Oby to nie było zgaszenie Światła Prawdy
(...)
Zbulwersowała mnie też informacja o tym że link do naszej strony został umieszczony na tymże forum, ponieważ nie meliśmy zamiaru wogóle gdziekolwiek go umieszczać a tym bardziej na innych stronach, forach, toplistach, itp.
Także pretensje ma do nas administrator prywatnego serwera na którym mieliśmy chwilowo nasz serwis, ponieważ dzięki Wam jego adres został upubliczniony i jest na pierwszej pozycji w googlach z czego nie był zadowolony.
rmx
Szkoda, że zanim uruchomiłeś forum nie pomyślałeś, że umieszczasz je w miejscu publicznym dostępnym dla wszystkich. A o czymś takim w "organizacji" jak ponoszenie konsekwencji swoich decyzji to nie uczą, że jesteś zdziwiony tym, że ktoś upublicznił ten adres? Więc nie miej pretensji do osób z tego forum, a jedynie do siebie, za to, że nie pomyślałeś co może się stać.
Po konsultacjach z kilkoma osobami, podjęlismy decyzję o zamknięciu forum gdyż, poprzez zamieszczenie na państwa forum linku do naszego forum wiązało by się z tym że wiele osób czytających Wasze forum (odstępców) przychodziłoby na nasze forum w celach wyłącznie negujących nasze nauki a nie po to zostało ono stworzone i nie po to miało ono adres internetowy JHWH czyli imię Boga, któremu należy się szacunek, dlatego też nie ma oficjalnego forum towarzystwa Strażnica a tym bardziej My nie będziemy prowadzili takiegoż forum.
Co za dbałość o szacunek do imienia Boga. A gdzie ona była, jak pozwoliłeś sobie na nazwanie strony imieniem Boga? Toż to hipokryzja. "Ja mogę używać imienia Boga bo jestem śJ, a odstępcy nie, bo nie są śJ". Tylko często to właśnie z winy śJ ludzie bluźnią imieniu Boga i naśmiewają się z niego, bo śJ w Jego imieniu głoszą fałszywe proroctwa i fałszywe nauki.