Zaproszenia na Pamiątkę
Napisano 2007-03-21, godz. 17:31
Pojedyncza kartka, na pierwszej stronie w tle obrazek z wjazdu do Jerozolimy ( z katolicka- Niedziela Palmowa), na pierszym planie wizerunek człowieka w koronie cierniowej ze związanymi rękami.
Treść:
Zapraszamy na uroczystość upamiętniającą śmierć
MAJWIĘKSZEGO CZŁOWIEKA W HISTORII LUDZKOŚCI
2 kwietnia 2007
Kim był ten człowiek?
Dlaczego powinniśmy o nim pamiętać?
(Druga strona)
Jezus Chrystus jest powszechnie uznawany za największego człowieka, jaki kiedykolwiek żył na ziemi. Minęły 1974 lata od czasu gdy w wielkich cierpieniach oddała za nas życie. Kilkanaście godzin wcześniej polecił swym uczniom by upamiętniali jego śmierć. Powiedział: Czyńcie to na moja pamiątkę" ( Łukasza 22:19)
ocznica śmierci Jezusa przypada w tym roku w poniedziałek 2 kwietnia po zachodzie słońca. Świadkowie Jehowy zapraszają Państwa, by tego dnia współnie sie spotkac i zastanowić, dlaczego to, co zrobił dla nas Jezus jest takie ważne. Udzielone zostana odpowiedzi na następujące pytania:
- Kim właściwie był Jezus
- Jaki związek ma jego śmierć z nasza przyszłością
- Czym jest okup o którym mówił Jezus, i dlaczego powinniśmy się tym interesować?
Zapraszamy również na specjalny wykład biblijny zatytułowany "Mozesz cieszyć sie poczuciem bezpieczeństwa w tym niespokojnym świecie!" , który zostanie wygłoszony 15 kwietnia
Poniżej jest adres sali królestwa, i adres www.watchtower.org
Mam pytanie, czy to ogólnopolska akcja z tymi zaproszeniami pisemnymi ? Bo ja po raz pierwszy dostałam pisemne.
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Napisano 2007-03-21, godz. 17:48
... Mam pytanie, czy to ogólnopolska akcja z tymi zaproszeniami pisemnymi ...
Nie wiem, ale ja dostałem takie samo.
Napisano 2007-03-22, godz. 08:09
Tak to kolejna kampania u SJ. Cos CK sie poprzewracalo w glowach bo rzucaja kampanie za kampania. Teraz w jakiejs z nowszych NSK widzialem juz zapowiedzi na kolejna kampanie zwiazana ze zgromadzeniem okregowym. Nie wiem dokladnie czego dotyczy ale postaram sie zdobyc ten art chyba ze ktos juz go ma z forumowiczow?(...)
Mam pytanie, czy to ogólnopolska akcja z tymi zaproszeniami pisemnymi ? Bo ja po raz pierwszy dostałam pisemne.
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?"
Napisano 2007-03-23, godz. 11:31
Napisano 2007-03-23, godz. 11:37
Tak. Ale teraz jest jakas ogolnosciatowa kampania. Kazdy glosiciel dostaje 50 takich i musi je rozpowszechnic' date='2007-03-23 14:31' post='57581']
Co wy opowiadacie? Przecież pisemne zaproszenia wręczało się w Polsce od początku lat dziewięćdziesiątych!
Napisano 2007-03-23, godz. 12:19
Z tego co się dowiedziałem to przez ostatnie lata były roznoszone zaproszenia po 50 na głosiciela ale ulotki były mniejsze.Tak. Ale teraz jest jakas ogolnosciatowa kampania. Kazdy glosiciel dostaje 50 takich i musi je rozpowszechnic
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2007-03-23, godz. 13:34
Z tego co ja wiem nigdy nie bylo mowy o tym ile kto ma rozniesc zaproszen dopiero w tym roku sie z tym spotkalemZ tego co się dowiedziałem to przez ostatnie lata były roznoszone zaproszenia po 50 na głosiciela ale ulotki były mniejsze.
Napisano 2007-03-23, godz. 14:26
Z tego co ja wiem nigdy nie bylo mowy o tym ile kto ma rozniesc zaproszen dopiero w tym roku sie z tym spotkalem
Tak, to prawda. Dotychczas zaproszenia na pamiątkę były formatu wszystkich druczków WTS-u służacych do zamawiania literatury, zdawania "owocu", etc.
Wyjątkowo w tym roku zaproszenie jest w kolorze i formatu A4.
Jednak 50 szt. na głosiciela to przydział statystyczny i nie reguluje tego żaden wewnętrzny przepis ("zachęta"). zatem ilość zaproszeń jest dosyć standardowa i nie wydaje mi się, żeby odbiegała znacznie od ilości zaproszeń na głosiciela w poprzednich latach.
Poprostu stworzenie kampanii w tym roku, może ograniczyć walanie się zaproszeń w biblioteczkach zborowych, a pełny obustronny druk uniemożliwi wykorzystywanie ich jako "karteczki do notatek", ew. zdawania "owocu" (bo taki ich był powszechny los).
Napisano 2007-03-23, godz. 15:12

Napisano 2007-03-23, godz. 19:24
Pozdrawiam
Napisano 2007-03-23, godz. 19:29
Mam wrażenie, że sąsiadom się również nie zdarzyło. Ludzie potrafią wymyślać niesamowite historie.Mnie również odwiedzili ŚJ z zaproszeniem na pamiątkę. Odmówiłam choć kusiło mnie ogromnie. Rozpoczęli wizytowanie domostw przed obchodami, sąsiedzi twierdzą, że są okrutnie natrętni. Wciskają zaproszenia nawet jak ludzie wyraźnie mówią NIE. Mnie się to nie zdarzyło.
Pozdrawiam
A przy okazji - obecna "kampania" nie jest wcale czymś wyjątkowym ani nowym. Wiele razy w przeszłości "głosiłem z zaproszeniami". Tegorocznym novum jest wielkość i szata graficzna zaproszenia. Jest teraz większe i kolorowe.
Napisano 2007-03-23, godz. 19:48
Mam wrażenie, że sąsiadom się również nie zdarzyło. Ludzie potrafią wymyślać niesamowite historie.
A przy okazji - obecna "kampania" nie jest wcale czymś wyjątkowym ani nowym. Wiele razy w przeszłości "głosiłem z zaproszeniami". Tegorocznym novum jest wielkość i szata graficzna zaproszenia. Jest teraz większe i kolorowe.
Ostatnio ŚJ chodzili trzy razy w tygodniu więc sąsiadom mogło się to zdarzyć. Ja osobiście rozmawiałam z nimi tylko raz ponieważ dużo pracuję. Nie wymyślili tej historii raczej. Nie wiem czy to nowum czy nie ponieważ wcześniej mnie nie interesowały nauki ŚJ. Przez jakiś czas przebywałam za granicą naszego kraju stąd nie miałam pojęcia o obchodach ŚJ. Ostatnimi czasy bardzo często odwiedzają moje rejony- kilka razy w miesiącu a nawet w tygodniu.
Napisano 2007-03-24, godz. 03:11
Tak, to prawda. Dotychczas zaproszenia na pamiątkę były formatu wszystkich druczków WTS-u służacych do zamawiania literatury, zdawania "owocu", etc.
Wyjątkowo w tym roku zaproszenie jest w kolorze i formatu A4.
Wow. Ale się szarpnęli

Poprostu stworzenie kampanii w tym roku, może ograniczyć walanie się zaproszeń w biblioteczkach zborowych, a pełny obustronny druk uniemożliwi wykorzystywanie ich jako "karteczki do notatek", ew. zdawania "owocu" (bo taki ich był powszechny los).
No, tak właśnie było

Napisano 2008-02-01, godz. 00:00
Tegoroczne zaproszenia są w podobnym stylu:
-- ciach --
Jakby brata-grafika zmienili

Napisano 2008-02-01, godz. 13:38

Napisano 2008-02-01, godz. 19:57
Wpadnij do mnie na Facebooku!
Napisano 2008-02-01, godz. 20:13
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych