Raymond Franz w Poznaniu - Spotkanie
Napisano 2007-09-30, godz. 07:30
czy określeniem
'ciałeczko wykolejeńcze'
Wiem że określenie jest dość niezręczne, ale - taki tu klimat i nic nie zrobisz....
A co do kwestii merytorycznej.... Jezus sam powiedział - "Kto wile dostaje od tego wiele się oczekuje..."
Wiec sie Hubercie nie dziw, że tak krytycznie ocenia się ludzi - mających wielką władzę na duszami wielu i wykorzystujących tę władzę często ku ich szkodzie.
Popatrz na to choć troszkę obiektywnie...
pozdrawiam
woks
Napisano 2007-09-30, godz. 11:15
Ja proponuje aby dać nowy wątek i aby Dikey nam powiedział: Jakie zachowanie Franca daje Dikey podstawy do jego nieufności?
No to więcej pracy będzie nad WTS-em niż Raymondem FranzemNie zachowanie, cały proces wydawania książek.

Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2007-10-01, godz. 12:45

Napisano 2007-10-01, godz. 16:28
Patrzysz bardzo dwuwymiarowo Pawle i mi takie widzenie imputujesz..No to więcej pracy będzie nad WTS-em niż Raymondem Franzem
Wszakże RF przy WTS to pikuś w zyskach
No ale jak masz z tym problem to ja proponuje być P.K.D... zapoczątkował jeden nowy wątek w końcu merytorycznienp. tu o wydawaniu książek i dlaczego taki R.F. jest beee, i porównaj jego wydawanie książki do WTS i dlaczego tamto jest cacy... Jak rozumiem ustawowo powinno sie wszystkim odstępcom zabrać prawo głosu... ach ta piękna miłość...
Faktycznie nauki ŚJ są bardzo wyraziste i jednoznaczne, a osądy szybkie i surowe.
Ale co mamy od Raya ?
Ja ci powiem - relatywizm i ukryty ateizm.
Widzę odstępców i wstręt mnie ogarnia, bo mowy Twojej nie strzegą. Psalm 119:158 B.T.
Napisano 2007-10-01, godz. 16:43
Nie My tylko Ty. To się zdecyduj co Cię we Franzu denerwuje bo raz piszesz, że zysk z książek a teraz co innego. Najwidoczniej na odcisk Ci nadepnął... Twierdzisz, że jest relatywny, a nawet gdyby tak było jak Ty to widzisz to czy to gorsze od faryzeizmu WTS?Ale co mamy od Raya ?
Ja ci powiem - relatywizm i ukryty ateizm.
Ja widzę w nim poszukiwacza prawdy i szczerego człowieka - wtedy zagubionego, a dziś? Nie wiem...
Islam zdominuje świat
Islam będzie rządzić światem
Ściąć głowy tym, którzy znieważą Islam
Islam jest religią pokoju...
Napisano 2007-10-01, godz. 18:59
Czy na spotkaniu będą osoby, które mogą posłużyć za tłumaczy z polskiego na jakiś barbarzyński

Nie mogę być obecny w Poznaniu ale chetnie pogadałbym z Raymondem przez komórkę o ile on i uczestnicy spotkania wyraziliby zgodę...
Napisano 2007-10-02, godz. 01:01
Z treści Kryzysu Sumienia już od pierwszych stron wyczuwam, że nie może być mowy o jakimkolwiek zagubieniu ze strony autora tej książki.Ja widzę w nim poszukiwacza prawdy i szczerego człowieka - wtedy zagubionego, a dziś? Nie wiem...
Użytkownik Adelfos edytował ten post 2007-10-02, godz. 01:04
Napisano 2007-10-02, godz. 09:58
Data: wtorek, 9 października 2007 r.
Godzina: 17.30
Miejsce: Sala Konferencyjna, Hotel Rezydencja Solei 2,
ul. Wałecka 2, Poznań, www.hotel-solei.pl
Wstęp wolny
Oficjalne ogłoszenie tu
Wszelkich informacji udziela Szymon Matusiak
Panter
Napisano 2007-10-02, godz. 14:16
Moze Cię skądś zgarne? po drodze?
to jednak kawalek na ten strzeszynek........ ale wiem, gdzie to jest bo juz tam bylam na szczescie

Napisano 2007-10-02, godz. 19:13
Krótka piłka: Bez własnego samochodu niech nikt nie próbuje sie tam dostać. No chyba, ze go stać na taksówki....
Wpadnij do mnie na Facebooku!
Napisano 2007-10-02, godz. 21:20

Arturek, to do zobaczenia

Napisano 2007-10-02, godz. 23:53
Mapka do wydrukowania. Poza tym na dworcu PKP jest informacja komunikacji miejskiej. Wystarczy podejść uzbrojonym w długopis i pokazać miejsce docelowe przy okienku, a następnie zapisać podane numery autobusów.Krótka piłka: Bez własnego samochodu niech nikt nie próbuje sie tam dostać. No chyba, ze go stać na taksówki...
Dzięki za infoOficjalne ogłoszenie tu

Napisano 2007-10-03, godz. 08:18
Napisano 2007-10-03, godz. 08:48

Napisano 2007-10-03, godz. 08:50
Na pocieszenie: mozna dojechać rowerem, jest ładna trasa rowerowa....
Użytkownik Artur Schwacher edytował ten post 2007-10-03, godz. 09:01
Napisano 2007-10-03, godz. 14:42
W zeszłym roku pokazałem na mapce, że chcę dojechać na ul. Zamysłowską i zostałem prawidłowo skierowany przez osobę z informacji na PKP, jaka to dzielnica Poznania. Podobnie zrobię w tym przypadku z ul. Wałęcką. Wstępnie wiem, że ten hotel znajduje się nieopodal Jeziora Strzeszyńskiego po tej stronie, gdzie jest ul. Koszalińska (Strzeszynek). Odradzam dopytywania się po nazwie hotelu, bo ta firma ma w Poznaniu drugi obiekt o tej samej nazwie na ul.Aldefons, z tą mapką to na pewno nie trafisz...., poza tym na tą ulicę nie idzie żaden autobus....
Napisano 2007-10-05, godz. 11:58
Odnośnie tematu, czy będzie jakaś telewizja, prasa, radio?Czy ktoś będzie rejestrował audio/video to spotkanie?
Użytkownik hard defector edytował ten post 2007-10-05, godz. 14:07
Napisano 2007-10-05, godz. 12:12
Hm... no wlasnie moglby sie ktos zaopatrzyc w kamere nawet pozyczona albo dyktafon i nagrac tresc spotkania. Mysle ze wiekszosc z tych ktorzy nie beda mogli byc to by chcieli obejrzecWitam. Po dłuższej przerwie.
Odnośnie tematu, czy będzie jakaś telewizja, prasa, radio?Czy ktoś będzie rejestrował audio/video to spotkanie?
"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych