Nie boje sie zaklecUważaj HC, bo Cię pozdrowię!
![]()
To dopiero zniewolenie umysłu!

Napisano 2006-05-13, godz. 18:17
Nie boje sie zaklecUważaj HC, bo Cię pozdrowię!
![]()
To dopiero zniewolenie umysłu!
Napisano 2006-05-13, godz. 18:28
Jakuba 2:14 Jaki z tego pożytek, bracia moi, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków? Czy [sama] wiara zdoła go zbawić? 15 Jeśli na przykład brat lub siostra nie mają odzienia lub brak im codziennego chleba, 16 a ktoś z was powie im: «Idźcie w pokoju, ogrzejcie się i najedzcie do syta!» - a nie dacie im tego, czego koniecznie potrzebują dla ciała - to na co się to przyda? 17 Tak też i wiara, jeśli nie byłaby połączona z uczynkami, martwa jest sama w sobie. 18 Ale może ktoś powiedzieć: Ty masz wiarę, a ja spełniam uczynki. Pokaż mi wiarę swoją bez uczynków, to ja ci pokażę wiarę ze swoich uczynków. 19 Wierzysz, że jest jeden Bóg? Słusznie czynisz - lecz także i złe duchy wierzą i drżą.Nie nie wystarczy. Czytaj z większym zrozumieniem. Zapytałem, co to za uczynki, by miały być, a nie w jaki sposób się tłumaczy wiarę z uczynkami.
Napisano 2006-05-13, godz. 18:30
Nie dorobilismyJedna wiara, jeden chrzest... Po co dorobiliście którąś tam setną religię a la chrześcijańską?
pzdr.
Napisano 2006-05-13, godz. 18:32
Napisano 2006-05-13, godz. 18:32
ja nie używam brzydkich słów i nie przeklinam, nie dlatego że się boję.Nie boje sie zaklec
Napisano 2006-05-13, godz. 18:35
Apostolowie byli zorganizowani przez jezusa ot tak sobie dla szpanu ?Chrześcijanie nie mają się słuchać ludzi z Watykanu czy Brooklynu, tylko iść śladami Chrystusa i tylko jego głosu słuchać.
pzdr.
Napisano 2006-05-13, godz. 18:36
Nie zalezy mi na dyskusji z tobaA TAK POZA TYM TO ODPOWIADAJ MERYTORYCZNIE I NA TEMAT!!! JEŚLI DALEJ BĘDZIESZ "STRUGAŁ" IDIOTĘ I UDAWAŁ ZNAWCĘ PISM TO DYSKUSJĘ BĘDĘ UWAŻAŁ ZA BEZCELOWĄ!!!
pzdr.
Napisano 2006-05-13, godz. 18:39
Przyjmuje i dziekuje i rowniez pozdrawiamja nie używam brzydkich słów i nie przeklinam, nie dlatego że się boję.Nie boje sie zaklec
ale cię pozdrawiam
Napisano 2006-05-13, godz. 20:22
A co może sądzić? Może wiesz? Bo ja nie wiem. I tylko nie trajkotaj wersetami wyrwanymi z kontekstu, jak Twoi współbraciszkowie na Brooklynie, bo to żałosne. To jak: wiesz, co o nas (odstępcach) sądzi Jehowa, czy nie? Jeśli nie wiesz, to dlaczego się wywyższasz ponad nas, a jeśli wiesz, to chyba jesteś natchniony...Przyjmuje i dziekuje i rowniez pozdrawiam
ja nie używam brzydkich słów i nie przeklinam, nie dlatego że się boję.Nie boje sie zaklec
ale cię pozdrawiam![]()
Z tego co wiem nigdy nie byles SJ przeciez ? tylko ex-ow nie pozdrawiam bo co im moze dac moje pozdrowienie w stosunku do tego co moze sadzic o nich Boh Jehowa ?
Napisano 2006-05-14, godz. 05:27
Nie wywyzszam sie ale nie stane rowniez z wami w szeregu ...................To jak: wiesz, co o nas (odstępcach) sądzi Jehowa, czy nie? Jeśli nie wiesz, to dlaczego się wywyższasz ponad nas
Napisano 2006-05-14, godz. 09:25
Mówisz jak ten wierny brat z przypowieści o synu marnotrawnym. Czy na prawdę dla Ciebie WSZYSTKO GRAŁO i nadal GRA ? w WTS ? Ktoś mądry kiedyś powiedział że nikt nie jest bardziej ślepy od tego, kóry NIE CHCE WIDZIEĆ. Może to Ty braciszku ?Nie wywyzszam sie ale nie stane rowniez z wami w szeregu ...................
Napisano 2006-05-14, godz. 19:40
Masz cos do zaoferowania coc, co byloby prawda ?Czy na prawdę dla Ciebie WSZYSTKO GRAŁO i nadal GRA ? w WTS ? Ktoś mądry kiedyś powiedział że nikt nie jest bardziej ślepy od tego, kóry NIE CHCE WIDZIEĆ. Może to Ty braciszku ?
Napisano 2006-05-14, godz. 22:12
Masz cos do zaoferowania coc, co byloby prawda ?
jana 6:66 Z tego powodu wielu jego uczniów odeszło do tego, co pozostawili, i już z nim nie chodziło. 67 Jezus rzekł więc do dwunastu: "Czyż i wy chcecie pójść?" 68 Szymon Piotr odpowiedział mu: "Panie, do kogo odejdziemy? Ty masz wypowiedzi życia wiecznego;
a jakie sa twoje slowa prawdy i zycia wiecznego ?
Czy na prawdę dla Ciebie WSZYSTKO GRAŁO i nadal GRA ? w WTS ?
Napisano 2006-05-15, godz. 02:29
Nadal o wiele lepiej niz w BPŚw -ieCzy na prawdę dla Ciebie WSZYSTKO GRAŁO i nadal GRA ? w WTS ?
Napisano 2006-05-15, godz. 09:18
Dziekuje bardzo za przytoczenie tego wersetu bo on i twaoja wypowiedz jest dla mnie dodatkowym dowodem na odparcie zarzutow ktore niektorzy formuluja pod adresem Organizacji za "zmieniajace sie swiatlo"Dlatego właśnie niemowlę potrzebuje MLEKA nie zaś POKARMU STAŁEGO ! (Żyd. 5:12). Prawda może uleczyć, ale niestety może też zabić. Wielu z uczestników tego forum zostali przez tę prawdę ZABICI.
Napisano 2006-05-15, godz. 09:28
Ja chce widziec !!!!!!!!!!!Jeżeli jesteś pośród tych, którzy NIE CHCĄ WIDZIEĆ bo mówią "Panie, dokąd pójdziemy", twoja pozycja w PRAWDZIE jest naprawdę ŻAŁOSNA. Zastanów się lepiej nad sobą, bo mówię ci : ODBIJE SIĘ TO POWAŻNIE NA TWOIM ZDROWIU PSYCHICZNYM. Najlepiej pomódl się przy tym.
Napisano 2006-05-15, godz. 09:48
"To JEZUS je ma. On jest "drogą, PRAWDĄ i życiem". "Ja nie mam takich słów. To JEZUS je ma. On jest "drogą, PRAWDĄ i życiem". ..............................
Napisano 2006-05-15, godz. 10:09
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2006-05-15, godz. 10:25
Napisano 2006-05-16, godz. 07:46
Twoje slowa to tylko demagogia i zacheta do tego zebym opuscil bezpieczny port i rzucil sie gdzies .......... nie wiadomo gdzie ........
bezpieczny port
Dlaczego odmawiasz w takim razie prawa do bledow i wad nam - SJ ?
po co byc czlonkiem spolecz,nosci "najblizszej" a nie tej "zgodnej" z z twoim zrozumieniem ?
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych