" Witam po krótkiej przerwie!
Rozemocjonowane są wpisy w wątku "Komitet Jezusa" po zdjęciu przez Zarządzających tekstu Agape. Pozwólcie, że skrobnę kilka słów moich przemyśleń w tej materii.
Ponieważ nie znalazło się wiele osób, które byłyby gotowe uzasadnić swoje odczucia religijne, zmuszony jestem założyć, że osobami owymi byli właśnie właściciel forum i ewentualnie Moderatorzy. ( przekonania religijne Administratora są powszechnie znane, a jb w mojej ocenie prezentuje wysoki poziom bez stronniczości ). Jak zauważyli poprzednicy - było wiele postów, które "wołały do nieba" o usunięcie a jednak nikt nie reagował. Było również wiele postów ironizujących z CK ( bóstwa dla ŚJ ). Wnioskuję na podstawie tego, że poziom tolerancji zarządzających jest wysoki a także, że założyli oni minimalną ingerencję w treści i maksymalną wolność wypowiedzi na forum. To jedne z czynników, które i mnie zachęcają do wypowiedzi na tej platformie. Niemniej jednak odczuwam pewien dyskomfort wynikający z faktu unikania odpowiedzi tychże na ponawiane wciąż prośby o nieco mniej lakoniczne uzasadnienie ingerencji w powyższy wątek. Podobnie zresztą bez odpowiedzi pozostało moje zapytanie o nagłą drastyczną zmianę gości forum. Szanuję prawo własności. Brak reakcji zarządzających na rzeczowe pytania stawiają jednak pod znakiem zapytania elementarne partnerstwo na tej platformie, bo przecież bez użytkowników nie istnieje żadne forum. Powoduje też u mnie odczucie "demonstracji siły" ze strony właściciela.
Pewnie niektórzy z nas zadają sobie pytanie o dalszy sens dyskusji na tym forum w sytuacji, gdy decyzje zarządzających wydają się niezrozumiałe? Należę również do tej grupy. Osobiście będę jednak nadal uczestniczył w życiu forum, gdyż mimo minusów dostrzegam wiele plusów tej platformy. Potrzeba istnienia takiego miejsca jest dla mnie bezdyskusyjna. Dopóki będzie choćby jedna osoba, która odnajdzie poczucie własnej wartości pośród nas po sponiewieraniu przez dawnych "przyjaciół", dopóty warto tu pisać!
Dlatego proszę Was o nieobrażanie się na zarządzających, którzy w mojej ocenie popełnili jednak pewien nietakt wobec swoich partnerów. Pomyślmy o ich zaletach