różne wizerunki i wogóle wskazana jest jak największa róznorodność w myśl tej zasady
rdz 30: (37) Jakub nazbierał sobie świeżych gałązek topoli, drzewa migdałowego i platanu i pozdzierał z nich korę w taki sposób, że ukazały się na nich białe prążki. (38) Tak ostrugane patyki umocował przy korytach z wodą, czyli przy poidłach, aby je widziały trzody, które przychodziły pić wodę. Gdy bowiem zwierzęta przychodziły pić wodę, parzyły się. (39) I tak parzyły się zwierzęta z trzód przed tymi patykami i wskutek tego dawały przychówek o sierści prążkowej, pstrej i cętkowanej. (40) Jakub oddzielił więc owce białe i pędził je przodem przed pstrymi i czarnymi, jako stada Labana; dla siebie zaś trzymał stada osobno, nie łącząc ich ze stadami Labana. (41) A przy tym Jakub umieszczał owe ponacinane patyki na widocznym miejscu przy poidłach tylko wtedy, gdy miały się parzyć sztuki mocne; (42) gdy zaś owce były słabe, patyków nie kładł. W ten sposób sztuki słabe miały się dostać Labanowi, a mocne - Jakubowi. (43) Tak to stał się Jakub człowiekiem bardzo zamożnym; miał bowiem liczne trzody, a ponadto niewolnice, sługi, wielbłądy i osły.
Teraz tylko pytanie kto jest kozłem i kto jest owcą i kto jest wielbłądem (wielki bład) i osłem ?
zobaczcie sobie do encyklopedi czym to jest ( gałązek topoli, drzewa migdałowego i platanu ) a może zrozumiecie więcej.
jeśli kk dotarłby do świadomości indian to i ta twarz możeby i inaczej wyglądała
http://www.kosciol.p...051018140048899

Kwestia bałwochwalstwa w KK
Started by Sebastian Andryszczak, 2006-12-09, 17:52
22 replies to this topic
Napisano 2007-08-13, godz. 08:46
Visit My WebsiteHi38-14" Aby się odmieniła jak glina pod pieczęcią i przyjmowała barwę jak odzienie"
[email protected]/Prz9-5 "Chodźcie, nasyćcie się moim chlebem, pijcie wino, które zmieszałam".
[email protected]/Prz9-5 "Chodźcie, nasyćcie się moim chlebem, pijcie wino, które zmieszałam".
Napisano 2007-08-13, godz. 21:18
.....ciekawa jestem, czy katolik na widok Boga samego padłby na kolana tak samo, jak przed figurą Jego przedstawiającą??
Nie wydaje mi się.
Nie wydaje mi się.
"Pan mój i Bóg mój. (...) Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli"
Napisano 2007-08-13, godz. 21:59
.....ciekawa jestem, czy katolik na widok Boga samego padłby na kolana tak samo, jak przed figurą Jego przedstawiającą??
Nie wydaje mi się.

Natomiast może to moje dziwne zdanie, ale przy tym natłoku nauk wts wydaje mi się, że gdyby Bóg objawił się jakiemuś śJ ten potraktowałby Go jak szatana

Należę do 144...
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych