Punkt Informacji o Świadkach Jehowy w Gliwicach!
Napisano 2007-02-23, godz. 21:10
http://www.sw-jacek....piosj/index.php
Zapraszam też do lektury. Wpadłem na pomysł aby zamiast takich zwykłych cytatów z publikacji Strażnicy z podaniem odnośnika, po prostu pokazać taki cytat w oryginale. Co Wy na to?
Pierwszy artykuł: "Dlaczego Świadkowie Jehowy nie wierzą w Trójcę Świętą?"
http://www.sw-jacek....iosj/czyt01.php
Napisano 2007-02-23, godz. 21:16
...Wpadłem na pomysł aby zamiast takich zwykłych cytatów z publikacji Strażnicy
z podaniem odnośnika, po prostu pokazać taki cytat w oryginale. Co Wy na to?
No ponoć oryginały potrafią bardziej powalić na kolanka.
Pozdrawiam
Napisano 2007-02-24, godz. 07:44
Ja bym głowy za to nie dałNo ponoć oryginały potrafią bardziej powalić na kolanka.

hi fi jakby Ci nie sprawiało problemu to relacjonuj nam tutaj życie tej inicjatywy

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2007-02-24, godz. 08:58
Witaj Pawle.Ja bym głowy za to nie dał...Już takich rzeczy się nasłuchałem że choćby
i pokazać oryginał z uwiarygodnieniem od notariusza
to nie był bym pewien czy pewne osoby by uwierzyły w pewne fakty...
Trzeba brać pod uwagę, że pisane słowa mogą mieć i mają wiele znaczeń - w tym przypadku co najmniej 2.
Nawet to, co Ty teraz podświadomie napisałeś ma swój sens i dalszy tok. Dlaczego?
No bo był (+jest) taki wzór-oryginał z 100%-wym uwiarygodnieniem od Notariusza a i tak go ukrzyżowali.
Pozdrawiam
Użytkownik Oko-Rentgen edytował ten post 2007-02-24, godz. 09:24
Napisano 2007-02-24, godz. 12:05

--
Informacja Forum Watchtower: konto wyłączone.
Napisano 2007-02-24, godz. 12:13
Polećmy naszym milusińskim braciom przejrzeć własne biblioteczki. To najbardziej skutkuje
Kloo, a Ty wierzysz, że Bóg jest Trójcą?
Użytkownik ewa edytował ten post 2007-02-24, godz. 13:56
Napisano 2007-02-24, godz. 12:31
Moim również, takie punkty informacji powinny powstać w każdym wiekszym mieście, a może i w mniejszych.Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł.
Pozdrawiam cieplutko
Dosia
Napisano 2007-02-25, godz. 00:42
A ja od siebie dodam.. Takie punkty informacji powinny powstać i w tych najmniejszych miasteczkach. Na każdej wsi Wójt w porozumieniu z proboszczem powinien zorganizować taki punkt informacyjny za pieniążki mieszkańców danej wioski.Moim również, takie punkty informacji powinny powstać w każdym większym mieście, a może i w mniejszych.
Pozdrawiam cieplutko
Dosia

Na szlakach turystycznych i w Narodowych Parkach powinny być tablice z informacją gdzie znajduje się najbliższy taki punkt informacyjny.
Powiem więcej...Nawet w agencjach towarzyskich panienki tam pracujące powinny na pośladkach mieć wytatuowane owe adresy tych najbliższych punktów informacyjnych.

Te ważne i niezbędne informacje mają dotrzeć wszędzie i do każdego!!!

Tylko proszę nie piszcie mi, że przesadziłem...

BB
P.s. O Świadkach Jehowy nigdy dosyć!!! informacji...............
Napisano 2007-02-25, godz. 08:07

Islam zdominuje świat
Napisano 2007-02-25, godz. 09:57
Ja bym głowy za to nie dał
Już takich rzeczy się nasłuchałem że choćby i pokazać oryginał z uwiarygodnieniem od notariusza to nie był bym pewien czy pewne osoby by uwierzyły w pewne fakty...
hi fi jakby Ci nie sprawiało problemu to relacjonuj nam tutaj życie tej inicjatywy- co na to reszta? Inicjatywa Twoja mi sie podoba
Czy można wykorzystywać te informacje i skany do urzytku?
Używaj ile wlezie. Wczoraj spotkałem na ulicy ŚJ i powiedziałem mu, że na stronie parafialnej zostały zdemaskowane kłamstwa Strażnicy, a on wyciągnął pistolet i.... zastrzelił mnie

A ja Tobie naprawdę współczuję.
Użytkownik hi fi edytował ten post 2007-02-25, godz. 09:55
Napisano 2007-02-25, godz. 11:30
A ja Tobie naprawdę współczuję.
A ja Tobie. Nie ma to jak "chrześcijańskie" uczucia

"Miłość, pokój, tolerancja"

Użytkownik ewa edytował ten post 2007-02-25, godz. 11:32
Napisano 2007-02-26, godz. 01:29
Ja też hi-fi-emu... Współczuję!!!
Czynię to z pobudek wypływających z mojego serca...
Hi-fi możesz na mnie liczyć jak na Zawszę Czarnego...W organizowaniu tych punktów info o Świadkach Jehowy.
Zawisza Czarny (fragment obrazu Jana Matejki Bitwa pod Grunwaldem) Źródło (foto) Wikipedia
Użytkownik Bogdan Braun edytował ten post 2007-02-26, godz. 01:35
Napisano 2007-02-26, godz. 07:39
Kościół i jego fanatyczne ramię musiałoby mieć jakiś, jakikolwiek autorytet, aby nie zachęcać ludzi do wstępowania do społeczności śJ. A tak to tylko dobrą robotę odwalają za świadków Jehowy przysparzając im uczniów.Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł.
"Ot, ma wygląd ptaka, a więc będzie latał, proste". - Baltazar Siedem Słońc
Napisano 2007-02-26, godz. 08:32
Powodzenia hi fi, popieram Twoje działania duchem ;-)
"Religia jest obrazą godności ludzkiej
Bez niej mamy dobrych ludzi czyniących dobre rzeczy
i złych ludzi czyniących złe rzeczy
Żeby jednak dobrzy ludzie czynili złe rzeczy,
potrzeba religii" Richard Dawkins
Napisano 2007-02-26, godz. 09:46
Myślę że masz rację, ale nie od razu. Myślę, że jest spora część osób która zanim się wciągnie w propagande WTS zwraca w jakimś stopniu uwagę na to co głosi KK - ale jak wiemy z reguły ludzie nie wiedzą za bardzo co głosi bo myślą że wiedząKościół i jego fanatyczne ramię musiałoby mieć jakiś, jakikolwiek autorytet, aby nie zachęcać ludzi do wstępowania do społeczności śJ. A tak to tylko dobrą robotę odwalają za świadków Jehowy przysparzając im uczniów.

Użytkownik pawel r edytował ten post 2007-02-26, godz. 09:47
Islam zdominuje świat
Napisano 2007-02-26, godz. 14:02
Kościół i jego fanatyczne ramię musiałoby mieć jakiś, jakikolwiek autorytet, aby nie zachęcać ludzi do wstępowania do społeczności śJ. A tak to tylko dobrą robotę odwalają za świadków Jehowy przysparzając im uczniów.
Czy masz coś merytorycznego do powiedzenia w sprawie artykułów tam zamieszczonych?
Użytkownik hi fi edytował ten post 2007-02-26, godz. 14:05
Napisano 2007-08-06, godz. 11:17

Napisano 2007-08-07, godz. 08:17
Myślę, że wielu kandydatów na ŚJ nie jest zainteresowanych argumentami merytorycznymi. Ty im będziesz tłumaczyć o Trójcy Świętej a oni odpowiedzą Ci "ale ksiądz ma kochankę!"
bardzo często trafiam na taki sposób "argumentacji" ze strony sympatyków ŚJ...
ŚJ w praktyce wcale nie są zainteresowani merytoryczną dyskusją. Kiedy wyczują, że "przeciwnik" dysponuje wiedzą biblijną uzasadniając ich pokrętne tłumaczenia, szybko się wycofują. Dobrze jest to pokazane w filmie "Świadkowie u Twoich drzwi". Cieszy mnie również to, że znajdują się ludzie, którzy nie uciekają od rozmów, podejmują dyskusję i to z dobrym rezultatem. Wystarczy tylko odrobina dobrej woli.
Użytkownik hi fi edytował ten post 2007-08-07, godz. 08:18
Napisano 2007-08-14, godz. 22:16
W parafii św. Jacka w Gliwicach Sośnicy od jakiegoś już czasu prowadzę Punkt Informacji o Świadkach Jehowy. Punkt jest czynny we wtorki od 16-17
http://www.sw-jacek....piosj/index.php
Zapraszam też do lektury. Wpadłem na pomysł aby zamiast takich zwykłych cytatów z publikacji Strażnicy z podaniem odnośnika, po prostu pokazać taki cytat w oryginale. Co Wy na to?
Pierwszy artykuł: "Dlaczego Świadkowie Jehowy nie wierzą w Trójcę Świętą?"
http://www.sw-jacek....iosj/czyt01.php
Mam własną stronkę. Będą następne artykuły.
link: http://www.piotrandryszczak.pl/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych