Skocz do zawartości

Zdjęcie

Strona randkowa Świadków jehowy

• Please log in to reply
64 replies to this topic

#1 alan

alan

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 114 Postów

Napisano 2008-10-29, godz. 15:32

Jak w temacie jestem tylko ciekaw czy są pary skojarzone przez tą stronę

http://www.jwmatch.com

A może ktoś próbował się na tę stronę logować, ciekaw jestem czy potrzebne jest zaświadczenie od starszego zboru?

Użytkownik alan edytował ten post 2008-10-29, godz. 15:35

Odkupię stare publikacje z początku poprzedniego wieku (polskie lub angielski)

#2 alan

alan

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 114 Postów

Napisano 2008-10-29, godz. 15:53

Ciekawe są opisy kandydatów na randkę, ktoś kto zna angielski zapraszam można się nieźle pośmiać.
Interesujące są pytania o palenie i picie - podejrzewam że strona skopiowana z innej.

Strona działa na terenie UK i jestem ciekaw co na to WTS? Czy nie krytykuje się szukania partnera przez internet?
Odkupię stare publikacje z początku poprzedniego wieku (polskie lub angielski)

#3 Agape

Agape

Domownik forum (501-1000)

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 882 Postów

Napisano 2008-10-29, godz. 17:10

alan, on 2008-10-29 16:53, said:

Strona działa na terenie UK

Ale Polacy tez tam sa.
Dołączona grafika

#4 jb

jb

^o^

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 4057 Postów

Napisano 2008-10-29, godz. 17:34

Z serwisu korzystają także osoby, które nie szukają partnera, lecz (na przykład) zaufanych przyjaciół z Organizacji:

Szukamy razem z moja ukochana zona za pomoca tej strony przyjaciol ktorzy sa z organizacji Swiadkow Jehowy i cenia sobie zdrowe, nacechowane miloscia przyjaznie wsrod naszych wspolwyznawcow zeby wspolnie sie wspierac pod wzgledem duchowym oraz wymieniac doswiadczeniami ze sluzby polowej ;-))) Jest to tak bardzo wazne w tych ciezkich dzisiejszych czasach miec zaufanych przyjaciol...

.jb

#5 malinowa7

malinowa7

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 438 Postów

Napisano 2008-10-29, godz. 17:50

Fajne :lol: Sprawdziłam w pobliżu mojego miasta nie ma żadnego teokratycznego randkowicza :(

Zaczęłam się logować i po podaniu danych personalnych, ustalenia loginu, hasła itd. kolejnym etapem jest tabela "O mnie", dosyć szczegółowa i przypomina mi po części aplikcje, które wypełnia się w UK przy zatrudnianiu się w jakieś firmie :lol: Są bardzo szczegółowe pytania o wygląd, czyli budowa ciała, waga, kolor oczu, włosów no i wzrost oczywiście, chyba jednak walory duchowe nie są najważniejsze :lol: Potem pytania o rasę i narodowość, a także o wyznanie i uwaga...są inne opcje niż ŚJ ! Np. można wybrać agnostyk, czyli ja! Są pytania czego randkowicz poszukuje w serwisie małżeństwa, przyjaźni a może chce zapoczątkować studium biblijne. Są też opcje dotyczące picia, palenia i odżywiania i jest nawet opcja wegetarianin czyli znowu pasuje do mnie :P :P (chyba się zaloguję na poważnie ;) ). Potem wykształcenie - jest opcja wyższe ! Bardzo liberalny serwis!

PS: Z pytań teokratycznych znalazłam na razie tylko dotyczące kwestii czy jesteś głosicielem, pionierem, starszym, misjonarzem itp. i tu też są opcje do wyboru.

#6 jb

jb

^o^

• Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 4057 Postów

Napisano 2008-10-29, godz. 18:02

alan, on 2008-10-29 16:32, said:

jestem tylko ciekaw czy są pary skojarzone przez tą stronę

Wygląda na to, że tak. Są nawet podziękowania dla JWMatch od tych, którzy znaleźli tam swoją drugą połowę: link
.jb

#7 vilgefortz

vilgefortz

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 219 Postów

Napisano 2008-10-29, godz. 22:42

buhahaha...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co za excuserstwo no ale mam oficjalny zakaz randek z osobami spoza organizacji (dzisiaj na zebraniu jak brat się na mnie patrzył gdy tak pięknie mówiłem że niewolno robić par mieszanych... bezcenne ;P ) więc może się zabawię.... :PPP
------------> TUTAJ SPÓJRZ i załóż konto na chomiku. Większość rzeczy możesz pobrać za darmo, bo 50 mb wystarcza w zupełności :)

A oto, dla Ciebie, chomiki zajmujące się WTS-em: trochę prywaty, czyli mój chomik ;)
SCORP1ON, obywatel.gg, arturszylopl, fakirek, wts, WTLibrary, Watchtower-files, PAROUSIA, daryelko, Grzema

#8 pharao29

pharao29

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 166 Postów

Napisano 2008-10-29, godz. 23:04

A gejowskie pary też tam kojarzą?? <hahaha>

vilgefortz, on 2008-10-29 23:42, said:

buhahaha...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co za excuserstwo no ale mam oficjalny zakaz randek z osobami spoza organizacji (dzisiaj na zebraniu jak brat się na mnie patrzył gdy tak pięknie mówiłem że niewolno robić par mieszanych... bezcenne ;P ) więc może się zabawię.... :PPP

może myslał o WAS...
jaki żart, hahahaa

Użytkownik pharao29 edytował ten post 2008-10-29, godz. 23:04

"Szlachetny rzecz każdą z wielu stron ogląda i nie ma uprzedzeń"

#9 vilgefortz

vilgefortz

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 219 Postów

Napisano 2008-10-30, godz. 14:33

pharao29, on 2008-10-30 00:04, said:

może myslał o WAS...
jaki żart, hahahaa

??? :huh: nie rozumiem
------------> TUTAJ SPÓJRZ i załóż konto na chomiku. Większość rzeczy możesz pobrać za darmo, bo 50 mb wystarcza w zupełności :)

A oto, dla Ciebie, chomiki zajmujące się WTS-em: trochę prywaty, czyli mój chomik ;)
SCORP1ON, obywatel.gg, arturszylopl, fakirek, wts, WTLibrary, Watchtower-files, PAROUSIA, daryelko, Grzema

#10 Emka

Emka

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 164 Postów

Napisano 2008-11-10, godz. 10:33

pharao29, on 2008-10-30 01:04, said:

A gejowskie pary też tam kojarzą?? <hahaha>

No właśnie wygląda na to, że tak, skoro przy "wymarzonym partnerze" można wybrać płeć ^^

Z ciekawości zajrzałam, zabawna strona. Formularz żywcem zerżnięty z jakiegoś bardzo popularnego międzynarodowego serwisu, na którym bazuje m.in. polska Sympatia.pl. Wydaje mi się, że pytania o stosunek do papierosów naprawdę mogli sobie podarować :P Ogólnie wydaje mi się, że, gdyby była bardziej popularna, to szybko by ją zamknięto, bo wygląda na to, że niewielu braci o niej wie. Ale już sobie wyobrażam list do wszystkich zborów ("Drodzy Bracia! Na początek chcielibyśmy Was wszystkich serdecznie pozdrowić słowami z (...). Niestety, jak się niedawno dowiedzieliśmy, niektórzy chrześcijanie zaczęli korzystać z internetowych stron kojarzących pary. Nawet, jeżeli taka strona szczyci się tym, że jest otwarta jedynie dla współwyznawców, i tak może się okazać niebezpieczna, szczególnie dla młodych braci, podatnych na szatańskie zakusy. Albowiem, jak pisze Salomon w księdze Przysłów, 'głupota jest przywiązana do serca młodzieńca'. Tworzenie intymnych więzi, nawet przez internet, może prowadzić do poważnych konsekwencji, a nawet do rozpusty! (...) Zatem, choć Biblia nie wspomina bezpośrednio o internetowych znajomościach, wskazuje na wielkie niebezpieczeństwa, które czyhają na młodych braci. Z tego względu, niektórzy prawdziwi chrześcijanie mogą dojść do wniosku, że takie strony są dla nich niewłaściwe, wszak 'rozsądny, widząc niebezpieczeństwo, kryje się'. Takim postępowaniem dowiodą oni, że są oni naprawdę mądrzy i umiejętnie korzystają ze swojego wyszkolonego na Biblii sumienia. Będzie to bardzo budujący przykład. (...) Wasi kochający bracia z biura oddziału.").
"When the war of the beasts brings about the world’s end
The goddess descends from the sky."

#11 Fly

Fly

Domownik forum (501-1000)

• Członkowie
  • PipPipPip
  • 712 Postów

Napisano 2008-11-10, godz. 10:50

Emka, ależ to już było naprawdę! Strażnica jakiś czas temu ostrzegała przed korzystaniem z takich stron.

#12 Emka

Emka

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 164 Postów

Napisano 2008-11-10, godz. 10:58

No tak, nie jestem na czasie ;) Ale mimo wszystko - strasznie to łatwe do przewidzenia. Aż jestem ciekawa, jak brzmiał ten artykuł i czy pokrywał się choć trochę z moimi przewidywaniami.

Zresztą, podobne głosy ostrzeżenia pojawiają się zawsze, kiedy tylko ktoś usłyszy, że młodzi bracia się podejrzanie często spotykają, że są organizowane imprezy w zborach albo coś takiego. Staruszkowie trzymają rękę na pulsie :P

#13 Matrix

Matrix

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 51 Postów

Napisano 2008-11-11, godz. 10:14

Emka, jak dla mnie nadajesz sie na redaktora naczelnego listow pasterskich, świetnie posługujesz się gwarą, potrafisz do tego wszystkiego podpinac wersety na uzasadnienie najbardziej dziwacznej tezy- gratki!

#14 vilgefortz

vilgefortz

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 219 Postów

Napisano 2008-11-24, godz. 14:23

SKANDAL!!! Żeby napisać do kogoś trzeba opłacić abonament!!! Ja się tak nie bawię... :angry2:

#15 Dementor

Dementor

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 473 Postów

Napisano 2008-12-03, godz. 11:40

Emka jesteś z KRK?
destination: ..::SALSERO::..

#16 Fakirek

Fakirek

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 181 Postów

Napisano 2008-12-03, godz. 17:42

Emka, on 2008-11-10 11:33, said:

[ciach]"Drodzy Bracia! Na początek chcielibyśmy Was wszystkich serdecznie pozdrowić [ciach]Zatem, choć Biblia nie wspomina bezpośrednio o internetowych znajomościach, wskazuje na wielkie niebezpieczeństwa, które czyhają na młodych braci. [ciach]niektórzy prawdziwi chrześcijanie mogą dojść do wniosku, że takie strony są dla nich niewłaściwe, wszak 'rozsądny, widząc niebezpieczeństwo, kryje się'. [ciach]

Emka, to jest cudowne :DDD

#17 ISZBIN

ISZBIN

Elita forum (> 1000)

• Validating
  • PipPipPipPip
  • 1184 Postów

Napisano 2008-12-04, godz. 13:13

Dementor, on 2008-12-03 12:40, said:

Emka jesteś z KRK?

Hehe może to ona?

http://www.jwmatch.c...iew/1572424/s/9

:P

#18 Emka

Emka

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 164 Postów

Napisano 2008-12-07, godz. 17:50

(Niezła lola, btw. :P)

Proszę mnie tu nie szkalować, ja sobie facetów po sieci nie szukam. :P Nie jestem z KRK, jestem po 20 latach wychowania w Przenajświętszej, to i styl mi się ostał :P

#19 ble

ble

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1026 Postów

Napisano 2008-12-12, godz. 08:43

Kiedyś jakiś starszy mówił w wykładzie na zgromadzeniu o stronach randkowych dla ŚJ. Teraz widzę, że to jednak prawda. Ale takie poznawanie przez net to w sumie lipa. Zresztą siostra... Wolę katoliczkę :)

#20 ewa

ewa

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2111 Postów

Napisano 2008-12-12, godz. 20:13

ble, on 2008-12-12 09:43, said:

Teraz widzę, że to jednak prawda. Ale takie poznawanie przez net to w sumie lipa.

Wcale nie. Żyjemy w czasach, w których internet stał się głównym narzędziem komunikacji międzyludzkiej, więc nic dziwnego, że wiele osób właśnie tak się poznaje.

Znam kilka par, które poznały się przez internet i które tworzą fajne związki po dziś dzień.

Użytkownik ewa edytował ten post 2008-12-12, godz. 20:20

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych