Napisano 2007-01-07, godz. 11:25
Napisano 2007-01-07, godz. 11:31
Użytkownik sebol edytował ten post 2007-01-07, godz. 11:36
Napisano 2007-01-07, godz. 11:40
Napisano 2007-01-07, godz. 11:43
Poza tym sytuacja finansowa Franza nie była różowa po opuszczeniu CK, więc mi to osobiście nie przeszkadza, jeśli dzięki tej książce zarobił kilka tysięcy USD. Natomiast ujawnienie mechanizmów istniejących w CK jest bezcenne (rzekło mi się prawie jak w reklamie
).
Napisano 2007-01-07, godz. 11:48
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2007-01-07, godz. 11:54
Napisano 2007-01-07, godz. 12:24
Islam zdominuje świat
Napisano 2007-01-07, godz. 12:59
czxyli można tą pozycje odłożyć na półkę z Życiem na gorąco ;-)
Napisano 2007-01-07, godz. 15:33
może napiszesz, jak wydawał swoje książki Russell np. 25-30 lat po rozpoczęciu działalności? Nie?! A dlaczego?! Dlatego, że nie pasowałoby to do Twojej tezy?!
A Franz nie uprawia (mówiąc Waszym językiem) "nierządu ze światem" i nie ma znajomości ani możliwości lobbingu u władców świata, które pozwalałyby mu skutecznie wymigać się od płacenia podatków, a przez to obniżyć koszty działalności... Z tej przyczyny zmuszony jest korzystać z wydawnictw świeckich, tak jak Russell w dawnych czasach, gdy WTS nie był taką potęgą jak obecnie...Jak na razie nie wzięliśmy za darmo ani papieru ani prądu ani farby drukarskiej ani tym bardziej ludzkiej pracy...
Napisano 2007-01-07, godz. 15:45
Może zauważysz łaskawie, że Biblia uznaje za grzech wołający o pomstę do nieba niepłacenie za wykonaną pracę? Może zauważysz, że wydawnictwa WTS korzystają z darmowej "prawie niewolniczej" pracy swoich wyznawców, którzy, jeśli zwątpią, to na starość zostawiani są bez środków do życia? Niestety, bardzo często niewolnicy strażnicy umierają w nędzy, podobnie do Łazarza z przypowieści, który zmarł u wrót Bogacza... Sumienie wodzów WTS-u jest tak znieczulone, że nawet nie widzą w tym problemu...
Nie, Ty tego nie chcesz zauważyć, bo rozmyłoby to obraz wspaniałej "niekomercyjnej" organizacji...
włączamy stopery i czekamy, kiedy HC skomentuje słowai zacznie nam "udowadniać", że dola ta wynosi 30 srebrników...
Napisano 2007-01-07, godz. 16:11
Napisano 2007-01-08, godz. 09:08
Napisano 2007-01-08, godz. 11:12
Napisano 2007-01-08, godz. 18:28
Czesiu czy podobnie jak media zasugerujesz, żeby również wierni kościoła zechcieli przyjrzeć się swojej "centrali". jeśli ktoś chce, to się przyjrzy, bez obaw. jak widzisz w kilku postach wyżej jest już grupa wolontaruszy gotowa rzucić ziarno prawdy na sprawy.I warto, aby śJ zapoznali się ze świadectwem, jak działa ich centrala.
Napisano 2007-01-08, godz. 18:37
Napisano 2007-01-08, godz. 20:11
MaciejuCzesiu czy podobnie jak media zasugerujesz, żeby również wierni kościoła zechcieli przyjrzeć się swojej "centrali". jeśli ktoś chce, to się przyjrzy, bez obaw. jak widzisz w kilku postach wyżej jest już grupa wolontaruszy gotowa rzucić ziarno prawdy na sprawy.
Napisano 2007-03-09, godz. 10:58
Napisano 2007-03-09, godz. 11:05
Łooo żesz
![]()
Permamentna Inwigilacja
![]()
![]()
Zakupiłem na Allegro "Kryzys Sumienia" jakiś czas temu, a oto jakiego dzisiaj dostałem maila :
"Wiadomość od: paczani (16) , wysłana z komputera o numerze IP: 83.*.*.* Treść wiadomości:
Widzę że kupiłeś książkę Kryzys Sumienia. O tych którzy opuscli Stwórcę Jan napisał 1J 2:19 NS "Wyszli z nas, ale nie byli naszego pokroju; bo gdyby byli naszego pokroju, pozostaliby z nami. Ale wyszli, aby się okazało, że nie wszyscy są naszego pokroju." Szkoda tylko ze na podstawie opini człowieka który przestał służyć Bogu ludzie wyrabiają sobie opinię o całej Organizacji. To tak jakbym przekreślił wszystkich apostołów bo skupił się na relacji Judasza który tez opuścił Boga. No ale cóż jak pisał Paweł wszystko mi wolno ale...."
Dobrze że ŚJ'y nie podpalają domów bo bym sie zaczął martwić![]()
Napisano 2007-03-09, godz. 11:30
Islam zdominuje świat
Napisano 2007-03-09, godz. 13:21
Łooo żesz
![]()
Permamentna Inwigilacja
![]()
![]()
Zakupiłem na Allegro "Kryzys Sumienia" jakiś czas temu, a oto jakiego dzisiaj dostałem maila :
"Wiadomość od: paczani (16) , wysłana z komputera o numerze IP: 83.*.*.* Treść wiadomości:
(..)
Dobrze że ŚJ'y nie podpalają domów bo bym sie zaczął martwić![]()
![]()
(edycja moderatora)
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych