To fragment nawróconego żyda który wyszedł z KK.
"Przechodniu tutaj chciałbym się z Tobą podzielić tym co mnie spotkało życiu. Chcę Ci opowiedzieć o mojej relacji z Adonaj Jeszua, który w języku biblijnym jest również nazwany Oblubieńcem. Tak - Jaszua jest moim Oblubieńcem, bez którego moje życie nie byłoby życiem. ON jest we mnie a ja w Nim. Pozwalam Mu, aby burzył we mnie to co sam w sobie zbudowałem, nawet jeśli jest to bolesne. Jest moją tęsknotą i napojem na me pragnienie, jest mym chlebem żywym i mym schronieniem. Uwielbiam o Nim mówić, pisać i czytać, uwielbiam Mu śpiewać i grać na gitarze. Uwielbiam w Nim wywyższać JHŁH mojego Ojca i Stwórcę, bo ON poprzez Jeszua mnie odnalazł zagubionego w tym świecie pełnym grzechu i wyzwolił z niewoli grzechu.
„W Nim w Jeszua jestem ciągle przemieniany z chwały w chwałę” (2Kor. 3:18) i „wszystko uznaję za śmieci wobec doniosłości jaką ma poznanie Jeszua HaMaszijah. ”(Fil. 3:8). On zbudował na nowo nasze małżeństwo, które już się rozpadało, On uczy mnie jak być mężem i ojcem oraz Jego kapłanem; tak Jeszua On jest moją miłością i mym Arcykapłanem. Od pierwszego dnia poznania Go aż do dziś uczę się od Niego, bo On jest nieskończony i nieograniczony żadną literą i bez podziałów. On jest odbiciem Ojca Wiecznego".

Więź z Bogiem
Started by Chakmach, 2008-03-03, 08:38
2 replies to this topic
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych