Kraków: poszukiwany rozmówca dla wątpiącego ŚJ
Napisano 2009-01-30, godz. 02:10
Wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia! Flp 4:13
Napisano 2009-01-30, godz. 08:52
A gdzie to Zielonoświątkowcy śpiewają jak Izraelici?

Napisano 2009-01-30, godz. 11:57
Ale mysle,ze ty sie boisz chrzescijan ewangelicznych ,więc zamiast samemu sprawdzić jak to jest,piszesz jakies dziwne rzeczy
Kasztanowa,
a więc Pan Jezus z duchem Twoim! Śpiewajcie, śpiewajcie.
Napisano 2009-01-30, godz. 16:52
Życzę Ci Mario abyś taką osobę znalazł (a może już znalazłeś?). Ale wydaje mi się z mego doświadczenia, że to trudne. Na przykład gdy po przedstawieniu się księdzu, poprosiłem o rozmowę na temat religijny, wydawało mi się to realistyczne. Wiarygodność czerpałem z tego, że ks. zaczął sprawdzać w swym terminarzu wolny czas. Gdy znalazł ustaliliśmy datę i godzinę. Kiedy się stawiłem w umówionym terminie, otrzymałem tylko informacje, że w każdą niedzielę o godzinie tej a tej, jest msza z homilią i tam mogę się edukować. Nie czekając na mą reakcje w sprawie wcześniejszych uzgodnień, zamknął drzwi i tyle go widziałem. Podobnie postąpili inni księża. Wyjątkiem był jeden kanonik, gdzie dyskusja trwała ok. 3,5 godziny. Z Zielonoświątkowymi "starszymi podobnie. Najpierw zaproponowali modlitwę o pomyślny przebieg (była to mówienie językami przez nich) a potem prawie w ogóle nie dopuszczali do głosu. Z niektórymi zwykłymi wierzącymi jeszcze w jakiś sposób można było przeprowadzić dialog.Czy ktoś wie, czy w Krakowie jest osoba kompetentna, z którą osoba ŚJ mający wątpliwości mógłby porozmawiać? Chodzi mi o osobę, która jest na poziomie, dobrze zna nauki ŚJ. Na dzisiaj dobrze by była ta osoba protestantem lub katolikiem.
Pozdrawiam
-- gambit
Napisano 2009-01-30, godz. 19:00
Dla zainteresowanych mogę zdradzić, że ów wątpiący nie jest już Świadkiem Jehowy. I nie chodzi tu o moją osobę.
Napisano 2009-01-30, godz. 20:28
Kasztanowa,
a więc Pan Jezus z duchem Twoim! Śpiewajcie, śpiewajcie.

Napisano 2009-01-30, godz. 20:52
Możesz z nami,zapraszamy.Szkoda,ze to nie o ciebie chodziło,bo twoje niektóre wypowiedzi dobrze rokowały.No,ale niech zywi nie traca nadziei
Może wpadnę, a gdzie się spotykacie?
Napisano 2009-01-31, godz. 09:25
Wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia! Flp 4:13
Napisano 2009-06-03, godz. 16:33
Jestem do dyspozycji,chociaż jestem z Łodzi,lecz przecież tutaj można porozmawiać .Czy ktoś wie, czy w Krakowie jest osoba kompetentna, z którą osoba ŚJ mający wątpliwości mógłby porozmawiać? Chodzi mi o osobę, która jest na poziomie, dobrze zna nauki ŚJ. Na dzisiaj dobrze by była ta osoba protestantem lub katolikiem.
Pozdrawiam
Jestem wyznawcą wiary Jezusa i protestantem.Jeżeli taka osoba jak ja... odpowiada to fajnie,ponieważ od wielu lat zajmuję się m.in. ŚJ .
Teraz mam z nimi kontakty co tydzień,ale nie jestem wyznawcą ich religii-mediator
Użytkownik jb edytował ten post 2009-06-03, godz. 16:45
Napisano 2009-06-03, godz. 16:51
Jestem do dyspozycji,chociaż jestem z Łodzi,lecz przecież tutaj można porozmawiać .
Jestem wyznawcą wiary Jezusa i protestantem.Jeżeli taka osoba jak ja... odpowiada to fajnie,ponieważ od wielu lat zajmuję się m.in. ŚJ .
Teraz mam z nimi kontakty co tydzień,ale nie jestem wyznawcą ich religii-mediator

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych