Jednak większośc religii nie napiętnuje swoich wyznawców tylko dlatego, że mają czelność wątpić czy wręcz kwestionować pewne dogmaty. A tego już nie da się powiedzieć o SJ.
Pozostaje więc pytanie: PO CO?
bardzo ciekawe stwierdzenie i na + prawdziwe
Wiekszosci religii nie zalezy kto do nich przychodzi , a ile im zostawia !
Wiekszosc religii dogaduje sie pomiedzy soba w czyms co nazywa sie oficjalnie "Ekumenia" a w rzeczywistosci to jest "wspolny interes" lub "wspolny bog" !!!!!
Szatanowi nie zalezy czy pan X lub pani Y bedzie trwala w wierze A lub przejdzie do wiary B ..... wazne aby pani lub pan X Y nie zaczeli wierzyc w Boga Jehowe
Jesli ktos wierzy ( nikt nie musi ! ) slowom Biblii to
Ewangelia Jana 12:31 Teraz odbywa się sąd nad tym światem. Teraz władca tego świata* zostanie precz wyrzucony
*12,31 Szatan (por. Łk 4,6).
Jana14:30 Już nie będę z wami wiele mówił, nadchodzi bowiem władca tego świata*. Nie ma on jednak nic swego we Mnie
*14,30 Zob. J 12,31
Sam KK napisal te objasnienia ! jest to szokujace dla wielu ludzi ktorzy do tej pory wierza ze Swiatem rzadzi Bog, Jezus, Allah, albo Maryja .............
Biblia mowi wyraznie "Wladca tego swiata" to Szatan !!!!
Dlaczego o tym wie tak niewielu ludzi ?
Jana 16:12 Jeszcze wiele mam wam do powiedzenia, ale teraz [jeszcze] znieść nie możecie.
Nie wszystko powiedzial Jezus swoim apostolom

calej prawdy by nie mogli pojac i "zniesc"
tak jak dzieci musi nas Bog uczyc powoli aby nas glowy nie rozbolaly od nadmiaru wiedzy
Stad cala wiedza ktora jest "objawiona" od tak "pstryk" jest wiedza nie od Boga .
SJ nie maja "dogmatow"
" Straznica obserwuje jak wydarzenia na swiecie spelniaja proroctwa biblijne"
Cytat z 2-ej strony kazdej Straznicy
Dlaczego o tym wie tak niewiele osob ?
Mam nadzieje ze moj glos na tym forum sprawi ze moze choc jednemu ziarnu zostanie oszczedzony ponizszy los :
Lk 5:5 Siewca wyszedł siać ziarno. A gdy siał, jedno padło na drogę i zostało podeptane, a ptaki powietrzne wydziobały je.