Zabrakło światła?
Started by anonim_keanu, 2005-09-15, 18:11
6 replies to this topic
Napisano 2005-09-15, godz. 18:11
Przed chwilą na zebraniu dowiedziałem się, że zabrakło "światła"...
Przynajmniej tak wywnioskowałem bo Przebudźcie Się! będzie wydawane teraz tylko raz m-cu a nie jak do tej pory 2x (powrot do lat 90'?).
Czyżby "braciszkom" z CK zabrakło pomysłów?
Pozdrawiam
Anonim_keanu
Przynajmniej tak wywnioskowałem bo Przebudźcie Się! będzie wydawane teraz tylko raz m-cu a nie jak do tej pory 2x (powrot do lat 90'?).
Czyżby "braciszkom" z CK zabrakło pomysłów?
Pozdrawiam
Anonim_keanu
Napisano 2005-09-15, godz. 21:13
Zawsze znajdą się też i tacy. Dobrze że za bardzo się nimi nie przejmuję i dlatego takie sytuacje komentuje bardzo rzadko. Wiesz... jest takie fajne powiedzenie łacińskie: Momento fit cinis, diu silva ['Las rośnie długo, spopielić go można w jednech chwili'].
Napisano 2005-09-15, godz. 21:44
Już ponad pół roku temu informowano, że od przyszłego roku "Przebudźcie się" stanie się miesięcznikiem! Może i dobrze - tego jest tak dużo, że większość ŚJ po prostu nie ma czasu na czytanie literatury. Osobiście wolałbym jednak aby ukrócili "Strażnicę".
Napisano 2005-09-16, godz. 10:14
Rzeczywiście, tak jak już wspomniał Machabeusz, nie jest to nic nowego. Przypomnę, że dyskutowaliśmy o tym już w styczniu link, a w marcowej NSK można było znaleźć oficjalne potwierdzenie tej informacji.
Ciekawe, czy w innych zborach również trzeba było tak długo czekać na upowszechnienie tego, trochę już przeterminowanego, newsa.
Ciekawe, czy w innych zborach również trzeba było tak długo czekać na upowszechnienie tego, trochę już przeterminowanego, newsa.
.jb
Napisano 2005-09-17, godz. 05:59
wpadli by może na jeszcze inny pomysł - aby ograniczyć ilość zebrań do jednego w tygodniu - bo statystycznie rzecz ujmując i tak jeden SJ chodzi na jedno zebranie;-)
"Nie umiem wyobrazić sobie Boga nagradzającego i karzącego tych, których stworzył, a którego cele są wzorowane na naszych własnych - krótko mówiąc, Boga, który jest jedynie odbiciem ludzkich słabości." A.Einstein
"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins
Napisano 2005-09-17, godz. 06:04
anonim_keanu, on 2005-09-15 19:11, said:
ja stawiam tezę że: dogadali się z wydawcami National Geographic ;-) - po ostatnich nagonkach na wykształcenie zaczynają chyba cierpieć na deficyt ludzi którzy choć troszkę potrafią naukowo sklecić jakiś artykulik;-)Przed chwilą na zebraniu dowiedziałem się, że zabrakło "światła"...Przynajmniej tak wywnioskowałem bo Przebudźcie Się! będzie wydawane teraz tylko raz m-cu a nie jak do tej pory 2x (powrot do lat 90'?).
"Nie umiem wyobrazić sobie Boga nagradzającego i karzącego tych, których stworzył, a którego cele są wzorowane na naszych własnych - krótko mówiąc, Boga, który jest jedynie odbiciem ludzkich słabości." A.Einstein
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych