Wydawnictwo A PROPOS: Książki o prześladowaniach ŚJ
Napisano 2006-08-18, godz. 11:36
Deklarują zainteresowanie psychologią, ciekawe jak bardzo poprawna strażnicowo musi być treść książki aby wydawnictwo ją wydało? Wystarczy jeden akt strzelisty np. o ponadczasowości kazania na górze czy też trzeba by koniecznie pochwalić jeszcze spółkę z Nowego Jorku i jej rolę wychowawczą dla społeczności ŚJ?
Napisano 2006-08-18, godz. 17:51

Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-08-18, godz. 18:36
Kiedyś zauważyłem tą książkę na półce starszego zboru, który "wychował mnie duchowo", więc poprosiłem go o jej pożyczenie. Odpowiedział mi, że nie pożyczy, bo to jest literatura dostępna tylko dla starszych zboru. Spytałem: dlaczego? Odrzekł, że zabierając się za niektóre lektury trzeba być dojrzałym duchowo.
Trochę mnie to zaskoczyło, bo zdążyłem ją troszkę przejrzeć i jedynie czego się dopatrzyłem to samych pozytywów dotyczących historii BPŚ i śJ.
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2009-03-12, godz. 18:37
no co ty? u nas w zborze była dostępna dla wszystkich. kosztowała kilkanaście złotych. mam ją. to zbior doswiadczeń braci...nie widzę nic szczególnego, czego nie mogłabym ja zrozumiec w tej ksiażce. ot. taki rocznik świadków jehowy, tylko bardziej drastycznyCiekawe, co jest napisane w książce "Hiobowie XX wieku"?
Kiedyś zauważyłem tą książkę na półce starszego zboru, który "wychował mnie duchowo", więc poprosiłem go o jej pożyczenie. Odpowiedział mi, że nie pożyczy, bo to jest literatura dostępna tylko dla starszych zboru. Spytałem: dlaczego?
Użytkownik novanna edytował ten post 2009-03-12, godz. 18:39
Napisano 2009-03-12, godz. 19:17
Użytkownik Sebastian Andryszczak edytował ten post 2009-03-12, godz. 19:32
Napisano 2009-03-12, godz. 19:31

Oferta skierowana do wielkiej rzeszy czytelnikow wydawnictwa Apropos, czekam na krawaty w wiezyczki, skarpetki z prezem WTS.
Nie powiem nie, dla poscieli z przygodami SJ na czarnym ladzie

Mozna by jeszcze kupe zaoferowac ..w koncu jest scisle okreslony target

eeee noooo .... zajrzalem w glab ... i jest jeszcze lepiej niz myslalem

Z największą przyjemnością pragniemy zaprezentować nowe czasopismo Wydawnictwa A PROPOS zatytułowane KSZTAŁTY
KSZTAŁTY są kwartalnikiem, w którym będziemy regularnie, w każdym numerze, przedstawiać zagadnienia związane z prześladowaniami Świadków Jehowy pod reżimami XX wieku. Będą to wywiady z badaczami, historykami i pracownikami naukowymi, którzy otwarcie dzisiaj mówią, że Świadkowie Jehowy tworzyli społeczność szczególnie gnębioną przez dyktatorów XX wieku, i którzy nieugięcie trwali w obliczu zaciekłych prześladowań. Obok tych cennych wypowiedzi ludzi postronnych, będziemy także publikować doświadczenia naocznych świadków minionych lat.
Skoro sie reklamuja ze chca zamieszczac cenne wypowiedzi osob postronnych ..to jest dobra gratka napisac pare zdan o wspolpracy SJ z Hitlerem w pierszym okresie jego dzialanosci

Piora w dlon ...Ci co umieja ... i nie robia bledow jak ja

Użytkownik Voldemort edytował ten post 2009-03-12, godz. 19:38
Napisano 2009-03-18, godz. 20:11
"Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że ktoś inny to powiedział, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest to napisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez Boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu, do tego, co przynosi powodzenie wam i innym"
[Siddhartha Gautama]
Napisano 2009-03-18, godz. 21:50
"Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że ktoś inny to powiedział, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest to napisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez Boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu, do tego, co przynosi powodzenie wam i innym"
[Siddhartha Gautama]
Napisano 2009-03-19, godz. 06:57
Jeśli mówisz o tym:http://www.brooklyn....amp;book_id=100 To dobre sobie- książka o przeżyciach śJ w czasie drugiej wojny światowej- wydana... na rok przed jej rozpoczęciem. Duch święty może wszystko!
jest to możliwe, gdyż wcale nie musi opowiadać o czasach wojny, ale o czasach prześladowń śJ w Niemczech przed rozpoczęciem wojny.Krucjata przeciwko Chrześcijaństwu
Franz Zürcher
Jest to reprint książki wydanej w 1938 roku. Została napisana przez Świadka Jehowy i odważnie demaskowała w tamtych czasach zbrodniczą działalność nazistów. Książka pokazuje z jak okrutnymi prześladowaniami spotkali się Świadkowie Jehowy w czasie hitlerowskich rządów. Jest świadectwem wiary i odwagi wielu Świadków, którym za wiarę przyszło zapłacić życiem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych