ano nie ma. Bo do chrztu są dopuszczani zazwyczaj głosiciele, którzy już swój udział w statystkach mają. Ale wśród statystyk pojawiają się tacy, którzy na ten proceder głoszenia poszli zachęceni podczas studium książki, ale po pewnym czasie zrezygnowali z tego. Więc liczba głosicieli jest różna od faktycznej liczby ochrzczonych śJ. Może ich być dużo mniej, jak też dużo więcej niż głosicieli, bo w zborach wzrasta odsetek śJ którzy nie głoszą i nie dają sprawozdań z głoszenia. Więc ilu jest tak naprawdę ochrzczonych śJ? Najprawdopodobniej tyle samo, co byłych śJ + byłych głosicieli, a może nawet mniej.
Brawo Czesiu, rzeczowo i obiektywnie. Pierwszy raz tak pozytywnie mnie zaskoczyłeś.
dobrze Najmądrzejszy iamie
dzieci w wieku 10 - 14 lat teraz są z wyżu, więc statystycznie u sj także jest ich więcej, takie dzieci zostają głosicielami więc mają "wzrost", niemniej za chwilke dotknie nas mega niż...... nie będzie jakich dzieci robić głosicielami.... choć mogą pójść w stone KRK aby juz 5, 6 letnie a może i młodsze dzieci dawać do chrztu, oni czytaj swiadkowie będą robić głosicieli z 5 6 latków, w końcu i tak są skazane na sukces w takiej rodzinie..... jesli nie to czeka ich duży spadek, nie nadrobią odejsć
czy teraz moje dywagacje są wiecej niz g... warte?
Podstawa to wić się jak piskorż i przeinaczać FAKTY
Faktem jest że kiedyś w statystykach byli tylko ochrzczeni
Faktem jest że jak się zaczął spadek, to do statystyk dopuszczono nieochrzczonych głosicieli aby podnieść statystyki
dlaczego się wieć tak bronisz przed faktami? Bo są niewygodne?
I jeszcze powiedz mi,że swiadkowe i ich szanowne ck nie dodało imienia Jehowa do nowego testamentu...... Że nie sfałszowali tekstu oryginalnego.....
Moja droga, kiedy to w sprawozdaniach rocznych byli tylko ochrzczeni bo nie pamiętam. Pytam szczerze.
Kolejna sprawa, niech ci będzie że jest wyż ale gdzie w jakim państwie, czyżby na całym świecie? Chyba mówimy tu o skali globalnej, czy tak?
Widzę że jesteś bystra i trafnie oceniłaś swoje dywagacje, no cóż każdemu może się zdarzyć. Dzięki że mnie tak wysoko cenisz ale muszę z pokora cię rozczarować: takie wpadki i mi się zdarzają.
Kwestię wicia się pominę bo cię lubię. A odnośnie faktów to sie nie bronię przed nimi, jestem ich świadom od dawna, no może niektóre mnie zaskoczyły, niektóre zaintrygowały. Najwyższy czas być realistą a nie marzycielem.
[...]
Użytkownik jb edytował ten post 2010-10-01, godz. 06:38