Skocz do zawartości

Zdjęcie

jak przedstawic SJ Swieta Bozego Narodzenia, jako piekny czas w zyciu człowieka.

• Please log in to reply
44 replies to this topic

#41 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2007-11-19, godz. 19:51

Jak przedstawić śJ Święta Bożego Narodzenia, jako piękny czas w życiu człowieka?
Co najwyżej mogę ci powiedzieć jak WTS zohydza te święta swoim wyznawcą. Po prostu co roku stara się "uczcić" to święto okolicznościowym artykułem w Strażnicy. I w tym roku nie zapomniał o tym i w Strażnicy nr 24 z 15 grudnia 2007 znalazł się okolicznościowy artykuł pod tytułem: "Czy pogańskie święto można uczynić chrześcijańskim?"
Czesiek

#42 Artur Schwacher

Artur Schwacher

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2617 Postów

Napisano 2007-11-19, godz. 22:08

Ta nienawieśc to faktu świętowania narodzin Zbawiciela (choby symbolicznych) jest dziwna. Wiadomo kto się cieszył gdy się urodził, scena Biblijna jest bardzo wymowna, a możemy się domyslac komu to się to nie podobało.....

P.S. Czy ktoś wie jak przywrócic c z kreseczką? Bo mi nie chce pisac?
To jest forum o Świadkach Jehowy. Ta religia może i ma tam swoje plusy. Rozchodzi się jednak o to aby te plusy nie przesłoniły nam minusów.
Wpadnij do mnie na Facebooku!

#43 Adelfos

Adelfos

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2574 Postów
  • Gadu-Gadu:8433368

Napisano 2007-11-19, godz. 23:34

Artur Schwacher, on 2007-11-20 01:08, said:

Ta nienawieśc to faktu świętowania narodzin Zbawiciela (choby symbolicznych) jest dziwna. Wiadomo kto się cieszył gdy się urodził, scena Biblijna jest bardzo wymowna, a możemy się domyslac komu to się to nie podobało.....

ZNANA HISTORIA? (zobacz >>)

Użytkownik Adelfos edytował ten post 2007-11-19, godz. 23:37

Dołączona grafika

#44 Oko-Rentgen

Oko-Rentgen

Pokój Ci obcy przybyszu!

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1320 Postów
  • Lokalizacja:Niemcy, Nadrenia Północna-Westfalia. Rok produkcji: 1977 n.e.

Napisano 2007-11-20, godz. 00:56

Należy brać pod uwagę, że taki prawdziwy Świadek Jehowy mógłby Was skwitować w następujący sposób:
"Wasze argumenty są nędzne, a nawet gdyby były odrobinę mniej nędzne, to i tak tych Waszych pogańskich świąt nie obchodzimy i nie będziemy obchodzić. A tak poza tym, cześć oddajemy tylko naszemu wspaniałemu Bogu Jehowie - nikomu i niczemu więcej." - koniec cytatu

P.S.: no ciekawe co z tą literą ć; mały test litery ć: ćwiczyć i ćwierkać w ćwierćfinale ćwierćinteligentów - u mnie chyba działa

#45 edd

edd

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2081 Postów

Napisano 2007-11-20, godz. 08:22

Artur Schwacher, on 2007-11-19 23:08, said:

[...]
P.S. Czy ktoś wie jak przywrócic c z kreseczką? Bo mi nie chce pisac?

Lewy ALT + SHIFT powinien zalatwic sprawe (a jesli nie pomoze to: panel sterowania -> opcje regionalne i jezykowe -> jezyki -> szczegoly i ustaw na polski (programisty)
Fryderyk Nietzsche
"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych