Rz 7:6 "Teraz zostaliśmy uwolnieni od Prawa ponieważ umarliśmy względem tego, co nas mocno trzymało abyśmy byli niewolnikami w nowym sensie przez ducha, a nie w starym sensie przez spisany kodeks. Cóż więc powiemy? Czy Prawo jest grzechem? Przenigdy. Doprawdy,
nie poznałbym grzechu, gdyby nie Prawo; i na przykład nie poznałbym pożądania, gdyby Prawo nie powiedziało: "Nie wolno ci pożądać"."
Mt 22:36 "Nauczycielu, które przykazanie w Prawie jest największe?" On rzekł do niego: " 'Masz miłować Jehowę, twojego Boga, całym swym sercem i całą swą duszą, i całym swym umysłem'. To jest największe i pierwsze przykazanie, drugie, podobne do tego, jest to: 'Masz miłować swego bliźniego jak samego siebie'."
Na tych dwóch przykazaniach całe Prawo zawisło, a także Prorocy".
'Noc_spokojna', on 28 Aug 2010 - 20:24, said:
Lameczku, kazałeś mi sie uzbroić w cierpliwość, bo wyjeżdzałeś nad morze. Widzę, że już wróciłeś (cierpliwie czekałam) a teraz ponawiam pytanie.
Dzięki za cierpliwość, słodka jesteś. Tak mi się nie chciało. No ale słowo to słowo, nie tylko tobie jestem winny odpowiedź ale od ciebie zaczniemy wszak kobiety maja pierwszeństwo.
Czy Stwórca wie, że leukocyty w sposób fizjologiczny przedostają się z organizmu matki, do organizmu dziecka, poprzez łożysko i pokarm, czyli bez przeszkód są przekazywane z jednego organizmy do drugiego,
Na takie pytanie jestem zmuszony odpowiedzieć. Spytaj się Go.
Miałem nadzieje że to pytanie potraktujesz jako retoryczne i nie będziesz go ponawiać.
jak lekarz chce użyć leukocytów w celach leczniczych, to Ciało Kierownicze, tego zabrania, pomimo, że Bóg fizjologicznie na to pozwala?
Czy Ciało Kierownicze w tym wypadku nie chce być mądrzejsze od Boga?
I w jaki sposób wykombinowało, że właśnie leukocytów nie można dostarczać innemu organizmowi, jeśli Bóg, w swojej mądrości, na to w sposób naturalny pozwolił?
A teraz proszę o pokazanie gdzie CK tak twierdzi, bo nie za bardzo mam czas szperać.

Buziaczki Dosieńko.