Jak na razie wyeksportowałem tylko kilka artykułów z Wikipedii.
Zostawię to na jakiś czas i zobaczymy czy będą się pojawiać nowe hasła

Oto link: http://brooklyn.org.pl/wiki
Napisano 2006-11-24, godz. 18:45
Napisano 2006-11-26, godz. 07:59
Napisano 2006-11-26, godz. 08:41
Napisano 2006-11-26, godz. 08:46
Robicie sobie żarty ?
W dziale "krytyka świadków Jehowy" ktoś dał upust swoim prywatnym poglądom co do domiemanej boskości Jezusa. Nie prościej było zostawić link do effaty i berei zamiast wklejać tyle tekstów ?
No i widać w tym ogrom nietolerancji i wylew utajonej nienawiści do inność śJ.
To sobie ulżono
Napisano 2006-11-26, godz. 09:04
Szczekanie?jak narazie to tylko widze, Twoje szczekanie ! przecież możesz skomentowac to !
Napisano 2006-11-26, godz. 09:31
Robicie sobie żarty ?
W dziale "krytyka świadków Jehowy" ktoś dał upust swoim prywatnym poglądom co do domiemanej boskości Jezusa.
Nie prościej było zostawić link do effaty i berei zamiast wklejać tyle tekstów ?
No i widać w tym ogrom nietolerancji i wylew utajonej nienawiści do inność śJ.
Napisano 2006-11-26, godz. 09:32
albo wielka trynitarna gorliwośćPrywatnym? O ile mi wiadomo to te poglądy łączą ok. 99,9% wyznań chrześcijańskich na świecie.
Jeśli ten tekst znajduje się już na wyżej wymienionych stronach to tak. Ale tam go nie ma.
DiKey, to chyba żart? Niezgadzanie się z ŚJ jest według ciebie "wylewem utajonej nienawiści"?
Napisano 2006-11-26, godz. 09:47
albo wielka trynitarna gorliwość
Napisano 2006-11-26, godz. 10:04
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2006-11-26, godz. 11:32
Szczekanie?
No proszę, dopisz może ten termin w wikimedii broklińskiej:
"twoje szczekanie" - standartowa odpowiedź ex świadka na trafny argument śJ
Napisano 2006-11-26, godz. 11:45
Dlaczego mi ubliżasz ? Nie zaśmiecaj forum kloacznymi tekstami. Zostaw innym ocenę kto jest mądry a kto głupi.i jak widze w swojej głupocie odnosisz to do ataku na SJ, ale w tym momencie nie atakuje ich tylko Ciebie P.C.Dick ! Kumasz?
Napisano 2006-11-26, godz. 12:37
Proponuję też unikać slangu typu "Jehowicki zwrot określający" w haśle "teren do głoszenia" bo ujawnia on tendencyjność i nieobiektywizm autora.Ja bym prosił by w tej wiki-brooklyn starać się wzorować na markowej wikipedii a będzie to bardziej przystępn dla wszystkich
Zrobiłem kilka poprawek w już stworzonych hasłach. Na razie w dużej części będę bazował również na już tam istniejących hasłach a następnie je uzupełniał o dodatkowe informacje. To się nie tyczy oczywiście pewnego specyficznego słownictwa wśród ŚJ który należy tworzyć od nowa.
I jeszcz jedno. Proponował bym pewne hasła które mają inne znaczenie w nauce a inne u ŚJ tworzyć tak że w pierwszej części będzie oddawane znaczenie rozumienia przez ŚJ a ponieżej jak to ma miejsce w słownikach.
Napisano 2006-11-26, godz. 12:44
Napisano 2006-11-26, godz. 12:49
A ja w trosce o uczciwość słowa pisanego wypełniłem hasło "studium książki"popieram przedmówcę
osobiście opracuję hasła: jehowicki, jehowita, jehowiec, w których podkreślę że w subiektywnym odczuciu ŚJ używanie tych słów jest naruszaniem dekalogu, obrazą uczuć religijnych i przejawem nietolerancji.
Napisano 2006-11-26, godz. 12:51
Napisano 2006-11-26, godz. 13:04
popieram przedmówcę
osobiście opracuję hasła: jehowicki, jehowita, jehowiec, w których podkreślę że w subiektywnym odczuciu ŚJ używanie tych słów jest naruszaniem dekalogu, obrazą uczuć religijnych i przejawem nietolerancji.
Napisano 2006-11-26, godz. 13:04
Wiele przekleństw też jest powszechnie używanych i niektórych nie gorszą, ale te słowo ma związek z imieniem Bożym."jehowicki" jest przymiotnikiem powszechnie używanym i wcale nie musi miec zabarwienia negatywnego!
Napisano 2006-11-26, godz. 13:20
Napisano 2006-11-26, godz. 13:24
Wiele przekleństw też jest powszechnie używanych i niektórych nie gorszą, ale te słowo ma związek z imieniem Bożym.
A np. dla człowieka szanującego postać Jezusa, czyż nie będzie go drażniło różnorakie obelżywe przekręcanie tego imienia lub jego nadużywanie jako np. przecinka - łapiesz podobieństwo ?
Użytkownik sebol edytował ten post 2006-11-26, godz. 13:25
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych