Zaginiona owca
Napisano 2010-10-02, godz. 18:33
Dobry pasterz odnajduje zagubioną owcę i co z nią robi, nie dołącza jej do stada, bo ona i tak jeszcze raz ucieknie, a może jeszcze zmanierować inne. Sprasza przyjaciół i sąsiadów i się cieszą, a przy czym oni tak się cieszą ano z tej owcy którą pasterz odnalazł.
Napisano 2010-10-02, godz. 18:48
zamieszczę to w dziale humor, chodzi o werset " 5 A gdy ją znajdzie, bierze z radością na ramiona 6 i wraca do domu; sprasza przyjaciół i sąsiadów i mówi im: Cieszcie się ze mną, bo znalazłem owcę, która mi zginęła."
Dobry pasterz odnajduje zagubioną owcę i co z nią robi, nie dołącza jej do stada, bo ona i tak jeszcze raz ucieknie, a może jeszcze zmanierować inne. Sprasza przyjaciół i sąsiadów i się cieszą, a przy czym oni tak się cieszą ano z tej owcy którą pasterz odnalazł.
Ale,że co stado to złe towarzystwo,które zmusza do ucieczki tą owieczkę??

VIS ET HONOR ... ET AMOR
//http://www.youtube.com/watch?v=2eMq307PT74&feature=related
Napisano 2010-10-02, godz. 18:54
zamieszczę to w dziale humor, chodzi o werset " 5 A gdy ją znajdzie, bierze z radością na ramiona 6 i wraca do domu; sprasza przyjaciół i sąsiadów i mówi im: Cieszcie się ze mną, bo znalazłem owcę, która mi zginęła."
Pewnie się cieszą że będzie odzysk wełny a może i dobry obiadek..

Napisano 2010-10-03, godz. 08:57
Pewnie się cieszą że będzie odzysk wełny a może i dobry obiadek..
Oczywiście anda post można odbierac dosłownie i metaforą.
Zazwyczaj ucieka jagnię - Dzienny przyrost jagniąt 380 g. Wydajność ubojowa to 55%
Roczny przyrost wełny 10 cm. Masa runa tryków 6-7 kg, a maciorek 4 kg.
Coś tam pojeśc można,ale zależy od ilości gości,bo jak będzie jak na weselu?

A taka Owca ze zboru,kiedy opuszcza organizację,a po dłuższym czasie wraca,
Tż jest radośc;)

czytac odstępczą literaturę lub prowadzic podwójne życie,starsi zacierają ręce
i powołują komitet sądowniczy.No bo przecież od czego mają władzę?,właśnie
ich władza,to zmuszanie owcy do poczucia winy i strachu i nie jedna owca coś powie,
inne zachowają ... Milczenie Owiec:

Użytkownik caius edytował ten post 2010-10-03, godz. 08:59
VIS ET HONOR ... ET AMOR
//http://www.youtube.com/watch?v=2eMq307PT74&feature=related
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych