Świadkowie Jehowy,zaglądają tutaj?
Napisano 2006-03-15, godz. 14:05
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-03-15, godz. 14:07
"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins
Napisano 2006-03-15, godz. 14:08
Pisanie to moje hobby, a co, nie wolno?? "Nie dość że odstępcy..."Heh wystarczy zobaczyć liste 10 najwiekszych forumowiczów, ciągle te same osoby-)
i troche więcej szacunku!!
bo nie dość że odstępcy, to jeszcze prostaki
Troche klasy!
Ps. Jeśli chodzi o klasę to mówi się "prostacy", a nie "prostaki".
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2006-03-15, godz. 14:10
jesteście przeciwko organizacji i Jehowie Bogu?
Napisano 2006-03-15, godz. 14:13
Nie widzę logicznego związku między jednym i drugimogólnie to przykre, to co piszecie,
Osobiście nie mam nic przeciwko szczerym ludziom, których zgubiła naiwna wiara... Najczęściej jest mi ich żal. Moimi nieprzyjaciółmi są natomiast decydenci z NYC, którzy żerują właśnie na tej świętej naiwności i wierze.
"Rejs"
Napisano 2006-03-15, godz. 14:18
Wszedłeś na to forum i od razu się zabrałeś do atakowania innych..Po co tak właściwie chcesz z nami rozmawiać?Przecież jesteśmy gorszymi ludźmi od Ciebie, nie żyjemy w „prawdzie”, nie dorównujemy Tobie intelektualne, itd. Nikt tu nie ma zamiaru szydzić ze świadków tylko z absurdalnych nauk, które próbują narzucać członkowie CK. Ledwo co zacząłeś tu pisać i od razu widzę: ODSTĘPCY.Kim Ty jesteś, żeby to rozsądzać? Nie wskazałeś dlaczego nasze posty są absurdalne-uskuteczniasz natomiast przepychanki słowne, nie prowadzące do niczego..
Pozdrawiam Cię
Napisano 2006-03-15, godz. 14:18
hmm przeciwko paranojom owszem ;-)ogólnie to przykre, to co piszecie,
Napisano 2006-03-15, godz. 14:19
Nie przeszkadza mi to jednak, być jednocześnie śJ,
"prostaki" było celowo napisane-)
mam pytanie z innej bajki, jak usunąć moj profil?
pozdrawiam
Napisano 2006-03-15, godz. 14:30
Napisano 2006-03-15, godz. 14:41
nie ma jak wejść na forum pobluzgać i się zmyć...
Napisano 2006-03-15, godz. 14:48
Napisano 2006-03-15, godz. 15:12
Niedługo to się chyba okaże, że wszyscy są tu świadkami oprócz mnie.no ba chodze na różne zebrania ! a co ja ci zrobiłem ;-(
i to co wiem to chyba bratem też jest Iszbin, brat Jaracz i siostra ewa ;-) jest ktoś jeszcze ?
Kloo to brat Mielczarek (czy jak mu tam), Liberal to mój nadzorca zboru, a brat jaracz to prawdziwy Brat Jaracz z Brooklynu.
Tylko ja tu jestem, widzę "prawdziwym odstępcą"!
pzdr.
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2006-03-15, godz. 15:12
SJ zaglądają tu i nie tylko tu, mimo że narażają się na ostrą krytykę ze strony czynników oficjalnych w swoim środowisku. Nie jesteś pierwszym ani ostatnim.
A to forum ma to do siebie, że jego stali bywalcy nie doceniają takiego poświecenia i jeszcze dokuczają... I włażą tam gdzie ich nie prosiłeś, takie typy !
Czy są przeciwko Organizacji ? Nie trudno to określić. Przeczytaj ich posty. Oni jej potrzebują ....
Tylko pomyśl: przez to, że niektórzy SJ zaglądają tu, że Ty sam zajmujesz swoja osobą to niewdzięczne audytorium, mają oni możliwość dalszego istnienia; smakowania tego co czytają, pisania i dogryzania, wyszydzania, dworowania sobie z Ciebie, z Towarzystwa Strażnica z innych SJ.
Przyczyniasz się do tego, że w ogóle mogą parać się sprawami, nazwijmy to, około biblijnymi. Ileż szkody byś poczynił im nie wchodząc tu a po wejściu nie ujawniając czym się zajmujesz zawodowo.
Wyobrażasz sobie jaki krach grozi temu Forum w przypadku braku odwiedzin np. wątpiących SJ, ciekawych SJ, mniej lub więcej zbuntowanych SJ i tych bardziej buńczucznych. A gdyby nie mieli dostępu do materiałów WTS ? Jakiż zwiędły ton przybrałyby ich posty.
Z nudów zasnęliby z nosami w klawiaturze.
Nie można do tego dopuścić . I tak trzymaj Arturku !
ben-salem
Napisano 2006-03-15, godz. 15:16
Eeee, też mi odkrycie... A w dodatku finansuje nas Watykan i cerkiew prawosławnaNiedługo to się chyba okaże, że wszyscy są tu świadkami oprócz mnie.no ba chodze na różne zebrania ! a co ja ci zrobiłem ;-(
i to co wiem to chyba bratem też jest Iszbin, brat Jaracz i siostra ewa ;-) jest ktoś jeszcze ?Nadarzyn do spółki z Brooklynem założył sobie forum "Dyskusje o Świadkach Jehowy" i robi sobie z niektórych niezłe "jajca".
Taki brooklyński Big Brothers.
Kloo to brat Mielczarek (czy jak mu tam), Liberal to mój nadzorca zboru, a brat jaracz to prawdziwy Brat Jaracz z Brooklynu.![]()
Tylko ja tu jestem, widzę "prawdziwym odstępcą"!![]()
pzdr.![]()
"Rejs"
Napisano 2006-03-15, godz. 15:48
Arturku, nie można jednocześnie być po stronie organizacji i po stronie Jehowy.
To trochę tak, jakby np. być po stronie oszustów i wymiaru sprawiedliwości...
Jestem po stronie Jehowy, czyli przeciwko fałszywym prorokom z WTS
Jehowa surowo osądzi Towarzystwo Strażnica, nie zostanie kamień na kamieniu.
Ja dziękuję Jehowie, że nie jestem już ŚJ...
Służę Jehowie w łączności z prawdziwą organizacją Bożą, czyli Kościołem Katolickim.
Napisano 2006-03-15, godz. 16:18
Wiem śmieszy to Was odstepców.
Zazdroście czy co, że Wam sie nie udało i teraz driwcie.
smutne to, ale kto wie może wrócicie do wielbienia Jehowy, nie wolno osądzać bo to nie do nas należy.
Może kiedyś bedziecie braćmi moimi.
czego życze.
Napisano 2006-03-15, godz. 16:25
Trudno wyczuć, czy "nie osądzanie" nas jest szczere, czy on tylko dba o PR organizacji, ale zawsze to lepsze niż słuchanie, że jesteśmy prymitywami i nie dorastamy do pięt wielebnemu Arturkowi.
Napisano 2006-03-15, godz. 16:34
Organizacja uczy nas miłować wszyskich, w wierze i nie tylko.
Mamy naśladować Jezusa.
Myśle że jesteście zagubieni, samotni i zdegustowani.
Pamietajcie, Jehowa nikogo nie odrzuca, co najwyżej ludzie się od nieo odwracają i o Jego prawdziwych sług.
Ale wiemy że oczyszczanie zacznie się właśnie od organizacji.
Jesteśmy tego świadkami.
Bracia nie poddawajcie sie i ufajcie Jehowie.
Napisano 2006-03-15, godz. 16:37
Weszliście na Arturka i nawet nie próbujecie go wysłuchać, tylko plujecie jadem!
Ledwo udało się nam odzyskać jedną osbę już drugą tracimy! I przez co?
E, tam poziom tego forum spadł dzisiaj na łeb i na szyje!
Wpadnij do mnie na Facebooku!
Napisano 2006-03-15, godz. 16:56
Miło mi, że wreszcie przedstawiłeś swój prawdziwy punkt widzenia na tą sprawę. Jeśli chodzi o zagubienie i samotność to nie jest to problem tylko tych, którzy odeszli od Organizacji, ale i samych świadków Jehowy również.Wcale nie myśle że jeście gorsi, może tak myśla starsi śJ , ktorzy nie potrafią niektórych rzeczy zrozumieć ze względu na wiek.
Organizacja uczy nas miłować wszyskich, w wierze i nie tylko.
Mamy naśladować Jezusa.
Myśle że jesteście zagubieni, samotni i zdegustowani.
Pamietajcie, Jehowa nikogo nie odrzuca, co najwyżej ludzie się od nieo odwracają i o Jego prawdziwych sług.
Ale wiemy że oczyszczanie zacznie się właśnie od organizacji.
Jesteśmy tego świadkami.
Bracia nie poddawajcie sie i ufajcie Jehowie.
Jeśli chodzi o mnie to staram się ufać właśnie Bogu i jego Synowi Jezusowi Chrystusowi. Nie ufam ludziom, ponieważ ludzie są omylni, a osąd należy do Boga i jego Syna. Gdybyś przejrzał faktycznie większość naszych postów to byś zauważył, że nie plujemy jadem na każdego śJ, wręcz przeciwnie. Ja w dalszym ciągu lubię śJ i cały czas traktuję ich jak braci. Nie mam o nic pretensji do szeregowych głosicieli, są w dalszym ciągu moimi przyjaciółmi. Mam nadzieję, że po początkowych problemach z aklimatyzacją na naszym forum, staniesz się naszym stałym gościem. Ciebie rówineż zapraszam do owocnych dyskusji, z tymi z którymi nie chcesz to przecież nie musisz rozmawiać.
pzdr.
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych