Skocz do zawartości

Zdjęcie

nie zdradze cie bo Jehowa mi nie pozwala

• Please log in to reply
23 replies to this topic

#21 ninaw

ninaw

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 37 Postów

Napisano 2008-11-20, godz. 17:49

Kiedyś rozmawiałam ze SJ nt. tego własnie,że oni sądzą ,ze są lepsi od ludzi nie będącymi SJ.
I wziełam taki przykład;rodzina SJ mąż,żona -pewna pani mówila,ze słychać w bloku kłótnie,i mówiono,że ona patrzy na innych mężczyzn,a on jest zazdrosny.Powiedziałam otwarcie,wskazałam też przykład,że i u SJ bywają problemy i niekoniecznie są oni tacy "swięci" jak to sie próbuje "wmówić" ludziom (katolikom np.),no a SJ ,z którymi rozmawiałam oczywiscie szybciutko wytłumaczyli to tym,ze oni są niedoskonałymi przeciez ludźmi i mogą popełniac takie błedy,ale ze są SJ,to starają sie to naprawić itd.A ja mówie,że przecież katolicy,czy ludzie innego wyznania,to też ludzie niedoskonali i też skłonni są do popełniania błedów własnie poprzez swoją niedoskonałość.Skwitowali,to tym,ze oni (SJ)żyją w prawdzie,no a "reszta" nie.

#22 malinowa7

malinowa7

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 438 Postów

Napisano 2008-11-20, godz. 21:10

Będąc w Organizacji miałam przyjaciółkę, fajną, mądrą, wykształconą i śliczną babkę, wówczas przed trzydziestką. Była w związku małżeńskim, a jej małżonek nie był ŚJ. Cóż, różnili się zasadniczo w wielu ważnych, życiowych kwestiach. W końcu rozstali się. On się wyprowadził. Tak mi smutno było z tego powodu, bo bardzo ich oboje lubiłam i fajne chwile razem spędziliśmy wraz z gronem jeszcze kilku znajomych. Jednak to ,co się zaczęło dziać potem...to był dla mnie szok! Moja przyjaciółka zaczęła , wraz z dwiema żonami starszych zboru, śledzić męża. Siedziała godzinami w samochodzie pod oknami mieszkania , które wynajął, żeby sprawdzić, czy nie przychodzi do niego jakaś kobieta. Dwie siostry śledziły go uczynnie podczas jego drogi do pracy i z powrotem. Straszna farsa! No i w końcu, po dłuższym czasie wyśledziły zdradę! Byli świadkowie, była (ponoć) zdrada to i moja przyjaciółka się rozwiodła zgodnie z doktryną WTS...Kiedy mi to opowiedziała to powiedziałam jej, że dla mnie to jest zwyczajnie żałosne i poniżające dla niej! Nic nie odpowiedziała. Spuściła głowę...

#23 pojawiamsieiznikam

pojawiamsieiznikam

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 264 Postów

Napisano 2008-11-21, godz. 11:23

Takie sytuacje powoduja ze wiele osob odchodzi od SJ. Nie darze organizacji SJ sympatia i gdyby sie wkoncu rozpadli to szczerze mowiac cieszyl bym sie z tego. Zaryzykuje stwierdzenie ze w calych tych nieszczesciach tych ludzi, jednym malym plusem jest to ze odchodza od tej sekty.

#24 ble

ble

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1026 Postów

Napisano 2008-11-23, godz. 13:57

Będąc w Organizacji miałam przyjaciółkę, fajną, mądrą, wykształconą i śliczną babkę, wówczas przed trzydziestką. Była w związku małżeńskim, a jej małżonek nie był ŚJ. Cóż, różnili się zasadniczo w wielu ważnych, życiowych kwestiach. W końcu rozstali się. On się wyprowadził. Tak mi smutno było z tego powodu, bo bardzo ich oboje lubiłam i fajne chwile razem spędziliśmy wraz z gronem jeszcze kilku znajomych. Jednak to ,co się zaczęło dziać potem...to był dla mnie szok! Moja przyjaciółka zaczęła , wraz z dwiema żonami starszych zboru, śledzić męża. Siedziała godzinami w samochodzie pod oknami mieszkania , które wynajął, żeby sprawdzić, czy nie przychodzi do niego jakaś kobieta. Dwie siostry śledziły go uczynnie podczas jego drogi do pracy i z powrotem. Straszna farsa! No i w końcu, po dłuższym czasie wyśledziły zdradę! Byli świadkowie, była (ponoć) zdrada to i moja przyjaciółka się rozwiodła zgodnie z doktryną WTS...Kiedy mi to opowiedziała to powiedziałam jej, że dla mnie to jest zwyczajnie żałosne i poniżające dla niej! Nic nie odpowiedziała. Spuściła głowę...

No cóż. Żeby starsi dali rozwód biblijny to trzeba się trochę napocić. Każda metoda jest dobra. Przecież w końcu oni widzą to co widzi Bóg ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych