Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co zrobić by ZASŁUŻYĆ sobie na "NIEZASŁUŻONĄ" życzliwość Jehowy?

• Please log in to reply
28 replies to this topic

#21 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2007-04-12, godz. 18:26

Aj Cześku,czy ty polemizujesz dla samej idei polemiki.Przeciez,to,co napisałam jest klarowne:NIE CHODZI O TO CO KTOS NAZWIE EWANGELIĄ-bo mówimy o tej dobrej nowinie,którą dał Jezus-ale chodzi o to,by korzystać z każdej możliwej sposobności głoszenia.

To bądź bardziej konkretna w swoich wypowiedziach szczególnie, jak dla śJ ewangelią jest głoszenie o tym, co niby stało się w 1914 roku, a nie to co głosili apostołowie.
Czesiek

#22 Adelfos

Adelfos

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2574 Postów
  • Gadu-Gadu:8433368

Napisano 2007-04-12, godz. 23:39

bo jestem tylko człowiekiem i nie wiem wszystkiego

Przecież w publikacjach 'niewolnika wiernego i roztropnego' jest pokarm na czas słuszny...

Użytkownik Adelfos edytował ten post 2007-04-12, godz. 23:40

Dołączona grafika

#23 MYSZ

MYSZ

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 229 Postów

Napisano 2007-04-13, godz. 18:50

Mówiąc ewangelia -mam na myśli prawdziwą dobrą nowinę,o której mówił Jezus.Nie spodziewałam się,że ktoś może pomyślec,że chodzi o to,co głoszą świadkowie....

#24 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2007-04-13, godz. 21:57

Mówiąc ewangelia -mam na myśli prawdziwą dobrą nowinę,o której mówił Jezus.Nie spodziewałam się,że ktoś może pomyślec,że chodzi o to,co głoszą świadkowie....

Mysz
niekiedy trzeba o tym pomyśleć, szczególnie na forum o śJ. Stąd moja uwaga o to, aby wypowiedzi w takich sprawach były konkretne.
Czesiek

#25 MYSZ

MYSZ

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 229 Postów

Napisano 2007-04-13, godz. 22:09

Myślę,że wypowiadam się dość konkretnie,ale czasem czyjeś uprzedzenie z góry narzuca mu pewną błędną interpretację.

#26 Czesiek

Czesiek

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 5701 Postów

Napisano 2007-04-14, godz. 18:53

Myślę,że wypowiadam się dość konkretnie,ale czasem czyjeś uprzedzenie z góry narzuca mu pewną błędną interpretację.

Czyżbyś jeszcze nie zdawała sobie sprawy, że WTS nadał nowe znaczenie pewnym starym słowom z chrześcijańskiego słownictwa. To, że w rozmowie śJ używa podobnych zwrotów nie oznacza, że mówi to samo co ty odbierasz.
Także wypowiadając sie na forum o śJ możesz być pewna, że nie zawsze zostanie odebrane coś w ten sposób jak to powiesz. stąd ważne jest aby doprecyzować swoje wypowiedzi. A ja jedynie w świetle wcześniejszych wpisów na które się powołałaś pokazałem tobie jak to może zostać zinterpretowane przez innych.
Czesiek

#27 Epoka

Epoka

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 263 Postów

Napisano 2007-05-23, godz. 18:29

Wlasnie glosiciele starali sie przekonac znajacego Biblie domownika, ze nalezy sobie zapracowac na "niezasluzona zyczliwosc". Z jakim skutkiem zobaczcie. To film ze strony, ktora juz pojawila sie na tym forum.
Niestety po angielsku. Podaje chocby tylko po to by zobaczyc jak identycznie wyglada zachowanie SJ w innych krajach niz Polska. /pokaz/
http://www.sixscreen...s2awitness.html

Użytkownik Epoka edytował ten post 2007-05-23, godz. 20:58

#28 [db]

[db]

oświecony

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2827 Postów

Napisano 2007-05-24, godz. 08:27

zapracowac na "niezasluzona

Dobre...
[db]

#29 qwerty

qwerty

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2138 Postów

Napisano 2007-05-25, godz. 08:15

a pamiętasz, że można być pozyskanym bez słów?
Ja gadam bo mnie "prawda pali w kościach", i nie robię tego dla poklasku...

kiedyś niektórzy głosili, że świat jest płaski, bo wierzyli w to tak bardzo, że ta prawda paliła ich w kościach i musieli o tym mówić :)
to, że Cię coś pali, nie znaczy, że to prawda, to tylko Twoje subiektywne odczucie.......
nie potrafiłam uwierzyć.......

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych