-
4 stron
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4
Skandal: WTS i kasa z papierosów opracowanie, materiały dowodowe
Napisano 2009-10-14, godz. 09:26
Księga Bokonona, część autobiograficzna
Napisano 2009-10-14, godz. 09:34
Użytkownik kjt dnia 2009-10-14, godz. 09:26 napisał
Właśnie odkrycie tego paradoksu sprawiło, że już nie jestem śJ
Napisano 2009-10-14, godz. 09:44
Użytkownik [db] dnia 2009-10-14, godz. 09:34 napisał
To ja jestem lepszy. Zauważyłem to przed.
Choc nieukrywam, ze pomogli mi pewni "starsi", którym pomagałem w ich byciu uczciwym inaczej.
Napisano 2009-10-14, godz. 10:13
Użytkownik kjt dnia 2009-10-14, godz. 09:44 napisał
Nie wszystkim jest dana taka szansa.
Napisano 2009-10-14, godz. 10:34
Moja droga ominęła ŚJ, twoja nie.
Ale ja tez musiałem w życiu zatoczyc koło:))
Napisano 2009-10-14, godz. 11:00
Użytkownik kjt dnia 2009-10-14, godz. 10:34 napisał
W kazdym badz razie jestescie poziom wyzej
wynika że
tyle wiemy o świecie
a o nas trochę mniej
Napisano 2009-10-14, godz. 12:00
Użytkownik kjt dnia 2009-10-14, godz. 10:34 napisał
No ja mam nadzieję, że koła nie zatoczę
Napisano 2009-10-14, godz. 12:09
A jesli sie skonczyło znaczy to, że nigdy prawdziwie nie było.
( z pamięci za E.S.)
W tym sensie koło, i niekoniecznie religijnie.
Użytkownik kjt edytował ten post 2009-10-14, godz. 12:10
Napisano 2009-10-14, godz. 20:40
Użytkownik Matuzalem dnia 2009-10-08, godz. 09:27 napisał
Jak widać, są osoby, dla których plotka to to samo, co dowód
Zaprzeczenie plotce = zaprzeczenie dowodom
Użytkownik Matuzalem dnia 2009-10-08, godz. 09:27 napisał
Wygląda na to, że wystarczy puścić pogłoskę - jakość dowodów się nie liczy. Ludzie i tak tego nie sprawdzą, a fama pójdzie.
No właśnie to jest potęga plotki
Tak mi się przypomniała bajka J. Brzechwy (tytułu nie pamiętam) bodajże o ziębie, którą zabolało gardło, a po lesie poszła fama, że umarła na ciężką chorobę gardła
Użytkownik gruby drab dnia 2009-10-14, godz. 11:00 napisał
Ha, ha, ha, kto już osiągnął te niesamowite wyżyny, niech dobrze uważa, bo nigdy nie wiadomo, kogo spotka, lecąc w dół (czego oczywiście nikomu nie życzę
Użytkownik ewa edytował ten post 2009-10-14, godz. 20:47
Napisano 2009-10-15, godz. 15:39
Użytkownik qwerty dnia 2009-10-08, godz. 19:53 napisał
ZASADY ZASADY ZASADY niech wasze TAK bedzie TAK proste jak .........
Brak konsekwencji to często spotykana cecha ludzi, a zwłaszcza tych, którzy mają jakąś władzę (najczęściej są to politycy). Inne normy mają dla szaraczków, a inne dla siebie.
Mi często CK, jak i inni duchowni przypominają sędziów.
Po pierwsze dlatego, że są wśród nich ludzie naprawdę super, ale są też i tacy, którym wydaje się, że są pierwsi po Panu Bogu (do tego grona, oprócz duchownych i sędziów, zaliczyłabym jeszcze lekarzy).
Po drugie dlatego, że jedni i drudzy (a zwłaszcza ci, którzy myślą, że są ważni niczym Pan Bóg) mają tendencję do komplikowania rzeczy prostych. Czasami jakiś werset w Biblii wydaje się prosty, a jak przeczyta się interpretację do niego, to wychodzą takie rzeczy, o których nie śniło się nawet filozofom.
I podobnie wśród prawników: czasami jakiś przepis jest całkiem prosty, ale jak jakiś ewenement zacznie tworzyć teorię do niego, to wychodzą takie rzeczy, o których nie śniło się nawet największym filozofom
A po trzecie, właśnie z powodu braku konsekwencji. Zdarzyło mi się spotkać osoby, które w danej sprawie wydały jakieś orzeczenie, a za parę miesięcy w podobnej sprawie zapadło zupełnie inne rozstrzygnięcie. Bez żadnego sensownego uzasadnienia, dlaczego w jednej sprawie tak, a w drugiej - przy podobnym stanie faktycznym i prawnym - zupełnie inaczej.
Na szczęście rzadko miałam (nie)przyjemność spotkać takie osoby, ale jednak zdarzyło się parę razy
Napisano 2010-07-17, godz. 20:39
A co do finansów, okropne ale ja również czerpię korzyści z produkcji alkoholu i może nawet papierosów. Mam II filar, moja kasa na emeryturę jest inwestowana w akcję a ja nie mam żadnego wpływu na to w jakie.
Rany ale można nagonkę na Świadków teraz zrobić. Przecież każdy poniżej 40 ma II filar.
O rany, uświadomiłem sobie jeszcze okropniejszą sprawę, mam polisę, dobrowolnie płacę kasę i nawet nie mam pojęcia co oni z nią robią. A gdybym tak tą polisę w spadku pozostawił Strażnicy, oj ale byście ich zlinczowali.
I co ja biedny mam zrobić, sprzedać wszystko i w las. Nie tak też nie mogę bo obsmarujecie mnie że "ortodoks". Oj jaki ja nieszczęsny, i tak niedobrze i tak źle. Spać przez was nie będę.
Napisano 2010-07-17, godz. 20:53
Napisano 2010-07-18, godz. 07:27
Jeżeli stracimy kasę na tych akcjach czy funduszach to nasza wina i my ponosimy konsekwencję, lecz w przypadku wszelkich socjalów my nie ponosimy odpowiedzialności, ale już konsekwencje i owszem. Przykład, za kilka, kilkanaście lat ZUS zbankrutuje, za co my nie ponosimy odpowiedzialności, ale poniesiemy konsekwencje bo nikt za to nie beknie, ale kasy i tak nam nie oddadzą.
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2010-07-18, godz. 13:20
akcjach tak, funduszach nie. Możemy tylko zmienić fundusz lub wycofać się ale nie mamy wpływu ani wiedzw w co będą pieniądze zainwestowane.
Czy Towarzystwo Strażnica może zmienić fundusz lub im mówić jak mają inwestować skoro otrzymali w spadku tylko prawo do zysków?
Napisano 2010-07-18, godz. 13:28
Użytkownik Iam dnia 2010-07-18, godz. 13:20 napisał
akcjach tak, funduszach nie. Możemy tylko zmienić fundusz lub wycofać się ale nie mamy wpływu ani wiedzw w co będą pieniądze zainwestowane.
Czy Towarzystwo Strażnica może zmienić fundusz lub im mówić jak mają inwestować skoro otrzymali w spadku tylko prawo do zysków?
Nie może zmienić
Napisano 2010-07-18, godz. 14:46
Np. zysk wynosi 5000 zł, akcje Tabaco stanowiły 1,03% akcji, w portfelu były przez 29 dni, ich wartość wzrosła o 3,2%. Oblicz moja droga tak na szybko ile mam kasy nie przyjąć nie mówiąc jak.
Daje hipotetyczny i bardzo a to bardzo uproszczony przykład.
Napisano 2010-07-18, godz. 16:11
Lam, chodzi tylko o pokazanie podwójnej moralności...... że jednym wolno a drugim nie,
chodzi o to, że jak Organizacja potrzebowała to nawet się do ONZ zapisała równocześnie nazywając ją Bestią w swoich publikacjach..... Przystępując do ONZ jako organizacja pozarządowa podpisali że popierają ONZ..... Lam chodzi tylko o podwójne odważniki, inne dla Ciała kierowniczego, a inne dla szeregowych głosicieli.
Napisano 2010-07-18, godz. 17:41
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2010-07-18, godz. 22:31
Co do papierosów, CK wyraźnie pokazywało różnice sklepu strikte z papierosami a okazjonalna sprzedaż w sklepie spożywczym. Ponadto podkreślono że zostawia się to naszemu sumieniu.
To że twoi znajomi byli bardziej "papiescy od papieża" nie oznacza że takimi musieli być.
Co do ONZ nic o tym nie wiem, oby tylko to nie było cos w stylu tych papierosów, bo jak zauważyłem jeden z przedmówców wyraźnie pokazał że zaistniało nieporozumienie i wcale to nie były akcje firmy "nikotynowej" ale firmy z sektora "towarów szybko zbywalnych".
Dobranoc wam i uśmiechnijcie się troszkę, rano będzie dobry dzień.
Paweł, nie patrz tak z pod byka, uśmiech nie boli.
Udostępnij ten temat:
-
4 stron
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4
Pomoc