Użytkownik Tomasz O. edytował ten post 2006-09-12, godz. 14:33
Napisano 2006-09-10, godz. 16:41
Napisano 2006-09-10, godz. 17:30
Czy to TEN kawałek drewna?
Przemysław Kucharczak
link1
link2
link3
link4
(materiał zbyt obszerny, zamieniam tekst na odnośniki do stron zawierających ten artykuł | moderator)
A krzyz Jezusa ?? chlopie ja cie mialem za normalnego a tu taka pomyla ....
Napisano 2006-09-10, godz. 17:52
Salih Bayraktutan, szef wydziału geologii na Uniwersytecie Ataturka w Turcji w styczniu 1994 roku poinformowała dziennikarzy całego świata o największym być może odkryciu w historii archeologii. Tureckie władze były przekonane, że przypadkowo odnaleziono pozostałości statku, który według biblijnej Księgi Rodzaju zbudował Noe, aby ocalić się przez Potopem. "Statek" spoczywał na wysokości ok. 2 tysiące metrów nad poziomem morza na zboczach gór Tendurek we wschodniej części kraju, około 28 km. na południe od najwyższej góry Turcji- Araratu. "Skamieniały statek" po raz pierwszy został zauważony w 1959 roku, podczas rutynowych pomiarów terenu, prowadzonych przez tureckie lotnictwo wojskowe.
Kolejna Arka Noego znaleziona została tym razem przez Chińczyków. Dwaj podróżnicy z Honkongu A.Juan i B.Lee twierdzą, że na górze Ararat odkryli szczątki znanej powszechnie od czasów Potopu Arki Noego. Odkrycie znajduje się około 18 kilometrów od uważanego dotychczas za oficjalne miejsce spoczynku odłamków tego biblijnego środka transportu. O swoim znalezisku poinformowali honkongską gazetę South China Moming Post. Chińscy odkrywcy twierdzą, że dotarli na Ararat w październiku br. po nieznanych ścieżkach, wskazujących im przez miejscowych Kurdów. Według ich relacji Arka ma się podobno znajdować na wysokości około 4200 metrów nad poziomem morza. Opisując swoje znalezisko powiedzieli w wywiadzie: "Zobaczyliśmy zlodowaconą drewnianą platformę z fragmentami ścian na jej bokach. Wszystko to przypominało pozostałości ogromnej drewnianej skrzynki". Podróżnicy z Honkongu wykonali nagranie filmu wideo, ale jakaś "niesamowita siła" zepsuła ich kamerę w trakcie filmowania Arki. W rezultacie tego nieprzewidzianego zdarzenia jedynym dowodem niezwykłego odkrycia stały się "dość mętne" fotografie, na których obaj Chińczycy są widoczni na tle zaśnieżonego stoku góry oraz niewyraźnego ciemnego obiektu.
Użytkownik Tomasz O. edytował ten post 2006-09-12, godz. 14:34
Napisano 2006-09-10, godz. 17:55
Prosze bardzo, jak uważacie że to ja wymyśliłem wszystko sam i nie czytam książek itp. Myślcie sobie co chcecie
Podróżnicy z Honkongu wykonali nagranie filmu wideo, ale jakaś "niesamowita siła" zepsuła ich kamerę w trakcie filmowania Arki. W rezultacie tego nieprzewidzianego zdarzenia jedynym dowodem niezwykłego odkrycia stały się "dość mętne" fotografie, na których obaj Chińczycy są widoczni na tle zaśnieżonego stoku góry oraz niewyraźnego ciemnego obiektu.
Użytkownik [db] edytował ten post 2006-09-10, godz. 18:01
Napisano 2006-09-10, godz. 18:39
Użytkownik Tomasz O. edytował ten post 2006-09-12, godz. 14:35
Napisano 2006-09-10, godz. 18:40
Użytkownik sebol edytował ten post 2006-09-10, godz. 18:46
Napisano 2006-09-10, godz. 18:57
Tomaszu otwórz prosze Biblię Tysiąclecia, obojetnie które wydanie i przeczytaj odnośnik do 6:17 Ksiegi Rodzaju !
nie denerwuj się bo nie masz czym, każdy z nas na tym forum kiedyś palnął głupote, no cóż wszyscy jesteśmy ludzmi. Tobie chwała za to, że się przyznałeś !
Użytkownik Tomasz O. edytował ten post 2006-09-12, godz. 14:36
Napisano 2006-09-10, godz. 19:18
Napisałem skąd ja to wziełem, sam tego nie wymyśliłem, czy wy w to wierzycie czy nie to wasz problem,
a mnie nie oceniajcie
i nie krytykujcie w co ja wierze,
Do ateizmu napewno mnie nikt nie nakłoni.
Napisano 2006-09-10, godz. 20:31
KK stwierdził, że ewolucja nie przeczy Biblii, a nie zajmuje się potwierdzaniem czy negowaniem ewolucji.2. KK uczy, że Bóg posłużył się ewolucja w stworzeniu człowieka ;-)
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2006-09-10, godz. 21:11
Napisano 2006-09-10, godz. 21:52
Napisano 2006-09-11, godz. 05:30
Napisano 2006-09-11, godz. 07:20
Napisano 2006-09-11, godz. 08:37
Napisano 2006-09-11, godz. 09:06
' date='2006-09-11 10:37' post='34950']
Ja tylko dodam, że dosłowne rozumienie Biblii to domena wcale nie katolików, tylko rozmaitych protestanckich odłamów fundamentalistycznych, integrystów a także świadków JehowyŻeby nam Tomaszka z tej teologii za herezje nie wyrzucili
Napisano 2006-09-11, godz. 09:16
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2006-09-11, godz. 11:46
Chciałbym tu zaznaczyć że Tomasz przyznał że się trochę za galopował i pod pewnymi kwestiami się nie podpisuje tylko podal takowe informacje choć pochopnie za bardzo pochlebnie się o nich wypowiedział. Dlatego proszę o trochę wyrozumiałości bracia i siostry
Napisano 2006-09-11, godz. 11:57
' date='2006-09-09 19:11' post='34819']
Po zastanowieniu... niech Ci będzie z tym ateizmem, ale ja przeszarżowałem nie na stronę agnostycyzmu tylko racjonalizmu.
Ateista - "boga nie ma"
Agnostyk - "bóg (chyba, raczej, może, prawdopodobnie) jest, ale jest niepoznawalny"
Racjonalista - "problem istnienia lub nieistnienia boga jest z definicji nierozwiązywalny"
dodam jeszcze jedno.... paradoksalnie i wbrew pozorom ateistna ZAKLADA, żE SKORO NIE UDOWODNIONIO ISTNIENIA BOGA to NIE WIERZY w jego istnienie...
napisałam "wbrew pozorom" bo kazdy kto to przeczyta zazwyczaj twierdzi że to poglądy agnostyka...a tak nie jest
to wspólna cecha obu tych nacji i nie nalezy jej przypisywać tylko agnostykom...
dla zainteresowanych polecam serwisy www.racjonalista.pl i www.ateista.pl
hmmm nie gwarantuje "kulturalnego" języka (co mnie smuci, bo w ten sposób autorzy odbierają sobie i innym ateistom wiarygodność) ale mozna tam przeczytac kilka ciekawych artykułów...
pozdrawiam
Maryś
To w takim razie jak powstał świat? Jak powstał człowiek? Jezeli od małpy, to poprosze mi wyjaśnić jak to możliwe skoro znaleźli ileś lat temu szkielet człowieka który był starszy od szkieletów tzw małpoludów? Podczas II WŚ znaleźli szczątki Arki Noego i komuniści szybko to zniszczyli, bo wszystko by się zgadzało z Biblią. Jak to możliwe, że znaleźli Krzyż Jezusa i każdy kto go dotknął był uzdrowiony. Jak to wszystko jest możliwe skoro Boga niema?
Napisano 2006-09-11, godz. 12:03
Napisano 2006-09-11, godz. 12:10
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych