Kiedy ja by³am ¦J w takich miejscach, uznanych przez braci za mniej bezpieczne od innych, g³osili zazwyczaj tylko bracia "w sile wieku" i owszem w przepisowym stroju

. G³osz±cy ¦J mog± siê jednak spotkaæ z agresywnymi zaczepkami czy wrêcz napa¶ci± fizyczn± nie tylko w takich "nieciekawych okolicach". Wystarczy "zwyk³e" osiedle, zima, ciemno ju¿ o 17.00 a tu g³osiæ trzeba, ³aziæ po ciemnych klatkach schodowych (a przed klatk± na ³aweczce "nieprzychylna" m³odzie¿), je¼dziæ wind± itd. Wielu ¦J stosuje ró¿ne ¶rodki ostro¿no¶ci i wie,¿e w s³u¿bie mo¿e spotkaæ ró¿nych ludzi, ale w wiêkszo¶æ zupe³nie nie potrafi± zachowaæ siê w obliczu takiego niebezpieczeñstwa. Ja czêsto ba³am siê g³osiæ w niektórych miejscach, albo po zmroku no ale nie wypada³o za bardzo o tym mówiæ. Kiedy¶ g³osi³am z jednym chuderlawym bratem w bloku dla osób po eksmisjach, no po prostu melina.Przy wej¶ciu do klatki schodowej zaczepi³o nas trzech wyrostków.Byli wulgarni i agresywni.Ten brat to by³ tak przera¿ony,¿e my¶la³am,¿e zaraz ucieknie i mnie zostawi. Zacz±³ im wersety cytowaæ!

Masakra.Ja próbowa³am zachowaæ zimn± krew

Jako¶ siê jednak odczepili. Pomy¶la³am sobie,¿e taki braciszek wylêkniony to ¿adna ochrona dla siostry (s³abszej przecie¿ kobiety

). Ale z kolei, gdy kiedy¶ dwóch skinheadów zaczê³o biæ mojego, wówczas 15 letniego, brata dos³ownie pod oknami naszego mieszkania to mój tato (¦J) wybieg³ do nich bynajmniej nie ze s³owem bo¿ym
U¿ytkownik malinowa7 edytowa³ ten post 2008-08-30, godz. 16:20