Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zaproszenia na Pamiątkę

• Please log in to reply
146 replies to this topic

#121 [db]

[db]

oświecony

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2827 Postów

Napisano 2009-03-12, godz. 08:55

Tego wieczora strzele sobie argentynskiego shiraza :)

Słuszna idea :)
[db]

#122 Nilrem0

Nilrem0

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 454 Postów

Napisano 2009-04-06, godz. 20:44

A czy wie ktoś o której odbędzie się pamiątka w SK w Kielcach ? I w której sali (pokoju :P ) ?
To w co wierzysz nie jest prawdą, jest tylko tym w co wierzysz a umysł pozwoli Ci tego doświadczyć. Zrobi wszystko aby to na czym się koncentrujesz, o czym ciągle myślisz stało się możliwe do doświadczenia.

#123 Noc_spokojna

Noc_spokojna

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 3033 Postów

Napisano 2009-04-06, godz. 21:18

Ja nie dostałam zaproszenia...Nie to nie!!! Łaski bez :angry::PPPPPPPPPPPPPP . Nie pójde!!!

Pozdrawiam cieplutko

zbuntowana dosia

#124 edd

edd

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2081 Postów

Napisano 2009-04-07, godz. 07:07

A czy wie ktoś o której odbędzie się pamiątka w SK w Kielcach ? I w której sali (pokoju :P ) ?

Przejdz sie po miescie, po klatkach schodowych gdzies napewno znajdziesz walajace sie zaproszenia.
Fryderyk Nietzsche
"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?"

#125 Nilrem0

Nilrem0

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 454 Postów

Napisano 2009-04-07, godz. 13:50

Przejdz sie po miescie, po klatkach schodowych gdzies napewno znajdziesz walajace sie zaproszenia.

No sęk w tym że jak na złość nic nie mogę znaleźć ;)
To w co wierzysz nie jest prawdą, jest tylko tym w co wierzysz a umysł pozwoli Ci tego doświadczyć. Zrobi wszystko aby to na czym się koncentrujesz, o czym ciągle myślisz stało się możliwe do doświadczenia.

#126 andreaZZ

andreaZZ

Domownik forum (501-1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1069 Postów

Napisano 2009-04-07, godz. 15:49

Ale pewnie znajdą się klatki, na których w ten wieczór jakaś "społeczność" będzie obalać winiacza :lol:

"Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że ktoś inny to powiedział, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest to napisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez Boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu, do tego, co przynosi powodzenie wam i innym"
[Siddhartha Gautama]

#127 Kasztanowa

Kasztanowa

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 413 Postów

Napisano 2009-04-07, godz. 17:37

No sęk w tym że jak na złość nic nie mogę znaleźć ;)

We Włoszczowie kolo poczty lezaly wczoraj i czkaly :lol:
Umysł jest jak spadochron,działa wtedy,gdy jest otwarty

#128 Kasztanowa

Kasztanowa

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 413 Postów

Napisano 2009-04-07, godz. 20:33

We Włoszczowie kolo poczty lezaly wczoraj i czkaly :lol:

Oj,Kasztanowa,nie czkały,tylko czekaly,sorry :rolleyes:

#129 szperacz

szperacz
  • Gadu-Gadu:12358377

Napisano 2009-04-08, godz. 16:01

Od wielu lat jest urządzana Pamiątka w auli Uniwersytetu Mat. - Przyr. przy Żeromskiego 5. Często też na Politechnice Świetokrzyskiej przy IX Wieków. Oczywiście w siedzibie głównej ŚJ przy Górników Staszicowskich też. Godzina najczęściej 18.45 - 19.00.

Przyjemnych wrażeń ;)

Użytkownik szperacz edytował ten post 2009-04-08, godz. 16:02

#130 andreaZZ

andreaZZ

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1069 Postów

Napisano 2009-04-08, godz. 16:07

Przyjemnych wrażeń ;)

:lol:

"Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że ktoś inny to powiedział, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest to napisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez Boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu, do tego, co przynosi powodzenie wam i innym"
[Siddhartha Gautama]

#131 Nilrem0

Nilrem0

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 454 Postów

Napisano 2009-04-08, godz. 17:27

Od wielu lat jest urządzana Pamiątka w auli Uniwersytetu Mat. - Przyr. przy Żeromskiego 5. Często też na Politechnice Świetokrzyskiej przy IX Wieków. Oczywiście w siedzibie głównej ŚJ przy Górników Staszicowskich też. Godzina najczęściej 18.45 - 19.00.

Przyjemnych wrażeń ;)

A to ciekawe bo na politechnice to ja już ponad 4 lata codziennie prawie jestem i jakoś nie spotkałem się. :blink:
Za to w tzw. siedzibie gł. byłem jakieś 2-3 lata temu ale na godz. 16 w pok. C jak to nazwali :)
Tak czy siak dzięki za info, poszukam jednak konkretniejszych info. bo jakoś nie widzi mi się bieganie jutro w tą i z powrotem w celu natrafienia na grupkę ww. ;)

#132 szperacz

szperacz

Napisano 2009-04-08, godz. 20:23

A to ciekawe bo na politechnice to ja już ponad 4 lata codziennie prawie jestem i jakoś nie spotkałem się. :blink:
Za to w tzw. siedzibie gł. byłem jakieś 2-3 lata temu ale na godz. 16 w pok. C jak to nazwali :)

Na 16.00 nigdy nie mogło być, ponieważ ŚJ obchodzą Pamiątkę po zachodzie słońca. To mógł być tzw. wykład popamiątkowy, ale to nie to samo. Od kiedy działa główna siedziba, to możliwe, że na Politechnice już nie organizują. Ja tam byłem tylko raz, dawno temu.

Problem polega na tym, że zborów jest 7 a sale królestwa są trzy, więc pozostałe 4 zbory organizowały Pamiatkę na inne sposoby.

Użytkownik szperacz edytował ten post 2009-04-08, godz. 20:29

#133 Kasztanowa

Kasztanowa

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 413 Postów

Napisano 2009-04-08, godz. 20:36

Tak czy siak dzięki za info, poszukam jednak konkretniejszych info. bo jakoś nie widzi mi się bieganie jutro w tą i z powrotem w celu natrafienia na grupkę ww. ;)

A ty jestes z namaszczonego ostatka,co ci tak do nich pilno? :P

#134 szperacz

szperacz

Napisano 2009-04-09, godz. 07:43

Dobre! Uśmiałem się jak nigdy.
Swoją drogą, jak ludzie sami potrafią popsuć swoje życie. Skoro już był tu na forum, to przecież idzie tam świadomie i wie co go czeka.

#135 Nilrem0

Nilrem0

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 454 Postów

Napisano 2009-04-09, godz. 14:03

"Dla tych, którzy właściwie rozumieją znaczenie Pamiątki, oznacza ona tak wiele, że zrobią wszystko, co w ich mocy, aby ją obchodzić" – takie podsumowanie podpowiada "Strażnica

:D A tak poważnie to nie na pamiątce mi zależy. Ale na fakcie że będą tam prawdopodobnie wszyscy ŚJ z Kielc, a konkretnie jeden :D . Dzisiaj i tak już nie dam rady, może będzie jeszcze jakiś wykład specjalny czy coś...

#136 andreaZZ

andreaZZ

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1069 Postów

Napisano 2009-04-09, godz. 14:52

A na pamiątce w Gdańsku, gdzie razem będą trzy zbory rozejdzie się zapach...

[Siddhartha Gautama]

#137 Kasztanowa

Kasztanowa

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 413 Postów

Napisano 2009-04-09, godz. 16:29

A na pamiątce w Gdańsku, gdzie razem będą trzy zbory rozejdzie się zapach...

Andrea,planujesz mały sabotaż? :o

#138 Guest_gosc_*

Guest_gosc_*
  • Goście

Napisano 2009-04-09, godz. 16:32

Serdecznie zapraszam wszystkich na Pamiątkę Śmierci Jezusa Chrystusa.
Dzisiaj o godz. 20.00 w Gliwicach Sośnicy w hali sportowej na ul. Sikorskiego, na przeciwko stacji CPN.

#139 andreaZZ

andreaZZ

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1069 Postów

Napisano 2009-04-09, godz. 16:42

Andrea,planujesz mały sabotaż? :o

...mojego odstępstwa :P ! Bo większość jeszcze nie wie. Jak to jest, że raz ta plotkarska łączność między głosicielami przebiega bardziej, a raz mniej sprawnie??? Więc dzisiaj wieczorem siadam w fotelu z lampką wina i czekam na telefony z "gratulacjami" :D Niektórym zepsułem tegoroczne święto :rolleyes:

[Siddhartha Gautama]

#140 jb

jb

^o^

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 4057 Postów

Napisano 2009-05-15, godz. 00:37

Kilka zdjęć na podsumowanie tematu Pamiątki 2009: pdf

W pliku znajdziemy zdjęcia z Pamiątki obchodzonej przez zbór w Dukuduku, w Południowej Afryce. Uroczystość odbyła się w rozpadającej się drewnianej chacie:

Dołączona grafika
.jb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych