Lista sławnych ŚJ
Napisano 2009-06-26, godz. 12:18
Napisano 2009-06-26, godz. 12:35
Geri Halliwell ze Spice Girls też wychowała się w rodzinie ŚJ. W podstawówce byłam wielką fanką Spicetek (ale kto wtedy nie był) i kiedyś w telewizji natknęłam się na wywiad, w którym o tym opowiadała.
Zdaje się, że matka Geri była świadkiem. Jakaś podobna historia jak z N. Campbell.
Pozdrawiam
Strażnica z 15 września 1989, s. 23.
"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2009-07-16, godz. 04:39
Serena Williams "uwielbia" prezydenta:
"To było niesamowite. Uwielbiam prezydenta Obamę, ma tak niesamowitą prezencję, a przy tym zachowuje się tak bardzo normalnie, w dodatku zauważył i pochwalił moje buty" - powiedziała młodsza z sióstr Williams, która do Białego Domu udała się w butach na 13-centymetrowym obcasie. (link)
Napisano 2009-09-08, godz. 22:32
Osobliwe – ojciec sióstr Williams w koszulce z napisem "Jehovah My God": zdjęcie, info
Heh, tylko ta broda jakaś filistyńska

"Każdy może krytykować, a (...) dopuszczenie do krytyki to nikomu nie podoba się. Dlatego, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie (...)".
"Rejs"
Napisano 2009-09-09, godz. 18:38
Heh, tylko ta broda jakaś filistyńska
Ponoć broda na Zachodzie to już nie problem

Napisano 2009-09-10, godz. 05:16
nawet nie ZachodziePonoć broda na Zachodzie to już nie problem

"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins
Napisano 2009-09-13, godz. 15:30
"Serena Williams nie zagra w finale US Open. Amerykanka przegrała z powracającą do tenisa Kim Clijsters. Czarnoskóra tenisistka dostała na korcie szału, gdy mecz nie układał się po jej myśli. "Klnę się na boga, że wezmę tę piłkę i wepchnę ci ją do gardła, słyszysz?" - groziła sędziemu".
Źródło: http://www.dziennik...._do_gardla.html
Na szkołę teokratyczną mi to za bardzo nie wygląda

"Rejs"
Napisano 2009-09-14, godz. 08:55
Zapomiałeś rozdział "Przkonująca argumentacja" z podręcznika do tssk?Na szkołę teokratyczną mi to za bardzo nie wygląda

A member of AJWRB group
Napisano 2009-09-14, godz. 12:03
Jak się klęła na boga, to teraz wypadałoby przysięgę spełnićNo to kolejny news o Serenie W.:
"Serena Williams nie zagra w finale US Open. Amerykanka przegrała z powracającą do tenisa Kim Clijsters. Czarnoskóra tenisistka dostała na korcie szału, gdy mecz nie układał się po jej myśli. "Klnę się na boga, że wezmę tę piłkę i wepchnę ci ją do gardła, słyszysz?" - groziła sędziemu".
Źródło: http://www.dziennik...._do_gardla.html
Na szkołę teokratyczną mi to za bardzo nie wygląda

Napisano 2009-09-14, godz. 14:26
Zapomiałeś rozdział "Przkonująca argumentacja" z podręcznika do tssk?
Ech, to chyba będzie pierwsza lekcja, czyli 21. - "Pouczający materiał, jasno i zrozumiale"

"Rejs"
Napisano 2009-10-28, godz. 01:29
Napisano 2010-02-17, godz. 23:49
Choć muzyka Omariona pewnie towarzyszyć będzie dzisiaj wielu zakochanym parom, sam wokalista R'n'B nie obchodzi święta Walentynek. Dlaczego?
Jak powiedział w jednym z udzielonych ostatnio wywiadów, "z powodów wyznaniowych" decyduje się ignorować pogańskie święta. Wokalista chce również stać się... Świadkiem Jehowy.
"Studiowałem tą religię" - powiedział muzyk. "Nie zostałem jeszcze ochrzczony w tej wierze, więc nie mogę nazywać się pełnoprawnym Świadkiem Jehowy, jednak jestem na drodze ku temu" - dodał Omarion.
--
link
forum JWD
Napisano 2010-04-30, godz. 16:09
Użytkownik ble edytował ten post 2010-04-30, godz. 16:12
Napisano 2010-04-30, godz. 20:57
Można go spytaćDoszły mnie kiedyś słuchy, że popularny, nieżyjący już francuski komik Louis de Funes podobno poznawał "prawdę". Czy można te informacje jakoś zweryfikować?

Napisano 2010-04-30, godz. 21:02

Wydaje mi się, że jednak była to tylko plotka. Szukałem w internecie i nie znalazłem choćby najmniejszego dowodu na to, że Louis de Funes poznawał religię ŚJ. A na Wikipedii też nie ma o tym mowy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych