jak przedstawic SJ Swieta Bozego Narodzenia, jako piekny czas w zyciu człowieka.
Napisano 2007-11-13, godz. 12:59
Prosze o drobna pomc, mianowicie, jak przedstawic SJ Swieta Bozego Narodzenia, jako czas piekny i warty tego aby to przezyc i zaznaczyc w swoim zyciu.
spowija nutami policzki
jak wąż - Szatan to gra
na fortepianie życia...
wije sie łzami po twarzy
odwodząc serce od szczęścia
szyderczo - w Twych oczach
w grzech mnie otulił...
Napisano 2007-11-13, godz. 13:26
Napisano 2007-11-13, godz. 13:43
Świadkowie to taki bardzo dziwny ludek, a o nas, ex-Świadkach, to już lepiej nie wspominać : )
Napisano 2007-11-13, godz. 13:53
qwerty, on 2007-11-13 16:26, said:
Smutne to co napisałaś...nie ma takiej siły! choćbys nie wiem jak pięknych słów użył, chocbys nie wiem jak wspaniałe obrazy przedstawiał, święta BN mają tak zochydzone i zobrzydzone przez CK i WTS, że samo wypowiedzenie słowa wigilia , choinka nie przechodzi im przez gardła, a jak już sa zmuszeni wypowiedziec w jakimś kontekscie, mówią to pogardliwie..... Nie ma na to szansy........
Wiem, że to mało realne, ale gdyby się udało SJ zaprosić na święta, wtedy trudno byłoby oprzeć się ich atmosferze. Ja zawsze jak dziecko czekam na święta, zawsze przy wigilijnym stole zakręci mi się ze wzruszenia łezka w oku. Myślę, że wrażliwy człowiek, nawet po naukach WTS-u potrafiłby dostrzeć to wzruszenie, nastrój, skupienie, i wielką radość. Może choć przez chwilę zastanowiłby się nad taka prostą rzeczą, czy Bóg mógłby potępiać kogokolwiek, za to, że cieszy się w rodzinnym gronie, w pięknie przyozdobionym domu, z narodzin Jego Syna. I czy ważne dla Boga jest to czy data się zgadza?
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Napisano 2007-11-13, godz. 14:33
qwerty, on 2007-11-13 14:26, said:
O to bardzo smutne, ale jak to powiedzial Chrystus nie rzucaj perel miedzy swinie , bo kazdy dobry i madry czlowiek wie ,ze swieta BN ich nastruj, ich wymowa sa tym co chrzescijanswo w swojej burzliwej historii najlepiej swietuje , niedawno przeczytalam juz poraz kolejny Wieczor Wigilijny Dickensa , co za wspaniala lektura a zarazem doskonale wprowadzenie do tych wspanialych Swiatnie ma takiej siły! choćbys nie wiem jak pięknych słów użył, chocbys nie wiem jak wspaniałe obrazy przedstawiał, święta BN mają tak zochydzone i zobrzydzone przez CK i WTS, że samo wypowiedzenie słowa wigilia , choinka nie przechodzi im przez gardła, a jak już sa zmuszeni wypowiedziec w jakimś kontekscie, mówią to pogardliwie..... Nie ma na to szansy........

Napisano 2007-11-13, godz. 15:02
danielqwerty, on 2007-11-13 13:59, said:
Daniel, a co masz dokładnie na myśli? Świadkowie Jehowy nie obchodzą tych świąt podobnie, jak 3/4 świata. Równie dobrze możesz próbować zauroczyć tymi świętami Muzułmanów, Żydów oraz część światka protestanckiego. Uwierz, świąt nie obchodzi mnóstwo ludzi, i jakoś z tego powodu nie umierają.Witam
Prosze o drobna pomc, mianowicie, jak przedstawic SJ Swieta Bozego Narodzenia, jako czas piekny i warty tego aby to przezyc i zaznaczyc w swoim zyciu.
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2007-11-13, godz. 15:07
Terebint, on 2007-11-13 16:02, said:
Le , ale maja za to inne Swieta ktore sa dla nich odzwierciedleniem Bozego Narodzenia i podchodza do nich z tym samym zachwytem i tez sa to swieta rodzinne, a moze SJ sa przeciwko RodzinieDaniel, a co masz dokładnie na myśli? Świadkowie Jehowy nie obchodzą tych świąt podobnie, jak 3/4 świata. Równie dobrze możesz próbować zauroczyć tymi świętami Muzułmanów, Żydów oraz część światka protestanckiego. Uwierz, świąt nie obchodzi mnóstwo ludzi, i jakoś z tego powodu nie umierają.

Napisano 2007-11-13, godz. 15:52
liza, on 2007-11-13 16:07, said:
chyba raczej przeciw wszystkiemu co mogłoby się okazać silniejsze niż więź z organizacjąLe , ale maja za to inne Swieta ktore sa dla nich odzwierciedleniem Bozego Narodzenia i podchodza do nich z tym samym zachwytem i tez sa to swieta rodzinne, a moze SJ sa przeciwko Rodzinie

Napisano 2007-11-13, godz. 17:00
Terebint, on 2007-11-13 16:02, said:
Poszedłbym nawet dalej i stwierdził, że dla 3/4tych katolików święta BN nie są czasem refleksji i radości. Stwierdzenie to nie jest poparte żadnymi badaniami naukowymiDaniel, a co masz dokładnie na myśli? Świadkowie Jehowy nie obchodzą tych świąt podobnie, jak 3/4 świata. Równie dobrze możesz próbować zauroczyć tymi świętami Muzułmanów, Żydów oraz część światka protestanckiego. Uwierz, świąt nie obchodzi mnóstwo ludzi, i jakoś z tego powodu nie umierają.

Użytkownik v edytował ten post 2007-11-13, godz. 17:01
Napisano 2007-11-13, godz. 19:46
Ale też tu trzeba dodać że wielu ludzi utożsamia się z katolikami de facto nimi nie będąc.Poszedłbym nawet dalej i stwierdził, że dla 3/4tych katolików święta BN nie są czasem refleksji i radości. Stwierdzenie to nie jest poparte żadnymi badaniami naukowymi

A wracając do BN to nie wyobrażam sobie by świadek umiał dostrzec w tym coś innego niż to co serwuje mu propaganda Strażnicy - czyli BN to straaaszne pogańskie święto bożka słońca którego Ci odstępczy chrześcijanie czczą pod imieniem Jezus.

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2007-11-14, godz. 08:39
Noc_spokojna, on 2007-11-13 14:53, said:
Dosiu nie wiesz jak silna moze byc nauka wyryta w "lebkach" "robocikow WTSu". To tak jak np Francuz chcialby zebys zjadla slimaka na ktory Ty masz odruch wymiotny m.in. ze uczono Cie od dziecka ze jest to ohydne a nawet trujace.Smutne to co napisałaś...
Wiem, że to mało realne, ale gdyby się udało SJ zaprosić na święta, wtedy trudno byłoby oprzeć się ich atmosferze. Ja zawsze jak dziecko czekam na święta, zawsze przy wigilijnym stole zakręci mi się ze wzruszenia łezka w oku. Myślę, że wrażliwy człowiek, nawet po naukach WTS-u potrafiłby dostrzeć to wzruszenie, nastrój, skupienie, i wielką radość. Może choć przez chwilę zastanowiłby się nad taka prostą rzeczą, czy Bóg mógłby potępiać kogokolwiek, za to, że cieszy się w rodzinnym gronie, w pięknie przyozdobionym domu, z narodzin Jego Syna. I czy ważne dla Boga jest to czy data się zgadza?
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
pawel r, on 2007-11-13 20:46, said:
Pokarmik wciaz pokazuje jak zly jest ten swiat bo obchodzi tyle poganskich swiat za ktore jehowa ich wyniszczy w armagedonie argumentujac to przykladami ze starozytnego Izraela, wiec strach jest chyba silniejszy... Jesli boisz sie panicznie pajakow to czy go wezmiesz do reki nawet jesli jest to najlagodniejszy i zupelnie niegrozny a tylko wyglada jak pajak...?Ale też tu trzeba dodać że wielu ludzi utożsamia się z katolikami de facto nimi nie będąc.
![]()
A wracając do BN to nie wyobrażam sobie by świadek umiał dostrzec w tym coś innego niż to co serwuje mu propaganda Strażnicy - czyli BN to straaaszne pogańskie święto bożka słońca którego Ci odstępczy chrześcijanie czczą pod imieniem Jezus.
"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?"
Napisano 2007-11-14, godz. 12:08
Więc zaproszenie nie odniosłoby skutku.......

BTW: o 1 listopada tez tak mówia, że CI "......." katolicy to tylko jednem dzień w roku jadą osentacyjnie o grób zadbać, a oni przez cały rok dbają

Napisano 2007-11-14, godz. 12:29
qwerty, on 2007-11-14 13:08, said:
Wogóle te świadki przez cały rok wszystko robiąBTW: o 1 listopada tez tak mówia, że CI "......." katolicy to tylko jednem dzień w roku jadą osentacyjnie o grób zadbać, a oni przez cały rok dbają

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2007-11-14, godz. 12:54
pawel r, on 2007-11-14 13:29, said:
E no a o 'pamiatce' zapomniales?Wogóle te świadki przez cały rok wszystko robią
Nie tak jak te katoliki co tylko raz w roku

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?"
Napisano 2007-11-14, godz. 14:53
qwerty, on 2007-11-14 13:08, said:
Poddaje sie , ja nigdy nie patrzylam z uprzedzeniem na SJ ktorzy przychodzili do mojego katolickiego domu i tak sie pytalam kto to jest, nie wiedzalam ,ze w tych lepetynkach na ogol sympatycznych tyle jest wrogosci i uprzedzen do innych i tyle nieslusznych ocen, wiec kto kogo przesladuje.........jeszcze w temacie, Dosiu, Lizuś piszecie o wspaniałej atmosferze, SJ doskonale zdają sobie sprawę ze podczas tego wieczoru panuje wspaniała atmosfera, ALE, zawsze jest jakieś ALE. ALE ZAWSZE PODKRESLAJĄ ŻE CI "...." katolicy tylko na jeden dzień w roku się sztucznie brataja a póxniej i tak się żra między soba przez cały rok, i jak to wspaniale być w organizacji Bożej, gdzie można miec takie szczęście i przebywac w tak cudownej atmosferze przez cały rok a nie tylko jedne dzień w roku.........
Więc zaproszenie nie odniosłoby skutku.......
BTW: o 1 listopada tez tak mówia, że CI "......." katolicy to tylko jednem dzień w roku jadą osentacyjnie o grób zadbać, a oni przez cały rok dbają

Napisano 2007-11-14, godz. 16:05
liza, on 2007-11-14 15:53, said:
Dodajmy - "mechanicznych" uprzedzeń...Poddaje sie , ja nigdy nie patrzylam z uprzedzeniem na SJ ktorzy przychodzili do mojego katolickiego domu i tak sie pytalam kto to jest, nie wiedzalam ,ze w tych lepetynkach na ogol sympatycznych tyle jest wrogosci i uprzedzen do innych i tyle nieslusznych ocen, wiec kto kogo przesladuje.........
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2007-11-14, godz. 18:40
Terebint, on 2007-11-14 17:05, said:
Co Terebincik chce przez to powiedzic jakich mechanicznych, oczywiscie ,ze czlowieka zaskakuja takie wizyty , tutaj czlowiek siedzi w ogrodku , a tu czyjas glowa wyskakuje zza drzewa i slysze , czy pani ma zaufanie do Bibli i tak dalej i plejada czasopism zaraz pod nosem wyskakuje , i az czlowiekowi sie w glowie kreci i patania osobisto -zenujace itp......Dodajmy - "mechanicznych" uprzedzeń...
Napisano 2007-11-15, godz. 05:45
danielqwerty, on 2007-11-13 15:59, said:
Najgorzej że nie ma jak tego świątecznego klimatu, tej choinki, tych komórek i laptopów pod choinkę połączyć z Jezusem..Witam
przy pomocy Biblii

Widzę odstępców i wstręt mnie ogarnia, bo mowy Twojej nie strzegą. Psalm 119:158 B.T.
Napisano 2007-11-15, godz. 07:08
P.K.Dick, on 2007-11-15 08:45, said:
Wzorcem do naśladowania niech będzie Maria, która przepędziła królo-magów astrologopodobnych nie przyjmując ich darów.Najgorzej że nie ma jak tego świątecznego klimatu, tej choinki, tych komórek i laptopów pod choinkę połączyć z Jezusem..
przy pomocy Biblii
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych