Skocz do zawartości

Zdjęcie

nasza klasa

• Please log in to reply
210 replies to this topic

#81 Warmianka

Warmianka

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 155 Postów

Napisano 2008-06-02, godz. 20:22

Z pewnością kumają, hihihi mi się wydaje, że Ci co biora udział w tych dyskusjach długo w zborze nie posiedzą, zeżre ich "duch tego świata".
Jeden mi napisał kiedyś tak "Nie wrzucałbym wszystkich ŚJ do jednego worka,nie wszyscy bowiem bezgranicznie i bezkrytycznie ufają Strażnicy i 'niewolnikowi'.
No jak to, to są tacy co nie ufają Strażnicy i niewolnikowi :lol: :D :o :huh: hhihihi nie ma o czym dyskutować.

Ja tak naprawdę w nauki WTS przestałam wierzyć z 5 lat po odłączeniu (głupol ze mnie), mimo że byłam poza organizacją, zawsze jej broniłam, a błędów doszukiwałam się u siebie :lol:

#82 alan

alan

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 114 Postów

Napisano 2008-06-02, godz. 21:25

Z pewnością kumają, hihihi mi się wydaje, że Ci co biora udział w tych dyskusjach długo w zborze nie posiedzą, zeżre ich "duch tego świata".
Jeden mi napisał kiedyś tak "Nie wrzucałbym wszystkich ŚJ do jednego worka,nie wszyscy bowiem bezgranicznie i bezkrytycznie ufają Strażnicy i 'niewolnikowi'.
No jak to, to są tacy co nie ufają Strażnicy i niewolnikowi :lol: :D :o :huh: hhihihi nie ma o czym dyskutować.

Ja tak naprawdę w nauki WTS przestałam wierzyć z 5 lat po odłączeniu (głupol ze mnie), mimo że byłam poza organizacją, zawsze jej broniłam, a błędów doszukiwałam się u siebie :lol:

Kumają i z tego co wiem są przeprowadzane rozmowy strofujące ze starszymi jeśli ktoś ma wśród swoich snajomych kogoś odłączonego lub wykluczonego.(przynajmniej wśród niektórych zborów) Znam przypadek że pewien sj nie został zamianowany na sługę pomocniczego bo jego żona miała wśród znajomych na NK wykluczonych.
Ja z wierzeniami WTS walczyłem 13 lat po odłączeniu.
Odkupię stare publikacje z początku poprzedniego wieku (polskie lub angielski)

#83 edd

edd

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2081 Postów

Napisano 2008-06-03, godz. 07:20

Kumają i z tego co wiem są przeprowadzane rozmowy strofujące ze starszymi jeśli ktoś ma wśród swoich snajomych kogoś odłączonego lub wykluczonego.(przynajmniej wśród niektórych zborów) Znam przypadek że pewien sj nie został zamianowany na sługę pomocniczego bo jego żona miała wśród znajomych na NK wykluczonych.
Ja z wierzeniami WTS walczyłem 13 lat po odłączeniu.

No prosze... Czyli niektorzy starsi bacznie badaja i inwigiluja liste znajomych na NK :D :lol:
Ciekaw tylko jestem kiedy przyjdzie list do zborow w tej kwestii jak to bylo na czasow grona (grono.net) :)

Użytkownik edd edytował ten post 2008-06-03, godz. 07:20

Fryderyk Nietzsche
"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?"

#84 kantata

kantata

Domownik forum (501-1000)

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 787 Postów

Napisano 2008-06-04, godz. 15:22

Mnie to najbardziej dziwi, że SJ biorą udział w dyskusjach na Naszej klasie, te dyskusje są jałowe. chyba że wyrabiają godzinki głoszenia w taki sposób :)) Z drugiej strony, że starsi w zborach nie zabraniają tego, przeciez oni przynoszą im wstyd. Gdybym była w zborze to bym takich głupot nie wypisywała. Wypowiedzi niektórych (niekoniecznie dzieci) na forum NK są beznadziejne, chyba w taki sam sposób głoszą - walka na argumenty.

Tak mi się skojarzyło z jednym 'wierszem', na który się natknęłam w necie:

W internecie drzemie bardzo mocna siła,
Oby nam Świadkom, krzywdy nie zrobiła.
By dużo czasu, nam nie zabrała,
Bo to nie będzie, dla Jehowy chwała.
Jezus nam zlecił,- ważne zadanie,
I musimy zawsze, mieć to w dziennym planie.
By więcej godzin, spędzić na głoszenie,
A nie na Internecie, gdzie często-ględzenie.

blog świadka

....i ten wspaniały poetycki manifest, urzekający formą i treścią, powinien być mottem każdego świadka

#85 Agape

Agape

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 882 Postów

Napisano 2008-06-04, godz. 15:36

Kantata, ten tekst nawet pasuje na piesn krolestwa.

No prosze... Czyli niektorzy starsi bacznie badaja i inwigiluja liste znajomych na NK biggrin.gif laugh.gif
Ciekaw tylko jestem kiedy przyjdzie list do zborow w tej kwestii jak to bylo na czasow grona (grono.net) smile.gif

A moze pojda z duchem czasu i zaloza na portalu Szkole Gilead i TSSK??? ;)
Dołączona grafika

#86 pawel r

pawel r

Niepoprawne stworzenie Boga

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4853 Postów

Napisano 2008-06-04, godz. 15:41

TSSK już było ale nie wiem czy jeszcze jest. ;)
Należę do 144...

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...

#87 edd

edd

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2081 Postów

Napisano 2008-06-05, godz. 07:00

TSSK już było ale nie wiem czy jeszcze jest. ;)

Juz nie ma :P
Fryderyk Nietzsche

#88 qwerty

qwerty

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2138 Postów

Napisano 2008-06-05, godz. 07:57

Tak mi się skojarzyło z jednym 'wierszem', na który się natknęłam w necie:

blog świadka

....i ten wspaniały poetycki manifest, urzekający formą i treścią, powinien być mottem każdego świadka

Masakra :)
nie potrafiłam uwierzyć.......

#89 edd

edd

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2081 Postów

Napisano 2008-06-05, godz. 08:07

Masakra :)

E tam fajne to :P Trzeba teraz pokazywac to kazdemu SJ ktory wpadnie bluzgac i oskarzac innych czy to tu czy na NK czy gdzieindziej w sieci. ;)
Fryderyk Nietzsche

#90 Noc_spokojna

Noc_spokojna

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3033 Postów

Napisano 2008-06-15, godz. 09:34

No wlasnie napisalem do niego w kwestii pomocy i czekam na odpowiedz :)

To ten co zasmieca fora NK i pisze sam ze soba o SJ jakis schizofremik ;) wyslal zaproszenie na moj odstepczy profilek ale dbajac o jego jakosc odrzucilem ;) :)

Konto Benjamina zostało usuniete wraz ze wszystkimi postami na forum. Ktoś zamieścił na forum taka informację

usunięcie profilu załatwił Ci Twój ulubiony znajomek Jan Rynkiewicz u moderatorów NK.
Zresztą chlubi sie tym na wszystkich forach....

i jak się okazuje prawdziwą. Wypowiedz Jana Rynkiewicza:

I widzisz Oczkowski - "autorze forum" jaki masz final? Konta nie ma!
Sprawiedliwosci stalo sie zadosc. Nie znajdziesz juz miejsca w tym portalu. Jednak Adminstrator wzial pod uwage moje uwagi i zrobil z toba porzadek. To solidna firma a nie jakis portal dla...... ty wiesz.

Niestety administrator kasuje też konta innych przeciwników SJ wypowiadających się na forach o SJ. Jestem przekonana, że gdyby profil "odstępców", i "Brooklynu" zadziałał na forach też zostałby usunięty.

Pozdrawiam cieplutko

Dosia

#91 Noc_spokojna

Noc_spokojna

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3033 Postów

Napisano 2008-06-15, godz. 10:26

Tak sobie dalej to forum o SJ na NK przegladam i:
Stanisław Młynarski pisze:

Jestem na tym forum od trzech dni. Byłem aktywny na wątkach prowadzonych przez Świadków jehowy. Przez te dwa dni demaskowaliśmy bezlitośnie jeszcze z kilkoma osobami - przypadkowymi ich pomiędzy tym co piszą w swoim piśmie STRAŻNICA, a tym co deklarują w rozmowach

EFEKTY naszej niewygopdnej dlan ich pracy to:

a. zniknęły wątki na których dyskutowlaismy

b. Oliwia - osoba która demaskowała nieścisłości pomiędzy ich pismem STRAŻNICA a tym co prezentują w rozmowach. Ona jest zablokowana i nie może się logować na tutejszym forum.

c. Ja mam zablokowany komputer - korzystam grzecznościowo nie ze swojego. BYć może też z tamtegoi IP nie mam tutaj wejścia. Ale mogę sięlogować z innych komputerów.

Pytanie do goispodarzy?

Kto tu wiedzie prym? I daczego kneblujecie głos tych którzy mają odmienne zdanie od świadków jehowy?

Jak odzyskam dane z komputera - obiecuję wrócić. Poitwierdziliście swoim postępowaniem, że boicie się prawdy a swoje kłamstwo możecie bronić tylko w ten nieczysty sposób: hakerstwo i blkokowanie.

Pozdrawiam i do usłyszenia!

p.s.
Byłby wdzięczny gdyby odpowiedzialny za forum wypowiedział się w tych sprawach:

a.dlaczego zablokowaliscie Olivię Kent?

b. daczego zniknęły wątki w których demaskowaliśmy manipulacje Świadków jehowy?

Ukłony.

Ewa Pastor:

ja nie jestem od sj i tez jestem zablokowana malo tego wogule nie ma u mnie na liscie tego tematu gdzie byla taka dyskusja a po za tym jak weswzlam jako inna osoba na forum to nawet nie bylo w liscie ogolnej takiego tematu "czego uczy pismo" ciekawe
smieszy mnie takie postepowanie bo to jest forum ogolnokrajowe na forum kazdy ma prawo sie wypowiadac i bronic swojego zdania a ja tu widze ze mamy elite z "wygodnych ludzi" ktorzy maja dostep do forum. w ten sposob sie tylko ograniczacie(kieruje te slowa do osob ktora mnie zablokowaly,zreszta nie tylko mnie)

Olivia Kent:

Zgadzam się z Tobą Ewo. Okazało się, że nie tylko wątki w "dziwny" sposób wyparowały, ale jak się okazało- u moich znajomych- forum "Czego naprawdę uczy Biblia" NIE ISTNIEJE !!!!

Staliśmy się "elitą" zamkniętą, do której już nikt nie ma wstępu!
Jednym słowem zostaliśmy odcięci od świata jak cała brooklyńska sekta.

O ile się orientuję, to moderator jest odpowiedzialny za forum i tylko on może manipulować. Więc prosiłabym Artura Srebrowskiego o jakieś wytłumaczenie.

Chyba jedynym wyjściem z tej "elity", będzie założenie własnego wątku o Świadkach Jehowy, przez co moze obędzie się bez następnych manipulacji.

Zresztą o manipulacjach ŚJ dużo pisałam, a jedno z ich niepisanych przykazań brzmi:
"Nawracaj, ale nie wdawaj się w dyskusje- szatan nie śpi "

#92 ewa

ewa

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2111 Postów

Napisano 2008-06-16, godz. 19:50

Zgadzam się z Tobą Ewo.

Na wszelki wypadek od razu mówię, że te słowa nie były kierowane do mnie ;)

#93 Agape

Agape

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 882 Postów

Napisano 2008-06-16, godz. 23:18

No prosze... Czyli niektorzy starsi bacznie badaja i inwigiluja liste znajomych na NK :D :lol:
Ciekaw tylko jestem kiedy przyjdzie list do zborow w tej kwestii jak to bylo na czasow grona (grono.net) :)

Konta "religijne" Swiadkow Jehowy znikaja, ale tak sobie z nudow obserwowalam profle ludzi z mojego ex-zboru i zauwazylam, ze ci ludzie sa niesamowicie aktywni. Setki znajomych, dziesiatki zdjec, a pod kazdym przynajmniej kilkanascie komentarzy. Gdyby starsi chcieli naprawde badac to wszystko, musieliby powolac specjalny komitet do spraw internetu(KSI) ;) Albo moze i nie, przeciez tam jedni drugich miedzy soba pilnuja.
I przeklety dzien w ktorym przyjdzie list do zboru, to bedzie koniec jednej z niewielu dozwolonych dla swiadkow rozrywek. Widac, ze naprawde dobrze sie bawia.
Dołączona grafika

#94 Agape

Agape

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 882 Postów

Napisano 2008-06-17, godz. 08:08

Nowy profil: Osoby pokrzywdzone i przeciwnicy świadków Jehowy
Dołączona grafika

#95 kantata

kantata

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 787 Postów

Napisano 2008-06-17, godz. 10:52

Gdyby starsi chcieli naprawde badac to wszystko, musieliby powolac specjalny komitet do spraw internetu(KSI) ;)

A to starsi nie mają kont na NK? Przecież starsi to często młodzi - też lubią się rozerwać i w sieci pobuszować.

#96 Kaśka

Kaśka

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 70 Postów

Napisano 2008-06-18, godz. 08:17

Maja, mają...kilku z Olsztyna znalazłam ;-)

#97 Agape

Agape

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 882 Postów

Napisano 2008-06-20, godz. 08:59

Nowy profil, jak na razie nie ma znajomych ani zdjec. ***Świadkowie Jehowy*** Jednoczmy sie wszyscy Pewnie szybko zniknie podobnie jak poprzednie.
Dołączona grafika

#98 pawel r

pawel r

Niepoprawne stworzenie Boga

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4853 Postów

Napisano 2008-06-20, godz. 10:17

Nie wszystkie szybko znikają ;)
Należę do 144...

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...

#99 ewa

ewa

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2111 Postów

Napisano 2008-06-24, godz. 21:26

Nie. Ja nie jestem tam nawet zarejestrowana. Raz tylko pobieżnie przeglądnęłam ten portal. Owszem, niezły.

A ja zarejestrowałam się już na NK, zapisałam do swojej szkoły i mam dwóch znajomych na liście (siostrę i szwagra). Jutro będę bawić się dalej ;)

#100 Agape

Agape

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 882 Postów

Napisano 2008-07-02, godz. 12:13

Nowy profil Swiadkowie Jehowy
W opisie: "Stanowisko Strażnicy: Wszyscy katolicy i wszystkie wyznania chrześcijańskie, odstępują od prawdziwej religii, bo nie używają imienia Jehowa. (...)forma Jehowa jest najstarszą znaną nam obecnie formą tego imienia, natomiast używana przez katolików forma JAHWE została wymyślona przez 19-wiecznych uczonych, badaczy i teologów. Na zdjęciu powyżej Bóg Jehowa widziany okiem nauczycieli Strażnicy."
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych