Obrazki
Started by
Guest_Guest_Wojtek_*
, 2005-01-12, 21:49
8 replies to this topic
#1 Guest_Guest_Wojtek_*
Napisano 2005-01-12, godz. 21:49
W jaki sposób w forum umieszczać obrazki (np. pliki JPG), jeśli chce sie go skopiować ze swojego komputera (nie ma linku do niego w internecie, lub nie wie się gdzie są).
Dzięki za informację
Dzięki za informację
Napisano 2009-06-06, godz. 20:44
tez potrzebowałbym takiej informacji
Napisano 2009-06-06, godz. 21:08
dzięki jb
Napisano 2009-12-13, godz. 20:37
jb, po dodaniu grafiki w sposób zaprezentowany przez Ciebie wyświetla się informacja:
"Nie możesz użyć grafiki o takim rozszerzeniu na tym forum"
Podobnie dzieje się gdy korzystam z buttona "wstaw grafikę". Pamiętam, że kiedyś bez problemu umieszczałem zdjęcia na forum. Teraz wyświetla się tylko odnośnik. Wrzucałem do tematu Ustronie Morskie. Jeśli coś źle zrobiłem, to prosiłbym o poprawienie i instrukcję, jak należy wklejać zdjęcia. Dziękuję.
Napisano 2009-12-13, godz. 21:27
Kiedy ukazuje się powyższa informacja, to zmniejszam skalowanie o ileś tam % za pomocą programu"Nie możesz użyć grafiki o takim rozszerzeniu na tym forum"
,,Office" lub korzystam ze skanera w drukarce i tam też mam możliwość zmniejszenia.
To tyle z mej lichej znajomości, jeśli coś pomoże.
Napisano 2009-12-13, godz. 21:32
Zdjęcia miały po niecałe 80KB. Nie sądzę, aby to była przyczyna. Poza tym one ładują się z serwera na którym są umieszczone, a nie są zapisywane na serwerze watchtowera. Ale dziękuję za radę. Na razie czekam na info od jb.
Napisano 2009-12-13, godz. 23:16
ok, dziękuję.
Informacja dla osób zainteresowanych: gdyby w odnośniku do wstawianego zdjęcia nie było podanego rozszerzenia pliku należy na końcu odnośnika dopisać .jpg lub .gif itp w zależności od formatu wstawianej grafiki. Ja wstawiałem zdjęcia z wrzuta.pl i tam w adresie obrazka nie było zaznaczonego rozszerzenia pliku.
Informacja dla osób zainteresowanych: gdyby w odnośniku do wstawianego zdjęcia nie było podanego rozszerzenia pliku należy na końcu odnośnika dopisać .jpg lub .gif itp w zależności od formatu wstawianej grafiki. Ja wstawiałem zdjęcia z wrzuta.pl i tam w adresie obrazka nie było zaznaczonego rozszerzenia pliku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych