Oblałem z chronologii...To jest opis warunków niezbędnych do otrzymania chrztu - całą procedura zawarta w ksiązce Zorganizowani....., omawia się wszystkie pytania, któych jest ponad 100! Obejmują one praktycznie całokształ wierzeń.

Niebiblijne studium biblijne.
Napisano 2007-08-07, godz. 18:23
Reasumując moją dotychczasową bytność w tym watku stwierdzę: „przygadał kocioł garnkowi„ ktoś próbuje, znaleźć analogie w pierwszych chrześcijan, udowodnić odejście od pierwowzoru, a tym czasem o wiele większą przepaść i odejście można znaleźć w religii propagowanej i uznawanej przez autora tego watku ! ile niebiblijnych wierzeń, zwyczajów itp. można tam znaleźć !? ;-) SJ to „pikusie” ;-)
Użytkownik sebol edytował ten post 2007-08-07, godz. 18:25
"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins
Napisano 2007-08-07, godz. 18:30
........
Reasumując moją dotychczasową bytność w tym watku stwierdzę: „przygadał kocioł garnkowi„ ktoś próbuje, znaleźć analogie w pierwszych chrześcijan, udowodnić odejście od pierwowzoru, a tym czasem o wiele większą przepaść i odejście można znaleźć w religii propagowanej i uznawanej przez autora tego watku ! ile niebiblijnych wierzeń, zwyczajów itp. można tam znaleźć !? ;-) SJ to „pikusie” ;-)
podsumowanie godne śJ. jednak nauk WTS trudno się pozbyć.
Napisano 2007-08-07, godz. 18:31
Jeszcze nie spotkałem człowieka, który by nie został dopuszczony do symbolu, tylko dlatego, że nie umiał odpowiedzieć na jakieś pytanie ! ba, idę o zakład, że na wiele pytań do dnia dzisiejszego wielu SJ nie umiało by odpowiedzieć trafnie ! Jednakże, nie jest to przeszkodą to dopuszczenia do chrztu !
Ja znam, to syn mojej znajomej. Nie znał odpowiedzi na pytania, nie dopuścili dosymbolu. Miał wtedy 16 lat. Teraz ma 18 i już na pewno nie będzie chciał się ochrzcić.
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Użytkownik Noc_spokojna edytował ten post 2007-08-07, godz. 18:35
Napisano 2007-08-07, godz. 18:46
add nie o to chodzi ! bo np. w tym miejscu mógłbym stwierdzić, że proces studiowania u SJ nie polega wcale, na poznawaniu nauk PS ale nauk i świateł dziadków made in Brooklyn ;-) ale to już inna bajka ;-) ale tez tak powiem o katolikach ;-) tyle że zastąpie słowo Brooklyn słowami tradycja, pisma Ojców Kościoła etc.!podsumowanie godne śJ. jednak nauk WTS trudno się pozbyć.
tak (zawsze) bo osobiście uczestniczyłem w takich spotkaniach ( tak na marginesie: przeważnie sa 3 lub 4 spotkania, na kazdym zaleca się, aby był ktoś inny)A spotkałeś się z opcją podania błędnej odpowiedzi?
Użytkownik sebol edytował ten post 2007-08-07, godz. 18:44
"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins
Napisano 2007-08-10, godz. 00:34
z innych pytań zostałem przepytany dość dokładnie. Nie pamiętałem wersetów (bo po to umiem czytać aby je odszukać) ale do każdego z pytań pamiętałem główną sentencję "brooklyńskiego katechizmu".
znam co najmniej jeden przypadek gdy koleś oblał egzamin i zdawał "poprawkę". Może to się tak nie nazywało, ale on sam to tak określił. I zamiast latem ochrzczono go jesienią.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych