Mam pytanie do wszystkich a szczegolnie do Kloo ktory niby SJ jest ale tylko na niby. Mniejsza o to. Moje pytanie brzmi: Czy wy drodzy forumowicze wierzycie w to ze bedzie Raj na Ziemii. Bo pomijajac juz jakiekolwiek daty Biblia wyraznie daje do zozumenia ze:
1. Primo nie wszycy ludzie pojda do nieba. Jezus powiedzial "Nie boj sie MALA TRZODKO bo Ojcu spodobalo sie dac wam Krolestwo" LUK 12:32 Tak wiec ludzie ktorzy zostana wybrani i powolani by byc razem z Jezusem by byc wspokrolami i wspolkaplanami. Poniewaz Bog jest Bogiem porzadku wiec czyni to w konkretnym celu. Osoby te nie beda juz wiecej ludzmi, gdyz "cialo i krew nie moze odziedziczyc Krolestwa" wiec staja sie istotami duchowymi. I tu kolejne pytanie:
2. Secundo, Jak sie zapatrujecie na obietnice Jezusa zanotowana w Objawieniu 21:2,3,4 gdzie jest mowa o Jerozolimie ZZSTEPUJACEJ Z NIEBA, co wiecej jest obietnica ze Bog bedzie przebywac z LUDZMI, tak wiec Krolestwo ma swoja wladza opanowac takze i Ziemie i ogol ludzi.
3. Finito, dlaczego w modlitwie wzorcowej Jezusa mamy sie modlic o PRZYJSCIE KROLESTWA a nie o wziecie nas do nieba, skoro tak jak twierzdicie wszyscy ida do nieba?
Widzialem ta piekna fale krytyki dotyczace artykulu o zmartwychstaniu, ale w tym wszystkim chyba zapomina sie o najwazniejszym.
PS.Artur - ardzo podoba mi sie twoj opis. Moze wymienisz oficajlnie tu na forum plusy religii SJ ? Zachecam

Pozdrawiam