NSK: Logo "Strażnicy" ma zniknąć z budynków Sal Królestwa
Napisano 2009-02-04, godz. 23:38
Może ktoś zechce doprecyzować powyższe informacje – skan jest dostępny tutaj: link
Napisano 2009-02-05, godz. 10:54
Ochrona znaku towarowego?Na forum JWD pojawił się skan z niemieckojęzycznego wydania kwietniowego numeru NSK, w którym poinformowano, że logo "Strażnicy" (także w wersji z Biblią i nawet w nieco zmienionej formie) nie powinno być wykorzystywane przez osoby prywatne, zbory, na papeteriach czy na Salach Królestwa, bo ktoś mógłby uznać, że ma do czynienia z oficjalnymi budynkami czy korespondencją TS. Tam, gdzie jest to możliwe, logo znajdujące się na budynku Sali Królestwa należy usunąć natychmiast. Jeżeli aktualnie sprawi to trudność, to należy się tym zająć przy okazji najbliższego remontu.
Może ktoś zechce doprecyzować powyższe informacje – skan jest dostępny tutaj: link
Napisano 2009-02-05, godz. 12:50
Być może gdy będzie jakaś plama, to zmniejszy się możliwość przypisania władykom.
A może aby nie drażnić losu od ludzi nienawidzących ŚJ. Ciekawe, co jeszcze mogło być powodem ?
-- gambit
Napisano 2009-02-05, godz. 13:33
Napisano 2009-02-05, godz. 13:55
Napisano 2009-02-05, godz. 14:28
Tylko że dla komornika to raczej żadna różnica, czy na budynku jest logo czy go nie ma. Ważne jest kto w papierach stoi jako właściciel.windykacja należnych podatków wraz zodsetkami zaspokojana z nieruchomości
Obstawiam jednak sprawy medialne. WTS nie od dzisiaj ma hopla na punkcie informacyjnego monopolu (np. dziennikarze nie mogą zrobić na kongresach wywiadów z normalnymi uczestnikami, a jedynie z autoryzowanym rzecznikiem prasowym).
Może też chodzić o jakieś specyficzne niemieckie regulacje dotyczące świątyń.
Napisano 2009-02-05, godz. 14:46
Mógłbyś rozwinąć?Obstawiam jednak sprawy medialne. WTS nie od dzisiaj ma hopla na punkcie informacyjnego monopolu (np. dziennikarze nie mogą zrobić na kongresach wywiadów z normalnymi uczestnikami, a jedynie z autoryzowanym rzecznikiem prasowym).
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2009-02-05, godz. 15:00
A może szykują się do wyprzedaży majątku w Niemczech i aby nie było o tym głośno wcześniej zdejmują oznaczenia. Ewentualne może zaczną wynajmować sale innym ludziom aby w ten spoaós zdobywać dodatkowe fundusze na cele WTS?(...)
Może też chodzić o jakieś specyficzne niemieckie regulacje dotyczące świątyń.
Napisano 2009-02-05, godz. 15:14
Praktycznie przed każdym zgromadzeniem NSK przypomina (tzn. przypominała kiedy jeszcze byłem śJ, teraz to ja nie wiem), że jeśli dziennikarz poprosi o wypowiedź to należy go odesłać do rzecznika prasowego a nie udzielać własnych nieautoryzowanych wypowiedzi.Mógłbyś rozwinąć?
Może. Nuda dzisiaj w robocie, może poszperam na niemieckich forachA może szykują się do wyprzedaży majątku w Niemczech i aby nie było o tym głośno wcześniej zdejmują oznaczenia. Ewentualne może zaczną wynajmować sale innym ludziom aby w ten spoaós zdobywać dodatkowe fundusze na cele WTS?
No i przyjrzę się następnym razem czy już zdjęli logo
Przy okazji wygooglałem, że śJ w Niemczech mają dwie osobne "organizacje":
1. Jehovas Zeugen in Deutschland K. d. ö. R., czyli związek wyznaniowy śJ z siedzibą w Berlinie
2. Wachtturm Bibel- und Traktat-Gesellschaft der Zeugen Jehovas, e. V., czyli Strażnica, Towarzystwo Biblijne i Traktatowe z siedzibą w Selters
I taką stronę oficjalną mają: http://www.jehovaszeugen.de
Użytkownik [db] edytował ten post 2009-02-05, godz. 15:15
Napisano 2009-02-05, godz. 16:38
Przyszła mi jeszcze jedna możliwość do głowy. W tak tolerancyjnym kraju jak Niemcy może WTS szykuje się na przetrwanie fali prześladowań jakich się spodziewa ze strony innowierców i aby nikt nie wiedział gdzie są siedziby śJ to nakazuje zdjęcie logo WTS-u.A może (...)
Napisano 2009-02-05, godz. 20:11
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2009-02-05, godz. 20:59
Napisano 2009-02-05, godz. 21:18
Nie. Ale ludzie postronni mogą odnosić takie wrażenie.a czy dla ŚJ wieżyczka stała sie symbolem takim jak krzyż dla chrześcijan?
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2009-02-05, godz. 21:47
Napisano 2009-02-05, godz. 23:06
To by tłumaczyło dlaczego w niemczech wieżyczki znikają a w polsce i w USA nie muszą. Widocznie firma wieżyczkowo-kłódkowa dziala lokalnie, w niemczech.Dzisiaj w sklepie widziałem kłódkę (szafka z fajkami była nią zamknięta) z symbolem prawie identycznym jak strażnicowa wieżyczka. Może po prostu przegrali proces o trademark?
Napisano 2009-02-06, godz. 19:45
Napisano 2009-02-07, godz. 15:37
Całkiem możliwe.mysle ze wlascicielem Sal jest Zwiazek wyzunaniowy a nie Towarzystwo Straznica.. i dlatego ta regolacja
Napisano 2009-02-07, godz. 17:03
to naturalnie tylko przypuszczenia.... czytam dalej
Db sprawdz czy mam racje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych