To bądź bardziej konkretna w swoich wypowiedziach szczególnie, jak dla śJ ewangelią jest głoszenie o tym, co niby stało się w 1914 roku, a nie to co głosili apostołowie.Aj Cześku,czy ty polemizujesz dla samej idei polemiki.Przeciez,to,co napisałam jest klarowne:NIE CHODZI O TO CO KTOS NAZWIE EWANGELIĄ-bo mówimy o tej dobrej nowinie,którą dał Jezus-ale chodzi o to,by korzystać z każdej możliwej sposobności głoszenia.

Co zrobić by ZASŁUŻYĆ sobie na "NIEZASŁUŻONĄ" życzliwość Jehowy?
Napisano 2007-04-12, godz. 18:26
Napisano 2007-04-13, godz. 18:50
Napisano 2007-04-13, godz. 21:57
MyszMówiąc ewangelia -mam na myśli prawdziwą dobrą nowinę,o której mówił Jezus.Nie spodziewałam się,że ktoś może pomyślec,że chodzi o to,co głoszą świadkowie....
niekiedy trzeba o tym pomyśleć, szczególnie na forum o śJ. Stąd moja uwaga o to, aby wypowiedzi w takich sprawach były konkretne.
Napisano 2007-04-13, godz. 22:09
Napisano 2007-04-14, godz. 18:53
Czyżbyś jeszcze nie zdawała sobie sprawy, że WTS nadał nowe znaczenie pewnym starym słowom z chrześcijańskiego słownictwa. To, że w rozmowie śJ używa podobnych zwrotów nie oznacza, że mówi to samo co ty odbierasz.Myślę,że wypowiadam się dość konkretnie,ale czasem czyjeś uprzedzenie z góry narzuca mu pewną błędną interpretację.
Także wypowiadając sie na forum o śJ możesz być pewna, że nie zawsze zostanie odebrane coś w ten sposób jak to powiesz. stąd ważne jest aby doprecyzować swoje wypowiedzi. A ja jedynie w świetle wcześniejszych wpisów na które się powołałaś pokazałem tobie jak to może zostać zinterpretowane przez innych.
Napisano 2007-05-23, godz. 18:29
Niestety po angielsku. Podaje chocby tylko po to by zobaczyc jak identycznie wyglada zachowanie SJ w innych krajach niz Polska. /pokaz/
http://www.sixscreen...s2awitness.html
Użytkownik Epoka edytował ten post 2007-05-23, godz. 20:58
Napisano 2007-05-24, godz. 08:27
zapracowac na "niezasluzona
Dobre...
Napisano 2007-05-25, godz. 08:15
a pamiętasz, że można być pozyskanym bez słów?
Ja gadam bo mnie "prawda pali w kościach", i nie robię tego dla poklasku...
kiedyś niektórzy głosili, że świat jest płaski, bo wierzyli w to tak bardzo, że ta prawda paliła ich w kościach i musieli o tym mówić

to, że Cię coś pali, nie znaczy, że to prawda, to tylko Twoje subiektywne odczucie.......
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych