, ale szeregowi głosiciele niekiedy wierzą w likwidację pieniądza po armagedonie i zastąpienie go wymianą barterową. Oczywiście wymiana barterowa nie może być skuteczna bez jakiegoś przelicznika cyfrowego. A cyferki, niezależnie od tego czy w komputerze czy w głowie czy na papierze, to jakaś forma pieniądza. Wg strażnicy zapewnione ma być 100% zatrudnienie.

Jaki będzie zatem ustrój monetarny w nowym porządku? Może Maciej albo HC się wypowie?

A może tam będzie tak jak podczas podróży po pustyni Izraela, jak potrzebowali jedenia, to co rano znajdowali za obozem na pustyni mannę w takiej ilości, ile kto potrzebował na codzienny posiłek.

Może właśnie tak ten "rajsko ogród" pod panowaniem śJ będzie im dostarczał pożywienia, będzie zbierał ile kto potrzebuje. Tylko co z ubraniami, mieszkaniami i innymi dobrami (np. taczkami, łopatmi, czy miskami - jak to można zobaczyć na obrazkach)?

Hurra! Nareszcie spełnione "proroctwo", wygłoszone przez SJ! :P

po wygłoszeniu proroctwa, ŚJ dotrzymał słowa:

odjechal w tumanach kurzu swoja
honda...

Sebastianie czy wiesz, że to nieładnie wyśmiewać się z czyjegoś nieszczęścia, choćby to było nieszczęśliwe zauroczenie się w "orędziu WTS"
Czesiek

#31 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-10-27, godz. 18:40

Ja bym mu jednak nawalił po pysku :angry: . Za wprowadzanie psychozy. Myślę, że w sądzie świetnie dałbym sobie radę.
"W świecie panuje skłonność do odrzucania przewodnictwa. (...) W organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia, a ponadto naprawdę możemy ufać tym, którzy nam przewodzą".
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"

#32 Sebastian Andryszczak

Sebastian Andryszczak

BYŁEM Świadkiem Jehowy

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 6348 Postów

Napisano 2006-10-27, godz. 19:41

Czesiu, przecież ja się nie naśmiewam z ludzkiej niepełnosprawności fizycznej ani tym bardziej z umysłowej tylko z niekonsekwencji. Z tego, że człowiek powiedział coś, co można odnieść do niego samego.

Niegodziwie potraktował aurorę, ale obiecał że za chwilę niegodziwiec zniknie. No i sam zniknął (odjechał hondą).

#33 aurora

aurora

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 116 Postów

Napisano 2006-10-28, godz. 07:31

ja jednak chetnie z nim porozmawiam bowiem mam do przekazania mojemu koledze "dobra nowine"
cala prawde ktora go wyzwoli!
wyprowadze go z ciemnej doliny i klamstwa juz sie nie uleknie ,ani proroctwa falszywego .
bo ja bede z nim...
juz czekam na niego z utesknieniem jak oblubienica czeka swego oblubienca...
dam mu chleba ktory go nasyci.
jesli chleba mi zabraknie poprosze ktoregos z piekarzy na forum o bochen albo kromke chociaz...

.
czy dostanę kamien ???

#34 Sebastian Andryszczak

Sebastian Andryszczak

BYŁEM Świadkiem Jehowy

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 6348 Postów

Napisano 2006-10-28, godz. 08:47

jeśli Twój Kolega zechce dyskutować, to okey. Tylko czy ze chce?

Bo prawdy nie da się aplikować tak, jak chleba niewolnikom rzymskim, który urządzili strajk głodowy.
Prawdę każdy musi chcieć przyjąć, a jak nie chce, to trzeba czekać, aż zacznie chcieć...

#35 Maciej

Maciej

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1089 Postów

Napisano 2006-10-28, godz. 12:17

a kto powiedział, że wogóle mają być jakiekolwiek środki płatnicze ? jeżeli wiemy, że "zło pochodzi od umiłowania pieniądza", albo podobnie (nie mam pod ręką wersetu) to dobrze by było nie mieć pieniędzy. łapówki, oszustwa finansowe nie miały by racji bytu, bo nie byłoby "źródła" czyli kaski :)

#36 cara

cara

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1049 Postów

Napisano 2006-10-28, godz. 13:00

Czyli, jak to już wspomniał, piękny anarchizm :)
A tak na poważne- czy to jest oficjalna wykładnia WTS?
Nie zgadzam się z polityką cichego banowania użytkowników forum.

#37 Sebastian Andryszczak

Sebastian Andryszczak

BYŁEM Świadkiem Jehowy

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 6348 Postów

Napisano 2006-10-28, godz. 13:08

WTS podkreśla sprawiedliwy podział dóbr oraz niski poziom redystrybucji dochodów (cytuje wersety, że "co wypracowały ich ręce, to będą spozywać, nie będą pracować, aby ktoś inny spożywał owoce ich pracy").

Przypomina to trochę tzw. socjalizm utopijny a trochę marzenia polskich narodowców o uwłaszczeniu ("użytkownicy wieczyści na własność posiądą ziemię" ;) ) i jest czymś, co ja nazywam ironicznie "kolektywnym kapitalizmem".

#38 aurora

aurora

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 116 Postów

Napisano 2006-12-02, godz. 15:17

jak pamietacie moj byly kolega twierdzil stanowczo ze; to wszystko zostanie zburzone...
kilka dni temu dowiedzialem sie ze...
dach jego nowo zbudowanego domu nadaje sie tylko do ...................rozbiorki...
zapadl mu sie kilka centymetrow...
musi byc ponownie zbudowany ale ;przedtem musi zostac..........................-zburzony.....?!
... sam nie wiem- jak powinienem to skomentowac ......?
czy to sila wyzsza zadzialala czy ulegam zludzeniu???

#39 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2006-12-02, godz. 18:18

jak pamietacie moj byly kolega twierdzil stanowczo ze; to wszystko zostanie zburzone...
kilka dni temu dowiedzialem sie ze...
dach jego nowo zbudowanego domu nadaje sie tylko do ...................rozbiorki...
zapadl mu sie kilka centymetrow...
musi byc ponownie zbudowany ale ;przedtem musi zostac..........................-zburzony.....?!
... sam nie wiem- jak powinienem to skomentowac ......?
czy to sila wyzsza zadzialala czy ulegam zludzeniu???

Możesz mu okazać miłość bratnią i zaproponować pomoc w przebudowie dachu.
Czesiek

#40 Padre Antonio

Padre Antonio

Ateista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2291 Postów

Napisano 2006-12-04, godz. 14:19

A przynajmniej w burzeniu ;)
"Jeśli dojdziesz ostatecznie do tego, że nie ma Boga, zachętą do cnoty i odwagi niech będzie dla ciebie radość i przyjemność, jaką dawało ci samo myślenie, i miłość innych, którą ci ono zapewni" Thomas Jefferson

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych