Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zabrakło światła?

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 anonim_keanu

anonim_keanu

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 9 Postów

Napisano 2005-09-15, godz. 18:11

Przed chwilą na zebraniu dowiedziałem się, że zabrakło "światła"...
Przynajmniej tak wywnioskowałem bo Przebudźcie Się! będzie wydawane teraz tylko raz m-cu a nie jak do tej pory 2x (powrot do lat 90'?).
Czyżby "braciszkom" z CK zabrakło pomysłów?

Pozdrawiam
Anonim_keanu

#2 yogiii

yogiii

Domownik forum (501-1000)

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 536 Postów

Napisano 2005-09-15, godz. 21:13

Zawsze znajdą się też i tacy. Dobrze że za bardzo się nimi nie przejmuję i dlatego takie sytuacje komentuje bardzo rzadko. Wiesz... jest takie fajne powiedzenie łacińskie: Momento fit cinis, diu silva ['Las rośnie długo, spopielić go można w jednech chwili'].

#3 Machabeusz

Machabeusz

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 51 Postów

Napisano 2005-09-15, godz. 21:44

Już ponad pół roku temu informowano, że od przyszłego roku "Przebudźcie się" stanie się miesięcznikiem! Może i dobrze - tego jest tak dużo, że większość ŚJ po prostu nie ma czasu na czytanie literatury. Osobiście wolałbym jednak aby ukrócili "Strażnicę".

#4 lantis

lantis

www.brooklyn.org.pl

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 668 Postów

Napisano 2005-09-16, godz. 05:04

i więcej drzew ocaleje....
Dołączona grafika lantis(at)brooklyn.org.pl

#5 jb

jb

^o^

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 4057 Postów

Napisano 2005-09-16, godz. 10:14

Rzeczywiście, tak jak już wspomniał Machabeusz, nie jest to nic nowego. Przypomnę, że dyskutowaliśmy o tym już w styczniu link, a w marcowej NSK można było znaleźć oficjalne potwierdzenie tej informacji.
Ciekawe, czy w innych zborach również trzeba było tak długo czekać na upowszechnienie tego, trochę już przeterminowanego, newsa.
.jb

#6 sebol

sebol

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3836 Postów

Napisano 2005-09-17, godz. 05:59

wpadli by może na jeszcze inny pomysł - aby ograniczyć ilość zebrań do jednego w tygodniu - bo statystycznie rzecz ujmując i tak jeden SJ chodzi na jedno zebranie;-)
"Nie umiem wyobrazić sobie Boga nagradzającego i karzącego tych, których stworzył, a którego cele są wzorowane na naszych własnych - krótko mówiąc, Boga, który jest jedynie odbiciem ludzkich słabości." A.Einstein

"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins

#7 sebol

sebol

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3836 Postów

Napisano 2005-09-17, godz. 06:04

anonim_keanu, on 2005-09-15 19:11, said:

Przed chwilą na zebraniu dowiedziałem się, że zabrakło "światła"...Przynajmniej tak wywnioskowałem bo Przebudźcie Się! będzie wydawane teraz tylko raz m-cu a nie jak do tej pory 2x (powrot do lat 90'?).

ja stawiam tezę że: dogadali się z wydawcami National Geographic ;-) - po ostatnich nagonkach na wykształcenie zaczynają chyba cierpieć na deficyt ludzi którzy choć troszkę potrafią naukowo sklecić jakiś artykulik;-)
"Nie umiem wyobrazić sobie Boga nagradzającego i karzącego tych, których stworzył, a którego cele są wzorowane na naszych własnych - krótko mówiąc, Boga, który jest jedynie odbiciem ludzkich słabości." A.Einstein

"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych