wszystkich do jednego worka...to bardzo dobry pomysł...może wtedy posłuchają rady ci którzy mają serce i wyjdą z religii fałszywej.. ..zastanawiam się kto tu jest bardziej winien...ten kto popełnił czyn haniebny czy ten kto chciał to ukryć...
Witam
Czytając Pismo Święte natknąłem się na ten werset. Bardzo mnie zaciekawiło stanowisko świadków na jego temat więc zapytałem ich jak mam go rozumieć? Oto sms-owa wymiana zdań na jego temat:
-Ja-Witaj dziś czytałem ewangelie Łukasza i znalazłem coś ciekawego. Świadkowie wciąż powtarzają że wyznaczony czas jest bliski. Zobacz proszę Łuk.21:8 i jeśli możesz odpowiedz jak mam to rozumieć.
-odp-Wyznaczony czas jest bliski, wkrótce duża ilość ludzi to zrozumie.
-Ja-Jaki więc cel miał Zbawiciel gdy mówił...Nie idźcie za nimi... Po co są takie ostrzeżenia.
-odp-Mówił żeby nie iść za odstępcami.
-Ja-Czyli jak ktoś mówi że czas jest bliski. To znaczy że nie wolno za nim iść bo to odstępca. Dziękuje teraz to rozumiem.
-odp-Kto wierzy w Słowo Boże ten rozumie że czas końca tego systemu rzeczy jest bliski.
-Ja-No właśnie przed czymś takim ostrzegał Zbawiciel mówił...Jeśli tak będą mówić to ich nie słuchajcie i nie idźcie za nimi...określanie końca do Boga należy a do nas pilnowanie drogi Zbawiciela
.
-odp-Odstępca jest mało wierny i stara się podważyć Słowo Boże.
-Ja-Zgadzam się dlatego głośno mówi że koniec jest bliski bo nie rozumie pisma. Dlatego Pan Jezus ostrzega swoich i oni sa gotowi gdy odstępca przychodzi i nie słuchają jego głosu tylko idą za Chrystusem.
-odp-Proś Boga Jehowę o wybaczenie okaż skruchę staraj sie o przyjęcie do organizacji BOŻEJ.
-Ja- Tylko w Chrystusie można dostąpić zbawienia. Nic tego nie zmieni bo Bóg jest niezmienny. Wiara w ofiarę Zbawiciela jest bramą do królestwa. Uwierz w to proszę.
-odp-Rozumiesz słowo Boże podobnie jak Korach.
-Ja-Raczej słucham Boga a nie ludzi. Dobranoc Tato.
Odpowiedzi pewnie już nie będzie. Trafnie prorokował Izajasz ...mają oczy ale nie widzą...
W modlitwie jaką zostawił nam Zbawiciel zbyt wiele rzeczy odnosi się do niego samego...wierzę wiec że jest jedynym pośrednikiem między nami a Bogiem wiec modlitwa jest do niego i tak zaznaczam.