Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowe forum ŚJ

• Please log in to reply
350 replies to this topic

#41 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2006-11-10, godz. 08:12

Oby to nie było zgaszenie Światła Prawdy :)

(...)
Zbulwersowała mnie też informacja o tym że link do naszej strony został umieszczony na tymże forum, ponieważ nie meliśmy zamiaru wogóle gdziekolwiek go umieszczać a tym bardziej na innych stronach, forach, toplistach, itp.

Także pretensje ma do nas administrator prywatnego serwera na którym mieliśmy chwilowo nasz serwis, ponieważ dzięki Wam jego adres został upubliczniony i jest na pierwszej pozycji w googlach z czego nie był zadowolony.

rmx
Szkoda, że zanim uruchomiłeś forum nie pomyślałeś, że umieszczasz je w miejscu publicznym dostępnym dla wszystkich. A o czymś takim w "organizacji" jak ponoszenie konsekwencji swoich decyzji to nie uczą, że jesteś zdziwiony tym, że ktoś upublicznił ten adres? Więc nie miej pretensji do osób z tego forum, a jedynie do siebie, za to, że nie pomyślałeś co może się stać.

Po konsultacjach z kilkoma osobami, podjęlismy decyzję o zamknięciu forum gdyż, poprzez zamieszczenie na państwa forum linku do naszego forum wiązało by się z tym że wiele osób czytających Wasze forum (odstępców) przychodziłoby na nasze forum w celach wyłącznie negujących nasze nauki a nie po to zostało ono stworzone i nie po to miało ono adres internetowy JHWH czyli imię Boga, któremu należy się szacunek, dlatego też nie ma oficjalnego forum towarzystwa Strażnica a tym bardziej My nie będziemy prowadzili takiegoż forum.

Co za dbałość o szacunek do imienia Boga. A gdzie ona była, jak pozwoliłeś sobie na nazwanie strony imieniem Boga? Toż to hipokryzja. "Ja mogę używać imienia Boga bo jestem śJ, a odstępcy nie, bo nie są śJ". Tylko często to właśnie z winy śJ ludzie bluźnią imieniu Boga i naśmiewają się z niego, bo śJ w Jego imieniu głoszą fałszywe proroctwa i fałszywe nauki.
Czesiek

#42 sebol

sebol

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3836 Postów

Napisano 2006-11-10, godz. 08:18

wyjasnienia super ! ;-) tajne forum;-) tak aby nikt sie nie dowiedział ;-) więc po co takie komu forum ?! ;-)
"Nie umiem wyobrazić sobie Boga nagradzającego i karzącego tych, których stworzył, a którego cele są wzorowane na naszych własnych - krótko mówiąc, Boga, który jest jedynie odbiciem ludzkich słabości." A.Einstein

"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins

#43 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2006-11-10, godz. 08:41

wyjasnienia super ! ;-) tajne forum;-) tak aby nikt sie nie dowiedział ;-) więc po co takie komu forum ?! ;-)

Sebol
Po to aby się "nakręcać" przeciw tym wszystkim odstępcą, co atakują szanowne WTS? A może aby utwierdzać się w wierze poprzez powtarzanie tego, co napisała Strażnica?
A ci wstrętni odstępcy nie dają spokojnie pogadać i nie uszanują naszych myśli i włażą na nasze forum.
Czesiek

#44 rmx

rmx

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 65 Postów

Napisano 2006-11-10, godz. 11:02

Zamieściłem tutaj post, ponieważ chciałem sprawdzić jak zareagujecie, i słusznie moje przewidzenia się sprawdziły, że jednak wolicie polemiki prowadzić komuś dopiec, takie jest zachowanie odstępców, i atak na forum gdzie głoszona była prawda :) dziękuje z poznanie się z miłej strony, poznajcie ŚJ a zobaczycie jacy to mili ludzie a poznajcie odstępców, zobaczycie jacy potrafią być wredni
:)

coraz bardziej się zastanawiam nad tyż że zamieszczanie linków jest czynnością specjalną aby unicestwić takie strony jak nasza gdzie głosimy prawdę, ale my się tak szybko nie poddamy, Jezus nie poddał się nigdy i dlatego od prześladowań, skończyło się na jego śmierci

Użytkownik rmx edytował ten post 2006-11-10, godz. 11:07

Nauka Świadków Jehowy jest dla mnie prawidłowa i tak pozostanie :)

#45 Oko-Rentgen

Oko-Rentgen

Pokój Ci obcy przybyszu!

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1320 Postów
  • Lokalizacja:Niemcy, Nadrenia Północna-Westfalia. Rok produkcji: 1977 n.e.

Napisano 2006-11-10, godz. 11:23

[center]

Wyślijmy tam, Grzesia, niech zgasi światło :P

:) Kolejna złosliwość do potęgi n-tej. :)
Pozdrawiam

Użytkownik Oko-Rentgen edytował ten post 2006-11-10, godz. 11:23

#46 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2006-11-10, godz. 17:54

Zamieściłem tutaj post, ponieważ chciałem sprawdzić jak zareagujecie, i słusznie moje przewidzenia się sprawdziły, że jednak wolicie polemiki prowadzić komuś dopiec, takie jest zachowanie odstępców, i atak na forum gdzie głoszona była prawda :) dziękuje z poznanie się z miłej strony, poznajcie ŚJ a zobaczycie jacy to mili ludzie a poznajcie odstępców, zobaczycie jacy potrafią być wredni
:)

coraz bardziej się zastanawiam nad tyż że zamieszczanie linków jest czynnością specjalną aby unicestwić takie strony jak nasza gdzie głosimy prawdę, ale my się tak szybko nie poddamy, Jezus nie poddał się nigdy i dlatego od prześladowań, skończyło się na jego śmierci

rmx

Ten kto głosi prawdę nie boi się polemiki, a ty przecież "uciekłeś" od tego. A jacy to mili ludzie są śJ? Tacy sami, jak reszta społeczeństwa, są tam bardzo miłe osoby i tak jadowide, że aż strach się do nich odezwać.
Taka jadowida osóbka, zamiast dać odpowiedź na pytanie biega i oczernia ciebie jaki to jesteś zły? Jeszcze trochę rmx a i ty będziesz mógł robić za taką osobę.
Czesiek

#47 Maryhna

Maryhna

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1695 Postów

Napisano 2006-11-12, godz. 19:40

rmx cieszę sie że zminiłeś zdanie i zamiast jednego posta są dwa :D
Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

#48 Noc_spokojna

Noc_spokojna

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3033 Postów

Napisano 2006-12-08, godz. 11:30

Powstaje nowe forum Sj, jeszcze chyba w budowie. Założone przez właściciela pokoju Świadkowie_Jehowy na oneckim czacie. http://www.sj.go.pl

Pozdrawiam cieplutko

Dosia

#49 pawel r

pawel r

Niepoprawne stworzenie Boga

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4853 Postów

Napisano 2006-12-08, godz. 12:05

Ale regulaminu nie ma i jestem ciekaw jaki będzie :D
Należę do 144...

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...

#50 sebol

sebol

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3836 Postów

Napisano 2006-12-08, godz. 12:11

biedne te świadki, nie mogą sobie forum założyć, bo zadymiarze z watchtower robia tylko zadymy ;-)
"Nie umiem wyobrazić sobie Boga nagradzającego i karzącego tych, których stworzył, a którego cele są wzorowane na naszych własnych - krótko mówiąc, Boga, który jest jedynie odbiciem ludzkich słabości." A.Einstein

"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins

#51 Terebint

Terebint

Taoista

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4710 Postów

Napisano 2006-12-08, godz. 12:17

biedne te świadki, nie mogą sobie forum założyć, bo zadymiarze z watchtower robia tylko zadymy ;-)

Sebol, te zadymy są zupełnie niepotrzebne. Fajnie by było, gdyby Ci ludzie mogli sobie na spokojnie porozmawiać o swoich własnych sprawach oraz problemach zborowych, teologicznych i życiowych. Wielu osobom by to na pewno pomogło. Zadanie niewygodnych pytań, bez strachu o posądzenie o bluźnierstwo ze strony zboru i starszych. A tak zaraz wpadnie pół watchtower i dokona dokładnie tego samego, co zrobiliby ich starci zboru - zmieszali z błotem.

"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc

#52 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-12-08, godz. 12:25

Ciekawe, czy to nowe forum będzie monitorowane przez strasznych...? :ph34r: Faktycznie, niedługo biednym braciszkom na Brooklynie pozostaną jedynie tradycyjne metody kontaktu, znane z czasów konspiracji - np. rozmowa w toalecie przy odkręconym kranie B) .

Ps. Ze swej strony nie planuję szturmu forum SJ. Możecie odetchnąć z ulgą, braciszkowie :D :P
"W świecie panuje skłonność do odrzucania przewodnictwa. (...) W organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia, a ponadto naprawdę możemy ufać tym, którzy nam przewodzą".
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"

#53 pawel r

pawel r

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4853 Postów

Napisano 2006-12-08, godz. 14:08

I już nie ma forum tylko jest "Oficjalna strona internetowa Świadków Jehowy" :D
Należę do 144...

Islam zdominuje świat

#54 shakal

shakal

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 31 Postów

Napisano 2006-12-08, godz. 23:56

Hej.

Wszedłem tutaj
jhwh.tk

Kliknąłem na tej stronce w lewym dolnym na pokoik
tlen://room|id|100378@c|/

W pokoiku znalazłem troche wypowiedzi
[quote]
22:02:17 ~Gaga-tka
tylko nie kazdy uzywa tej rury
22:03:57 ~Przystojny Macho
musze was pozegnac
22:04:03 ~Przystojny Macho
moje fanki czekaja<lol
22:16:14 ~wynaturzenie
http://www.chatkrk.nazwa.pl/

Kliknąłem więc w ten linczek powyżej...

I zgłupiałem :unsure: O co chodzi

Ps. I sie dopisalem na forum Moj post by Shakalek

Użytkownik shakal edytował ten post 2006-12-08, godz. 23:57

#55 Sebastian Andryszczak

Sebastian Andryszczak

BYŁEM Świadkiem Jehowy

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 6348 Postów
  • Gadu-Gadu:748371

Napisano 2006-12-09, godz. 00:02

poprzednio admin robił przekierowania na kilka godzin, a sam w tym czasie poprawiał lub ulepszał techniczną stronę swojego forum.

moim zdaniem, to lepsze od komunikatów błędu w MySQL

#56 Maryhna

Maryhna

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1695 Postów

Napisano 2006-12-09, godz. 00:47

dziwnym trafem admin tego forum kojazy mi sie z adminem forum, które ostaTNIO ZOSTAłO ZLIKWIDOWANE ZE WZGLęDU NA WIZYTY EXóW I KATOLIKóW.... :huh:

przepraszam ale zapomnialam adresu ... ale chyba każdy wie o jakie "zlikwidowane" forum chodzi....

Użytkownik Maryhna edytował ten post 2006-12-09, godz. 00:48

Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

#57 pawel r

pawel r

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4853 Postów

Napisano 2006-12-09, godz. 08:43

Może się tam zaloguje :D
Należę do 144...

Islam zdominuje świat

#58 Noc_spokojna

Noc_spokojna

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3033 Postów

Napisano 2006-12-09, godz. 16:31

Forum http://www.sj.go.pl/ znowu działa, nawet są tam już wpisy moich starych znajomych ;)

Pozdrawiam cieplutko

Dosia

#59 hubert684

hubert684

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1993 Postów

Napisano 2006-12-09, godz. 17:02

Forum http://www.sj.go.pl/ znowu działa, nawet są tam już wpisy moich starych znajomych ;)

Pozdrawiam cieplutko

Dosia

sprawdzam i podnosze stawke
[font=Tahoma]

#60 brat_jaracz

brat_jaracz

Nadzorca widnokręgu ;-)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3225 Postów

Napisano 2006-12-09, godz. 17:13

Spodobał mi się ten punkt z regulaminu:

"Korzystanie z czatów internetowych nie jest zalecane przez Ciało Kierownicze Świadków Jehowy. Uprzedzamy, że osoby spotykane tutaj mogą wywierać zły wpływ lub być kimś innym, niż się podają. Pokój ten istnieje, ponieważ tak czy inaczej (nawet gdybyśmy go zlikwidowali) ktoś inny bardzo szybko założy go od nowa i nie ma gwarancji, że nie zrobi tego znacznie gorzej. Każdy, kto decyduje się tu wejść, robi to na własną odpowiedzialność i rozważy to we własnym sumieniu. Jeśli ktoś ma wątpliwości, zachęcamy do wybrania bezpieczniejszej opcji, czyli unikania czatów".

Czyli, innymi słowy, po raz kolejny ktoś tworzy po raz kolejny "wolność kontrolowaną". Adminami na forum są oczywiście też SJ. No comments :)

Dodaję najśmieszniejszy cytat, który wcześniej przeoczyłem:

"Prosimy osoby, które były kiedyś Świadkami Jehowy, a obecnie nie są, o niewchodzenie do tego pokoju, z powodów, które oni znają. Jeśli mimo to wejdą, będą wyrzucani".

I tutaj chyba też nie potrzeba komentarza. A ja chyba i tak sobie wejdę:D

Użytkownik brat_jaracz edytował ten post 2006-12-09, godz. 17:23

"W świecie panuje skłonność do odrzucania przewodnictwa. (...) W organizacji Bożej nie ma ducha niezależnego myślenia, a ponadto naprawdę możemy ufać tym, którzy nam przewodzą".
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych