Jak NAJŁATWIEJ zostać prawdziwym prorokiem Jehowy?
Napisano 2006-03-26, godz. 21:14
A gdyby tak zacząć zapowiadać, kiedy końca świata NIE będzie?
Np. ja, Sebastian, prawdziwy prorok prawdziwego Boga, "zaprawdę, zaprawdę powiadam wam: 27 ani 28 marca 2006 końca świata nie będzie".
Jeśli co dzień, co tydzień lub co miesiac publikować będę podobne proroctwo, to za parę lat nazbieram sobie całkiem pokaźną liczbę spełnionych proroctw...
A gdybym jeszcze zajrzał do kalendarza i przepowiedział, o której godzinie jutro nad Warszawą wstanie słońce, to już w ogóle mielibyście dowód na kierownictwo ducha świętego nade mną...
Napisano 2006-03-26, godz. 21:44
Należy przypuszczać, że 29 marca br. w Polsce nie będzie trzęsienia Ziemi, a duch do mnie mówi, że dzień później nie nastanie tsunami . Zaprawdę powiadam Wam, że w bieżącym kwartale nie wybuchnie w Europie epidemia ospy wietrznej ani dżumy. Mało prawdopodobny jest również atak atomowy Pakistanu na Indie. Amen
Ps. Jeśli ktoś poczuł się urażony sposobem mojej wypowiedzi, serdecznie przepraszam. Po prostu spodobał mi sie pomysł Sebastiana
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-03-27, godz. 16:24
Napisano 2006-03-27, godz. 20:49
Napisano 2006-03-27, godz. 23:22
Napisano 2006-03-28, godz. 05:48
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-04-03, godz. 09:42
Hmmm, coś w tym jest... To tak jak z moją żoną — zawsze, gdy myje samochód, to znak, że będzie padało
Ja dzisiaj myję okna, pewne zatem jest, że po południu w Karpaczu będzie oberwanie chmury...do tej pory zawsze się sprawdzało
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Napisano 2006-04-03, godz. 09:56
Napisano 2006-04-03, godz. 10:06
Dosiu, jesteś żoną brata Jaracza? Nie wiedziałem. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
Haaelq, nie jestem żoną braciszka, po prostu mam tak samo z oknami, jak jego żona z samochodem
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Napisano 2006-04-03, godz. 10:42
Nic mi o tym nie wiadomo , choć, jak mówi przysłowie, nauka radziecka znała i takie przypadkiDosiu, jesteś żoną brata Jaracza? Nie wiedziałem. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
"Rejs"
Napisano 2006-04-03, godz. 13:01
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Napisano 2006-04-03, godz. 14:18
Nocko, za to oberwanie chmury pojawiło się nad Słupskiem. Mam do Ciebie gorącą prośbę. Nie myj okien w wakacje.Odwołuje proroctwo o oberwaniu chmury. Przyszło nowe światło i pokropił wiosenny deszczyk
pzdr.
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2006-04-03, godz. 16:11
Ale za to mogę Ci o tym w porę w zaufaniu powiedzieć, i razem ogłosimy prawdziwe proroctwo o oberwaniu chmury...(bez bliższego okreslenia nad jakim rejonem Polski ma nastapić...a właściwie dlaczego Polski? Nie będziemy sie ograniczać terytorialnie )
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Napisano 2006-04-04, godz. 05:47
Nocko nie strasz. W tym roku mam zamiar się opalić.Terebintq, nie mogę obiecać, każdego roku przynajmniej jeden tydzień wakacji spędzam u przyjaciół w Słupsku i nie przysięgnę, że nie przetrę jakiejś szybki
Hehe. Na pewno nam się uda!Ale za to mogę Ci o tym w porę w zaufaniu powiedzieć, i razem ogłosimy prawdziwe proroctwo o oberwaniu chmury...(bez bliższego okreslenia nad jakim rejonem Polski ma nastapić...a właściwie dlaczego Polski? Nie będziemy sie ograniczać terytorialnie )
A jak Ci się podoba moje miasto? Wiesz, że kiedyś było nazywane "Małym Paryżem"?
pzdr.
Napisano 2006-04-04, godz. 20:39
Ja też każdego roku w wakacje przyjeżdżam do Słupska do moich przyjaciół, zazwyczaj pod koniec lipca i jestem u nich około tygodnia albo dwóch.Terebintq, nie mogę obiecać, każdego roku przynajmniej jeden tydzień wakacji spędzam u przyjaciół w Słupsku i nie przysięgnę, że nie przetrę jakiejś szybki
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Skoro to miasto cieszy się taką popularnościa ,
to może zorganizowalibyśmy tam jakiś mini zlot forumowiczów
Poprosimy Cię ładnie Dosiu abyś w tym czasie powstrzymała się od przecierania jakichkolwiek szybek (mam nadzieję, że nie jeździsz samochodem, bo wtedy możesz mieć niestety trochę utrudnioną widoczność )
dzięki temu piękną pogodę mielibyśmy już zagwarantowaną
Pozdarawiam
Napisano 2006-04-05, godz. 08:33
Tetebintq, Słupsk...piękne miasto...tym bardziej, że mój mąż pochodzi ze Słupska, i poznaliśmy się w Słupsku. Same najpiękniejsze wspomnienia. I najlepszych przyjaciół też mam w Słupsku. Więc nic dziwnego, że to miasto kojarzy mi się właśnie z tym, co najlepsze i najpiękniejsze w moim życiu:)).A jak Ci się podoba moje miasto? Wiesz, że kiedyś było nazywane "Małym Paryżem"?
Skoro to miasto cieszy się taką popularnościa ,
Ktośq, jestem jak najbardziej za ))
Zatem kolejne proroctwo ( z uwzględnieniem ewentualnego, nowego, nieprzewidywalnego światła) jest takie, że niektórzy forumowicze spotkają się w lecie w Słupsku w uroczej herbaciarni
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Napisano 2006-04-05, godz. 08:57
No, właśnie. Będzie lato, Nocka nie będzie w tym czasie myła szyb, a więc będzie upalnie, morze bardzo blisko, a Ustka to też bardzo piękne miasteczko.Skoro to miasto cieszy się taką popularnościa ,
Ktośq, jestem jak najbardziej za ))
Zatem kolejne proroctwo ( z uwzględnieniem ewentualnego, nowego, nieprzewidywalnego światła) jest takie, że niektórzy forumowicze spotkają się w lecie w Słupsku w uroczej herbaciarni
Ludzie przyjeżdżajcie do Słupska! Co prawda nie wiem, czy w tym czasie nie będę przypadkiem "tyrał" za granicą za chlebem, ale Słupsk w lato jest bardzo dobrym pomysłem.
pzdr.
Napisano 2006-04-05, godz. 14:55
pzdr.
Napisano 2006-04-05, godz. 16:26
W Jastrzębiu też nadeszła prawdziwa zima...Kurczę, chyba ktoś wymył dzisiaj, albo wczoraj cały wieżowiec pełen szyb, bo u mnie w Słupsku pada śnieg.
pzdr.
ale "proroctwo" z myciem szyb dotyczyło deszczu, chyba że już nadeszło jakieś nowe światełko w tej sprawie
...jakby co to mnie proszę wyeliminować z grona podejrzanych, bo ja jeszcze okien nie myłam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych