Pycha , wyniosłość , bałwochwalstwo i inne nie mają narodowości.
Tak jak znakiem był powrót Izraela po 1900 latach do ziemi obiecanej, tak samo jest znakiem to, że niepokój ciągle tam trwa. To coś oznacza w świetle biblii.
W 1899 roku Theodor Herzl utworzył w Wielkiej Brytanii żydowski bank Żydowski Trust Kolonialny (ang. Jewish Colonial Trust). Było to finansowe ramię Organizacji Syjonistycznej. Bank gromadził środki finansowe od Żydów na całym świecie, które były przekazywane na wsparcie żydowskiej kolonizacji w Palestynie.
W 1901 roku na II Kongresie Syjonistycznym w Bazylei utworzono Żydowski Fundusz Narodowy (hebr. Keren Kajemet LeIsrael), który gromadził środki finansowe na zakup ziemi oraz zalesianie Palestyny.
W 1920 Keren Hayesod sfinansował osadnictwo żydowskie w Palestynie poprzez takie przedsięwzięcia jak np. Palestine Electric Company, Palestine Potash Company i Anglo-Palestine Bank
To że jest to Państwowość Izraela, i jest usankcjonowana ona, to w świetle biblii tez coś oznacza.
Grzech nie ma przynależności narodowej.
Syjonizm (od nazwy wzgórza Syjon w Jerozolimie, na którym stała Świątynia Jerozolimska) – ruch narodowy i towarzysząca mu ideologia stworzenia niezależnego państwa żydowskiego na terenie Palestyny oraz zahamowanie procesów asymilacyjnych mniejszości żydowskiej w poszczególnych krajach. Syjonizm doprowadził do powstania Państwa Izrael w 1948 r., w którym jest ideologią dominującą; współcześnie jego celem jest także utrzymanie jedności narodu żydowskiego żyjącego w rozproszeniu i jego więzi z Izraelem.
Jak to nie jest znakiem końca tego złego systemu to w takim razie dalej czekajcie aż małe zielone stworki wam się objawią.
http://video.google....HDaEqm8llNqxjRQJa też uważam ,że są żydzi którzy chcą się podobać Bogu, którzy nie podpisują się pod wszystkimi naukami Talmudu i Zohar.
Ale pod Torą która jest Prawem i Tronem Bożym podpisze się nogami i rekami.
Ludzi którzy nie szukają chwały Bożej tylko swojej czeka dział w jeziorze ognia i siarki.
Gorliwość boża zdepcze bestie i jej znamie.
Rozumie że wielu jest tu zranionych, ale są też tacy którzy boją się być zranieni i szukają Boga.
I tych Ojciec szuka dla siebie. W tych wszystkich odstępczych religiach mogą jedynie czekać na dział w jeziorze ognia.
2Kor11" (1) O, gdybyście mogli znieść trochę szaleństwa z mojej strony! Ależ tak, wy i mnie znosicie! (2) Jestem bowiem o was zazdrosny Boską zazdrością. Poślubiłem was przecież jednemu mężowi, by was przedstawić Chrystusowi jako czystą dziewicę. (3) Obawiam się jednak, ażeby nie były odwiedzione umysły wasze od prostoty i czystości wobec Chrystusa w taki sposób, jak w swojej chytrości wąż uwiódł Ewę. (4) Jeśli bowiem przychodzi ktoś i głosi wam innego Jezusa, jakiegośmy wam nie głosili, lub bierzecie innego ducha, któregoście nie otrzymali, albo inną Ewangelię, nie tę, którąście przyjęli - znosicie to spokojnie"
Przejżyjcie historię kościoła, papiestwa, biskupstwa ich błedy w nauczaniu i innych denominacji.
Po co?.PO to żeby wyrobić sobie samemu zdanie a nie posługiwać sie wyświechtanymi sloganami.
Aż tak bardzo przyzwyczailiście się do tych wszystkich znaków końca, że nie zwracacie już uwagi na rzecz najważniejszą?
Mamy niepowtarzalną szanse, dar od boga, ażeby oddać chwałe jego imieniu przez zwalczanie imienia besti i jego znamienia.
Aktualne wciąż jest wołanie anioła "wyjdż z niej ludu mój" chociarz głosu jego już nie słychać.
Iz34-15"15) "Tam się wąż gnieździć będzie i znosić jaja, wysiadywać młode i zgarniać je pod swój cień"
Tego chcecie, ażebyście byli jego pokarmem?
Dosia- wąż nie tylko kłamie, ale posługuje się półprawdą, i przybiera postać anioła światłości.
Ap22-14"(14) Błogosławieni, którzy płuczą swe szaty, aby władza nad drzewem życia do nich należała i aby bramami wchodzili do Miasta."