Zapytanie
Started by yogiii, 2005-09-24, 06:14
8 replies to this topic
Napisano 2005-09-24, godz. 23:14
Literówka poprawiona. Te kolory tła są dla wygody aby odróżnić przekłady (jak jest więcej wersetów)Jest to po prostu zestawienie przekładów: na białym tle mamy przekład Józefa Bielawskiego (ale zauważam, że w tej chwili przy surach jest dopisek: <Bielewski>), natomiast na szarym tle znajdziemy tłumaczenie Buczackiego.
Napisano 2006-02-12, godz. 21:11
Mam pytanie i prośbę do kogoś, kto zechciałby odszukać cytat (wersety) z koranu który, mówi o stosunku muzułmanów do chrześcijan.
Z tego co zapamiętałem, jest to wyrażnie skonkretyzowane działanie, niezbyt dla nas (chrześcijan) przyjemne. A chodzi mi właśnie jak to jest zapisane? To znaczy czy mówi się tam (wrogo) o "chrześcijanach" czy "krzyżowcach".
Tak właśnie, być może niefotunnie to zapamiętałem.
Proszę o pomoc.
Dziękuję
Z tego co zapamiętałem, jest to wyrażnie skonkretyzowane działanie, niezbyt dla nas (chrześcijan) przyjemne. A chodzi mi właśnie jak to jest zapisane? To znaczy czy mówi się tam (wrogo) o "chrześcijanach" czy "krzyżowcach".
Tak właśnie, być może niefotunnie to zapamiętałem.
Proszę o pomoc.
Dziękuję
Napisano 2006-02-19, godz. 18:24
Poszukaj w vortalu http://www.euroislam.pl/Mam pytanie i prośbę do kogoś, kto zechciałby odszukać cytat (wersety) z koranu który, mówi o stosunku muzułmanów do chrześcijan."
#7 Guest_Lukasz_*
Napisano 2007-01-10, godz. 12:54
hej mozecie mi powiedziec gdzie moge dostac cay korean w jezyku polskim, pytaem w ksiegarniach rózno kulturowych ale nie umie znalesc. jak by co to prosze wiecej informacji wysac mi na maila z góry bede bardzo wdzieczny moj email to [email protected] z pozdrowieniami Lukasz
--
Moderator: Księgarnie internetowe mają Koran w ofercie : link1, link2, link3
--
wyodrębniony temat: link
==
Osoby chcące prowadzić dyskusje na temat świadków Jehowy lub poszukujące informacji na ten temat, zapraszamy do rejestracji oraz korzystania z odpowiednich działów tematycznych.
Książka "Zważajcie na samych siebie i na całą trzodę": link
--
Moderator: Księgarnie internetowe mają Koran w ofercie : link1, link2, link3
--
wyodrębniony temat: link
==
Osoby chcące prowadzić dyskusje na temat świadków Jehowy lub poszukujące informacji na ten temat, zapraszamy do rejestracji oraz korzystania z odpowiednich działów tematycznych.
Książka "Zważajcie na samych siebie i na całą trzodę": link
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych