Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kwestia bałwochwalstwa w KK

• Please log in to reply
22 replies to this topic

#21 dariusz

dariusz

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 148 Postów

Napisano 2007-08-13, godz. 08:46

różne wizerunki i wogóle wskazana jest jak największa róznorodność w myśl tej zasady

rdz 30: (37) Jakub nazbierał sobie świeżych gałązek topoli, drzewa migdałowego i platanu i pozdzierał z nich korę w taki sposób, że ukazały się na nich białe prążki. (38) Tak ostrugane patyki umocował przy korytach z wodą, czyli przy poidłach, aby je widziały trzody, które przychodziły pić wodę. Gdy bowiem zwierzęta przychodziły pić wodę, parzyły się. (39) I tak parzyły się zwierzęta z trzód przed tymi patykami i wskutek tego dawały przychówek o sierści prążkowej, pstrej i cętkowanej. (40) Jakub oddzielił więc owce białe i pędził je przodem przed pstrymi i czarnymi, jako stada Labana; dla siebie zaś trzymał stada osobno, nie łącząc ich ze stadami Labana. (41) A przy tym Jakub umieszczał owe ponacinane patyki na widocznym miejscu przy poidłach tylko wtedy, gdy miały się parzyć sztuki mocne; (42) gdy zaś owce były słabe, patyków nie kładł. W ten sposób sztuki słabe miały się dostać Labanowi, a mocne - Jakubowi. (43) Tak to stał się Jakub człowiekiem bardzo zamożnym; miał bowiem liczne trzody, a ponadto niewolnice, sługi, wielbłądy i osły.

Teraz tylko pytanie kto jest kozłem i kto jest owcą i kto jest wielbłądem (wielki bład) i osłem ?

zobaczcie sobie do encyklopedi czym to jest ( gałązek topoli, drzewa migdałowego i platanu ) a może zrozumiecie więcej.

jeśli kk dotarłby do świadomości indian to i ta twarz możeby i inaczej wyglądała
http://www.kosciol.p...051018140048899
Visit My WebsiteHi38-14" Aby się odmieniła jak glina pod pieczęcią i przyjmowała barwę jak odzienie"
[email protected]/Prz9-5 "Chodźcie, nasyćcie się moim chlebem, pijcie wino, które zmieszałam".

#22 Nikita

Nikita

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 325 Postów

Napisano 2007-08-13, godz. 21:18

.....ciekawa jestem, czy katolik na widok Boga samego padłby na kolana tak samo, jak przed figurą Jego przedstawiającą??
Nie wydaje mi się.
"Pan mój i Bóg mój. (...) Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli"

#23 pawel r

pawel r

Niepoprawne stworzenie Boga

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 4853 Postów

Napisano 2007-08-13, godz. 21:59

.....ciekawa jestem, czy katolik na widok Boga samego padłby na kolana tak samo, jak przed figurą Jego przedstawiającą??
Nie wydaje mi się.

:blink: :lol: hehe pomine to milczeniem :P

Natomiast może to moje dziwne zdanie, ale przy tym natłoku nauk wts wydaje mi się, że gdyby Bóg objawił się jakiemuś śJ ten potraktowałby Go jak szatana :P - taki mały ot...
Należę do 144...

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych