Sebastian Andryszczak, on 2006-08-13 15:13, said:
mówiąc między nami odstępcami, HC spełnia strażnicową definicję odstępcy...
tzn. nieposłuszeństwo niewolnikowi w tym wypadku w sprawie nieczytania odstępczych stron...
Wg omylnie nieomylnego nauczania CK ŚJ, nasz brat w odstępstwie, Stefan Kolanus, albo złoży samodonos albo trzeba uznać, że popełnił grzech przeciwko Brooklynowi Świętemu, a wtedy marnie zginie w Armagedonie, razem z Iszbinem, Sebolem, ze mną, z Bratem Jaraczem, Rayem Franzem i innymi znanymi odstępcami. 
Jehowa zabrania nam kontaktow z odstepcami i bardzo slusznie, kontakty z nimi moglyby swiadczyc o naszym zainteresowaniu sie ich "naukami" lub nawet o popieraniu gloszonych przez nich idei :-(
Towarzystwo
PRZESTRZEGA nas przed kontaktami z Internetu gdyz czesto zdarza sie ze ex-owie podaja sie za SJ aby wejsc w kontakt z nami i w ten sposob rozpowszechniac wsrod nas swoje tezy .......
Czasopisma WTS wielokrotnie zwracaja nam uwage na niebezpieczenstwa takich kontaktow .
Dam przyklad :
Lubie jak niektorzy Polacy jesc golonke .................... :-)
Kiedys w mojej pracy zawodowej mialem kontakt z masarniami i ubojniami .......
Piekny kawalek miesa zaczal mi cuchnac gdy moglem sie przyjrzec z bliska procesowi technologicznemu prowadzacymi ten kawalek miesa na lade sklepowa :-(
Zycie w zborze pozbawione jest licznych "nieprzyjemnosci" oferowanych nam przez system szatanski :-)
Chcialbym jednak podkreslic slowo uzyte przeze mnie
licznych .
Licznych nie oznacza wszystkich :-)
Wsrod nas sa tylko ludzie :-) Nawet czesc Aniolow okazala sie blizsza naturze demonicznej niz "dobroci anielskiej" :-( Tak samo nasi bracia i nasze siostry maja te wszystkie przywary ktore maja inni ludzie :-( Gdybysmy zwracali uwage tylko na zle strony naszych braci i ludzi to zycie posrod nich mogloby sie okazac niemozliwe !
Odstepcy bardzo czesto koncentruja swoje "nauki" na ukazywaniu innym tego o czym wiemy doskonale ze istnieje tzn na ukazywaniu naszej niedoskonalosci ................
Odstepcy czasow apostolskich pokazywali z pewnoscia przyklady jednego z nich ktory wyparl sie Jezusa, albo innych dwoch, ktorzy sie poklocili, albo jeszcze innych ktorzy nadmiernie sie szczycili, albo przyklady wzbogacania sie jednych kosztem innych
Bylo tego ( i jest nadal wiele ) :-(
Ale Prawda jest Prawda i nie szukamy w niej doskonalosci ludzkiej ( do ktorej nam wciaz daleko ) ani doskonalosci dzisiaj w zrozumieniu Pisma Sw ( ktore otrzymujemy stopniowo Jn 16:12 )
Znam te metody i ich sie nie boje :-) bo wiem ze oprocz pokazania tego co w Nas jest zle ( i z czego zdajemy sobie sprawe ) niczego innego do tej pory nie udalo sie wam pokazac :-) co swiadczy o tym ze jestescie po drugiej stronie Prawdy :-( , czego wam nie zazdroszcze :-(
Zachecanie mnie do zlozenia samodonosu ( byloby to trudne gdyz nigdy tego nie ukrywalem ) uwazam za jeszcze jeden dowod waszej porazki bo moje gryzmoly widocznie bardzo niektorym przeszkadzaja :-) , z czego sie ciesze .
Zdajecie sobie widocznie sprawe ze przyslowiowe juz dla mnie usilowanie wcisniecia przez was ludziom ciemnoty iz SJ "czcza paliki na grobach swoich bliskich"

moze sie spotkac z odpowiedzia wskazujaca na :
a/ tendencyjnosc
b /glupote
c /niedoinformowanie
d /zla wole
e /itp
Nikt nie lubi aby ukazal go ktos w zlym lub glupim swietle stad pragnienie niektorych sposrod was abym stad "spadal" i dal wam dalej pisac glupoty ktore jakis watpiacy SJ lub zainteresowany wezmie za dobra monete.
Mam nadzieje ze moj glos na tym forum sprawi ze moze choc jednemu ziarnu zostanie oszczedzony ponizszy los :
Lk 5:5 Siewca wyszedł siać ziarno. A gdy siał, jedno padło na drogę i zostało podeptane, a ptaki powietrzne wydziobały je.